.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 13:25

AMA SX 2021, 9ος αγώνας, Daytona (ΗΠΑ)

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη τριάδα αγώνων, αυτή τη φορά στην ηλιόλουστη πολιτεία της Φλόριντα και το Daytona International Speedway.

Φτάνοντας στη μέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος AMA Supercross 2021, ένα σημαντικό ορόσημο χαρακτήριζε τον ένατο αγώνα της σεζόν, καθώς ήταν ο 700ός της μεγάλης κατηγορίας των 450 κυβικών από τη θέσπισή της. Η ιστορική πίστα στο Daytona International Speedway υποδέχτηκε τους αναβάτες του SX ενώπιον ενός κοινού που εξαφάνισε από νωρίς όλα τα διαθέσιμα εισητήρια – λιγότερα από τα κανονικά λόγω των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του covid – και φρόντισε να εκδηλώσει τον θαυμασμό του ενθουσιωδώς σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος.

Οι δε αναβάτες ανταπέδωσαν με θέαμα, αγωνιώδεις μάχες και ανατροπές.

450 SX

Με την εκκίνηση ο Justin Barcia έφερε τη GasGas του πρώτη στη Holeshot, ωστόσο πολύ σύντομα θα υποχωρούσε αρκετές θέσεις. Ήδη από τη δεύτερη στροφή είχε αναλάβει να οδηγήσει την κούρσα ο Ken Roczen (Honda) με τον Cooper Webb (KTM) στην πίσω ρόδα του.

Αυτή η μονομαχία δεν κράτησε πολύ, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο Webb επιχείρησε μια προσπέραση που έβγαλε και τους δύο εκτός γραμμής, επιτρέποντας στον επερχόμενο Eli Tomac (Kawasaki) να περάσει πρώτος. Ο Webb επέστρεψε δεύτερος, με τον Aaron Plessinger (Yamaha) από κοντά τρίτο, κάτι που άλλαξε στο τέταρτο λεπτό από την εκκίνηση, όταν ο Plessinger ανέβηκε δεύτερος.

Με τον Roczen να ανακάμπτει και να επιστρέφει στη μάχη του βάθρου, αυτοί οι τέσσερεις πρώτοι άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους, χωρίς κανείς να ξεχωρίζει μεταξύ τους.

Παρά τις υποσχέσεις για αγωνιώδεις μάχες ως το τέλος, ωστόσο, ο Tomac δεν ένιωσε ποτέ την άμεση απειλή, ενώ η σκληρότερη μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση όπου ο Webb κατάφερε να υπερκεράσει τον Plessinger που τερμάτισε τρίτος.

Ο δε Roczen απέτυχε να φτάσει ως το βάθρο καθώς, πιέζοντας για να καλύψει το χαμένο έδαφος, υπέπεσε σε ένα λάθος που τον έριξε στις δαγκάνες του επερχόμενου Malcolm Stewart (Yamaha). Αυτός τον πέρασε και έμεινε μπροστά του ως τον τελευταίο γύρο, όταν ο Γερμανός της Honda πήρε πίσω την τέταρτη θέση του με μια γενναία κίνηση επί του αντιπάλου του.

Το αποτέλεσμα της Daytona αναδεικνύει μια μεγάλη μάχη στην κορυφή της κατάταξης, όπου εξακολουθεί να προηγείται ο Roczen με 199 βαθμούς, μα ο Webb τον έφτασε σε απόσταση μόλις 2 βαθμών. Ο τρίτος Tomac απέχει πολύ (175 βαθμοί) και δείχνει να χάνει επαφή με το τρένο του τίτλου.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Ακούγεται κάπως παράδοξο να βρισκόμαστε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και να παρακολουθούμε έναν αγώνα της Δυτικής Περιφέρειας της χώρας, αλλά ας όψεται ο κορωνοϊός και το μπάχαλο που έχει προκαλέσει. Κάπως έτσι η πίστα εντός του Daytona International Speedway φιλοξένησε τους «Δυτικούς» για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μεγάλος θριαμβευτής του αγώνα ήταν ο Cameron McAdoo (Kawasaki), μετά από μια επική προσπάθεια να ανέβει από πιο πίσω θέσεις στη διάρκεια της οποίας άφησε στη δεύτερη θέση τον Stilez Robertson (Husqvarna) και στην τρίτη τον Pierce Brown (GasGas).

Με τη νίκη του αυτή ο McAdoo ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 49 βαθμούς, 4 μπροστά από τον Justin Cooper (Yamaha) και 10 από τον Garrett Marchbanks (Yamaha) – με τους δύο τελευταίους να τερματίζουν 4ος και 5ος αντίστοιχα στη Daytona.

Τώρα το AMA SX 2021 μετακομίζει στο Άρλινγκτον του Τέξας για μια τριάδα συνεχόμενων αγώνων στο AT&T Stadium με τον πρώτο στις 13 Μαρτίου 2021.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon