.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 17:07

AMA SX 2021, 8ος αγώνας, Orlando (ΗΠΑ)

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Cooper Webb βάζει φωτιά στην κορυφή των 450.

Με μια διακοπή μιας εβδομάδας για να συνέλθουν οι αναβάτες από το τρελό πρόγραμμα των πρώτων επτά αγώνων σε έναν μήνα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross 2021 επέστρεψε στο Camping World Stadium του Orlando, στην πολιτεία της Φλόριδας, ενώπιον λιγοστού κοινού, μετρημένου κατά τα πρότυπα της covid εποχής.

450SX

Η τριπλή κυριαρχία του Ken Roczen (Honda) στην Indianapolis διακόπηκε όταν το πρωτάθλημα μετακόμισε στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, καθώς πριν από μια εβδομάδα ο Cooper Webb (KTM) πήρε την πρώτη του φετινή νίκη και σταμάτησε τη φόρα του Γερμανού αντιπάλου του που έδειχνε να χτίζει διαφορά ασφαλείας από νωρίς.

Ο δεύτερος αγώνας του Orlando είχε ξανά τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Webb δεν ξεκίνησε καλά φτάνοντας όγδοος στη Holeshot, ωστόσο από εκεί χρειάστηκαν μόλις 9 λεπτά για να βρεθεί πρώτος και να αρχίσει να χάνεται.

Ο αρχικός πρωτοπόρος του αγώνα, Adam Cianciarulo (Kawasaki) μετά από μια πτώση αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του στον ομόσταυλο του Webb, Marvin Musquin, τον μόνο που μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του πρωτοπόρου.
Δεν μπορούσε όμως να τον πλησιάσει, έτσι τελικά έμεινε σε μια μοναχική και άνετη δεύτερη θέση.

Η μάχη δόθηκε ακριβώς πίσω του για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, όπου για ώρα βρισκόταν ο Justin Barcia (Gas Gas), πριν αρχίσει να δέχεται την πίεση δύο ικανότατων αναβατών: του Roczen και του EIi Tomac (Kawasaki) που για μια φορά ακόμη βρέθηκε πολύ πίσω και χρειάστηκε να δείξει τις πρωταθληματικές του ικανότητες (κάτοχος του τίτλου το 2020) για να φτάσει κοντά στο βάθρο.

Τελικά ωστόσο ο Barcia κράτησε τη θέση του και πήρε μια σημαντική διάκριση, ενώ ο Webb στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα καθώς την τελευταία φορά που είχε πάρει δύο συνεχόμενες νίκες ήταν το 2019, όταν και πήρε τον τίτλο.

Στην κατάταξη εξακολουθεί να οδηγεί ο Roczen με 180 βαθμούς, από κοντά ακολουθεί ο Webb με 174 και μετά έπεται ένα χάσμα ως τους 149 και τον Tomac.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Πρώτος φετινός αγώνας της Δυτικής Περιφέρειας της ΑΜΑ και το παράδοξο είναι πως το ντεμπούτο αυτό έγινε σε μια πίστα της Ανατολικής Περιφέρειας – τίποτα δεν είναι πια περίεργο στην εποχή του covid.

Ο μεγάλος τελικός των 250 άρχισε στραβά, καθώς ένα μεγάλο ατύχημα με πολλούς μπλεγμένους αναβάτες οδήγησε σε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση.

Εκεί ο Justin Cooper (Yamaha) χρειάστηκε πολύ λίγη ώρα για να περάσει μπροστά και να δηλώσει σε όλους πως η νίκη είναι δική του, καθώς ουδείς μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ως και την καρό σημαία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Cameron McAdoo (Kawasaki), μετά από μια εντυπωσιακή ανάκαμψη αφότου στην επανεκκίνηση βρέθηκε από δεύτερος πέμπτος, ενώ το παρθενικό βάθρο του 2021 συμπλήρωσε ο Garrett Marchbanks (Yamaha).



Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει στις 6 Μαρτίου 2021 στην ίδια πολιτεία των ΗΠΑ, αλλά σε διαφορετική πίστα, τη θρυλική Daytona International Speedway.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon