.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 12:04

AMA SX 2021, 14ος αγώνας, Atlanta (ΗΠΑ)

Αντεπίθεση Roczen και αναζωπύρωση στη μάχη κορυφής

Τρεις μόλις μέρες μετά τον πρώτο αγώνα της Ατλάντα, το βράδυ της Τρίτης μας έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Monster Energy Supercross.

450SX

Ο Cooper Webb (KTM) είχε κερδίσει το Σαββατόβραδο και είχε ανοίξει τη διαφορά του από τον Ken Roczen (Honda) στην κορυφή της κατάταξης της μεγάλης κατηγορίας, καθώς ο Γερμανός είχε μια πολύ κακή μέρα στο στάδιο Atlanta Motor Speedway.

Το βράδυ της Τρίτης ο Webb ξεκίνησε τον μεγάλο τελικό των 450 με τη φόρα του προηγούμενου αγώνα, παίρνοντας τη Holeshot και οδηγώντας τη μάχη. Ωστόσο αυτή τη φορά ο Roczen έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε άμεσα, πιάνοντας και περνώντας τον αντίπαλό του νωρίς-νωρίς.

Έκτοτε ουδείς μπόρεσε να πλησιάσει τον Roczen που οδήγησε στον δικό του ρυθμό ως τον τερματισμό.

Πίσω του τερμάτισε δεύτερος ο ομόσταυλός του, Chase Sexton, καθώς η μάχη επικεντρωνόταν στην τρίτη θέση. Ο Webb υποχωρούσε διαρκώς θέσεις και τελικά ήταν ο Jason Anderson (Husqvarna) αυτός που κατάφερε στο τέλος να ανέβει στο βάθρο.

Όσο για τον Webb, αφού έχασε και την τέταρτη θέση από τον Justin Barcia (Gas Gas), η κακή του μέρα ολοκληρώθηκε με μια μικρή πτώση που του κόστισε και την πέμπτη θέση, αυτή τη φορά από τον Eli Tomac (Kawasaki).

Τερματίζοντας έκτος, ο Webb διατηρεί το προβάδισμά του με 313 βαθμούς, ωστόσο η διαφορά από τον Roczen μειώθηκε από 22 σε μόλις 13 βαθμούς. Τρίτος, μα όχι ιδιαίτερα απειλητικός, παραμένει ο Tomac με 278 βαθμούς.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Ο αγώνας των 250 ήταν συναρπαστικότατος και ξεκίνησε με μια τρομακτική στιγμή. Τρεις γύρους από την εκκίνηση ο Cameron McAdoo (Kawasaki) είχε μια τρομακτική πτώση κατά την οποία χτυπήθηκε και μπλέχτηκε με τη μοτοσυκλέτα του που έφερνε τούμπες και τον εκσφενδόνισε με δύναμη στο χώμα. Ο αναβάτης έμεινε για λίγο ακίνητος κόβοντας την ανάσα του κοινού, ωστόσο κατά μαγικό τρόπο δεν είχε πάθει τίποτα!

Στο μεταξύ ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και δόθηκε επανεκκίνηση, στην οποία αναπάντεχα εμφανίστηκε και ο McAdoo.

Στη νέα εκκίνηση ο νικητής του Σαββάτου, Nate Thrasher (Yamaha), πήρε την πρώτη στροφή μα δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή, καθώς τον πέρασε ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Justin Cooper (Yamaha).

Πίσω του ωστόσο είχε καταφτάσει δεύτερος ο McAdoo, σε μια επίδειξη καρδιάς και σθένους καθώς, μπορεί να μην είχε σπάσει κάτι, αλλά σίγουρα το κορμί του θα υπέφερε από το πολύ δυνατό χτύπημα που δέχτηκε.

Προσπάθησε να πιέσει για να πιάσει τον Cooper, ωστόσο αυτός είχε πάντα την απάντηση ρίχνοντας το γυρολόγιό του τόσο ώστε να διατηρεί σταθερή διαφορά ασφαλείας, κάτι που έκανε επιτυχώς ως και τον τερματισμό.

Ο McAdoo κατάφερε τελικά να τερματίσει τρίτος, καθώς στο κλείσιμο του αγώνα έμεινε από δυνάμεις και τον πέρασε ο Hunter Lawrence (Honda), ωστόσο η προσπάθειά του ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Στη μάχη του τίτλου ο Cooper (157 βαθμοί) πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που αύξησε την πρωτοπορία του στους 9 βαθμούς από τον McAdoo (148), ενώ τρίτος ακολουθεί ο Lawrence με 141.

Απομένουν τρεις αγώνες για τη λήξη του πρωταθλήματος, με τον επόμενο το Σάββατο 17 Απριλίου στην Ατλάντα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 12:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon