.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 15:08

AMA SΧ 2021, 15ος αγώνας, Atlanta (ΗΠΑ)

Με μια μεγάλη νίκη ο Cooper Webb ξεκίνησε να βάφει πορτοκαλί τον τίτλο των 450SX.

Τρίτη και φαρμακερή για την πρωτεύουσα της πολιτείας της Τζόρτζια, Ατλάντα, όπου φιλοξενήθηκε ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Monster Energy Supercross 2021 στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

450SX

Με τη μάχη να μαίνεται στην κορυφή της κατάταξης της μεγάλης κατηγορίας και μόνο δύο αγώνες να απομένουν μετά από αυτόν, ο μεγάλος τελικός των 450 το βράδυ του Σαββάτου 17/4 είχε πολύ σοβαρό διακύβευμα.

Ο Webb (KTM) ήρθε εδώ με 13 βαθμούς πρωτοπορεία στην κατάταξη, έτσι η νίκη έμοιαζε με μονόδρομο για τον διώκτη του, Ken Roczen (Honda). Ο Γερμανός έστριψε δεύτερος στη Holeshot πίσω από τον Aaron Plessinger (Yamaha) και χρειάστηκε ενάμιση λεπτό για να τον περάσει και να προσπαθήσει να χαθεί στον ορίζοντα.

Περίπου πέντε λεπτά αργότερα έφτανε πίσω του ο Webb, μα αρχικά δεν φάνηκε πως είχε τον ρυθμό να πλησιάσει τον πρωτοπόρο. Για αρκετή ώρα φαινόταν πως ο Roczen θα έχει εύκολο έργο, ωστόσο ένα λάθος στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα έκλεισε αρκετά τη διαφορά, και πάλι όμως όχι σε απειλητικό βαθμό.

Κάπου εκεί ο Webb ανέβασε τον δικό του ρυθμό, πλησίασε και έπιασε τον Roczen – που στο μεταξύ αγωνιζόταν με στραβωμένο τιμόνι – και τον πέρασε λίγο πριν γεμίσει το χρονόμετρο και αρχίσουν οι δύο τελευταίοι γύροι του τελικού.

Ο Webb έμεινε πρώτος ως και την καρό σημαία, παίρνοντας 6 πολύ κρίσιμους βαθμούς παραπάνω από τον Roczen στη μάχη του τίτλου.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Eli Tomac (Kawasaki), αφού ανέβηκε αρκετά από την φτωχή του εκκίνηση και κατάφερε να επικρατήσει στη μονομαχία του με τον Plessinger.

Ο Webb προηγείται με 339 βαθμούς, ακολουθεί ο Roczen με 323 και ο τίτλος θα παιχτεί μεταξύ τους στους επόμενους δύο αγώνες που απομένουν. Ο Tomac με 299 βαθμούς έχει μόνο αριθμητικές πιθανότητες από την τρίτη θέση.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Ο τελικός των 250 της Δύσης ξεκίνησε με τον Justin Cooper (Yamaha) να οδηγεί από τη Holeshot, ωστόσο λίγο αργότερα μια δυνατή πτώση στις πιο πίσω θέσεις προκάλεσε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση.

Ο Cooper επανέλαβε την εκκίνησή του και τη δεύτερη φορά, για να χάσει πολύ γρήγορα την πρωτοπορία από τον Nate Thrasher (Yamaha), τον rookie ομόσταυλό του που είχε πάρει την πρώτη του νίκη την περασμένη Τρίτη (13/4) στην ίδια πίστα.

Ο Thrasher συνέχισε μάλιστα να κάνει εντύπωση κερδίζοντας ξανά στην Ατλάντα, έχοντας βέβαια και το πλεονέκτημα πως ο Cooper ήταν διστακτικότερος να ρισκάρει, θέλοντας πρωτίστως να ξέρει πως στον τερματισμό θα έχει πίσω του τους διώκτες του για τον τίτλο.

Βασικός αντίπαλός του είναι ο Cameron McAdoo (Kawasaki), ο οποίος είχε εμπλακεί στο αρχικό ατύχημα που προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί – ήταν μάλιστα ήδη χτυπημένος από τον προηγούμενο αγώνα. Στην επανεκκίνηση έφυγε καλά, ήταν μέσα στην πρώτη εξάδα και ετοιμαζόταν για επίθεση στην κορυφή όταν έμπλεξε με τον ομόσταυλό του, Seth Hammaker, και βγήκαν παρέα εκτός πίστας.

Ο Hammaker θα τερμάτιζε τρίτος τον αγώνα, ωστόσο ο McAdoo επέστρεψε 11ος και λίγο αργότερα θα είχε άλλη μια άτυχη στιγμή που τον έριξε ακόμη πιο πίσω, στη 17η θέση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει 13ος στον τερματισμό, χάνοντας πολύ έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Στην κατάταξη ο Cooper έφτασε στους 180 βαθμούς και απολαμβάνει την άνεση 20 βαθμών από τον Hunter Lawrence (Honda), ενώ ο McAdoo υποχώρησε τρίτος με 158 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

Το πρωτάθλημα μεταφέρεται τώρα στη Salt Lake City και το Rice-Eccles Stadium για τους δύο τελευταίους αγώνες που θα κρίνουν τα πάντα. Η αρχή γίνεται στις 24 Απριλίου με τον προτελευταίο αγώνα των 450 και την επιστροφή της Ανατολικής Περιφέρειας των 250 – πριν τον τελευταίο αγώνα όπου θα συναντηθούν όλοι οι 250άρηδες μαζί για να λύσουν οριστικά και αμετάκλητα τις διαφορές τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon