.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 10:54

AMA SX 2021, 7ος αγώνας, Orlando (ΗΠΑ)

O Webb ξαναβάζει την ΚΤΜ στο παιχνίδι του τίτλου

Βροχή, μικρή συμμετοχή κόσμου και μεγάλες μάχες ήταν το κεντρικό μενού του έβδομου αγώνα - και πρώτου από μια συνεχόμενη τριάδα στην πολιτεία της Φλόριντα – για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross 2021 που διοργανώνει η AMA υπό την αιγίδα της FIM.

450SX

Ο μεγάλος τελικός της κατηγορίας στο Camping World Stadium του Orlando ξεκίνησε με τον Justin Brayton (Honda) να οδηγεί, με τον νικητή των τριών τελευταίων αγώνων και πρωτοπόρο της κατάταξης, Ken Roczen (Honda), στο κατόπι του.

Στη Holeshot είχε φτάσει πρώτος ο Zach Osborne (Husqvarna), ωστόσο ένα λάθος αμέσως μετά τον άφησε πίσω από τους πρωτοπόρους.

Σύντομα η παρέα έγινε τριπλή όταν έφτασε στη ρόδα τους ο Cooper Webb (KTM), ο οποίος μόλις τρία λεπτά από την εκκίνηση έκανε μια γενναία προσπέραση και των δύο ταυτόχρονα για να αναλάβει να οδηγήσει. Στην ανακατωσούρα της στιγμής, ο Roczen βρήκε την ευκαιρία να περάσει δεύτερος.

Δύο λεπτά αργότερα θα ανέβαινε στην τρίτη θέση και ο Justin Barcia (Gas Gas), φτιάχνοντας μια τριάδα που απομακρύνθηκε από τους άλλους και μας έψηνε για μεγάλη μάχη ως το τέλος. Αυτή ωστόσο δεν ήρθε, καθώς πρώτα ο Barcia είχε μια παρολίγον πτώση που έσωσε μεν, μα του κόστισε την τρίτη θέση από τον Osborne. Οι δυο τους μονομάχησαν ως το τέλος, μα η τελική κατάταξη δεν άλλαξε.

Όσο για τον Webb, κράτησε την πρωτοπορία του ως το τέλος μπροστά από τον Roczen.

Ο δε πρωταθλητής του 2020, Eli Tomac (Kawasaki), ξεκίνησε 11ος και έχασε πολύ χρόνο μέχρι να ανέβει θέσεις, για να τερματίσει τελικά μόλις 5ος.

Έτσι στην κατάταξη ο Webb (148 βαθμοί) μείωσε ελάχιστα τη διαφορά του από τον Roczen (161 β.), ενώ ακολουθεί τρίτος ο Tomac (132 β.).

250SX Ανατολική Περιφέρεια

Στην κατηγορία των 250 κυβικών η μάχη δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τους πρωτοπόρους, καθώς ο Jett Lawrence (Honda) πήρε την πρωτοβουλία από την αρχή και δεν την άφησε ποτέ ως την καρό σημαία.

Ο Colt Nichols (Yamaha) τον ακολούθησε αρχικά, ωστόσο δεν κατάφερε να τον πλησιάσει καθώς ο αντίπαλός του απλά απομακρυνόταν αργά και βασανιστικά σε όλη τη διάρκεια του μεγάλου τελικού.

Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Christian Craig (Yamaha), καθώς είχε τραυματιστεί στο χέρι στη δεύτερη προκριματική κούρσα, πέρασε στον τελικό με άγχος μετά τον αγώνα της Τελευταίας Ευκαιρίας (Last Chance Qualifier) και εκεί κατάφερε να νικήσει και τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Nichols με 166 βαθμούς συνεχίζει να οδηγεί στην κατάταξη της Ανατολικής Περιφέρειας, με τον Craig κοντά πίσω του στους 158 βαθμούς και τον Jo Shimoda (Kawasaki) τρίτο με 138 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην ίδια πίστα στις 20 Φεβρουαρίου, όπου θα ανοίξει και επίσημα η χρονιά για τη Δυτική Περιφέρεια των 250 κυβικών.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon