.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 11:14

AMA SΧ 2021, 6ος αγώνας, Indianapolis (ΗΠΑ)

Με μια διαδρομή νέας σχεδίασης και τις εξέδρες γεμάτες στην επιτρεπτή χωρητικότητα της εποχής του covid-10, ο τρίτος αγώνας στο Lucas Oil Stadium έκλεισε το τριπλό πέρασμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross 2021 από την Indianapolis.

450SX

Για μια φορά ακόμη, το πέσιμο της σχάρας εκκίνησης στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας είχε τον νικητή του εναρκτήριου φετινού αγώνα, Justin Barcia (Gas Gas), να παίρνει την Holeshot, ωστόσο αμέσως μετά άφησε την πρωτοκαθεδρία του αγώνα στον Ken Roczen (Honda).

Ακολούθησε μια μεταξύ τους μονομαχία που έφτασε ως την επαφή και παραλίγο πτώση τους, χωρίς ωστόσο να αλλάξει η εικόνα του αγώνα.

Στη συνέχεια ωστόσο οι δύο πρωτοπόροι απέκτησαν επώνυμη συντροφιά καθώς δύο πρωταθλητές της κλάσης τους έφτασαν και άρχισαν να διεκδικούν θέση στο βάθρο.

Πρώτος ήταν ο πρωταθλητής του 2019, Cooper Webb (KTM), ο οποίος μάλιστα κατάφερε να περάσει δεύτερος όταν ο Barcia έκανε ένα λαθάκι. Λίγο αργότερα, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη μάχη της νίκης, ο Barcia θα έπεφτε εκτός αγώνα.

Το ατύχημα αυτό κόστισε ακριβά και στον πρωταθλητή του 2020, Eli Tomac (Kawasaki), που ως τότε ανέβαινε δυναμικά στην κατάταξη και έβλεπε πλέον καθαρά μια θέση στο βάθρο, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την πεσμένη μοτοσυκλέτα του Barcia και τον ακολούθησε στην πτώση.

Ως αποτέλεσμα, ο Marvin Musquin (KTM) βρέθηκε άκοπα στην τρίτη θέση, απολαμβάνοντας από πρώτο πλάνο τη μονομαχία Roczen-Webb που μονοπώλησε τους τελευταίους γύρους του αγώνα. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γερμανός της Honda, καθώς κατάφερε να αντισταθεί στις επιθέσεις του Webb και να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του φέτος.

Με αυτήν ο Roczen έφτασε στους 138 βαθμούς, μεγαλώνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Webb (122 β.)στους 16, ενώ ακολουθεί ο Tomac με 114.

250SX Ανατολικής Περιφέρειας

Ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Colt Nichols (Yamaha), έδειξε τη διάθεσή του να πάρει άλλη μια νίκη από σημαία σε σημαία, στρίβοντας πρώτος στη Holeshot, ωστόσο ο πολύ γρήγορος ρυθμός που προσπάθησε να επιβάλλει τον οδήγησε σε λάθος και πτώση στο πρώτο μόλις γύρο.

Ενόσω ο Nichols επέστρεφε στον αγώνα τελευταίος και καταϊδρωμένος, ο ομόσταυλός του Christian Craig εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να αναλάβει να οδηγήσει τον αγώνα, κάτι που έκανε χωρίς ανταγωνισμό ώσπου να πέσει η καρό σημαία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jo Shimoda (Kawasaki) στο καλύτερο αποτέλεσμα της ως τώρα καριέρας του, ωστόσο το θέαμα και το δράμα αφορούσαν την τρίτη θέση.

Εκεί φαινόταν πως θα βρεθεί μια εκ των δύο Honda των Mitchell Oldenburg ή Jett Lawrence, αλλά το φοβερό και τρομερό come back του Nichols από την απολύτως τελευταία θέση ήταν πραγματικά μεγαλειώδες. Έπιασε τον Lawrence στην πέμπτη θέση και οι δυο τους έδωσαν μια πολύ σκληρή και αμφίρροπη μάχη, στην πορεία της οποίας πέρασαν τον Oldenburg.

Στον τελευταίο γύρο ο Lawrence υπέκυψε στην πίεση, έκανε το λάθος και η μικρή του έξοδος από την πίστα του κόστισε την άνοδο στο βάθρο, η οποία πήγε στον αναβάτη που προηγείται στο πρωτάθλημα.

Ο Nichols διατηρεί την πρωτοπορία του στην κατάταξη με 143 βαθμούς, έχοντας ελαχιστοποιήσει τη βαθμολογική απώλεια από τον επερχόμενο Craig (137 β.), ενώ ο τρίτος του πρωταθλήματος, Shimoda, απέχει πλέον αρκετά στους 119 βαθμούς.

Το πρωτάθλημα τώρα μεταφέρεται στο Orlando της Florida, για τρεις συνεχόμενους αγώνες που σηματοδοτούν και την έναρξη της Δυτικής Περιφέρειας των 250.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος ΑΜΑ SX 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon