.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 10:05

AMA SX 2021, 5ος αγώνας, Indianapolis (ΗΠΑ)

Νέες νίκες για Roczen και Nichols στις κατηγορίες 450SX και 250SX αντίστοιχα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross 2021 συνεχίστηκε με τον πέμπτο του αγώνα, για δεύτερη συνεχή φορά στο Lucas Oil Stadium στην Indianapolis.

Προφανώς η πίστα που έχει στηθεί μέσα στο στάδιο έχει δύο μεγάλους θαυμαστές, καθώς οι νικητές του πρώτου αγώνα πριν μερικές μέρες, Ken Roczen (Honda) και Colt Nichols (Yamaha), ανέβηκαν εκ νέου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

450SX

Μετά από τέσσερεις διαφορετικούς νικητές στα τέσσερα πρώτα grand prix της χρονιάς, ο Roczen έβαλε τέλος στο σερί ξεκινώντας το δικό του, με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Indianapolis.

Ο Γερμανός αναβάτης της Team Honda HRC είδε μόνο μια πλάτη στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας, αυτή του Justin Barcia (Yamaha) που έφτασε πρώτος στην πρώτη στροφή. Λίγ μέτρα μετά το έπαθλο της Holeshot, ωστόσο, ο Roczen πέρασε μπροστά και πέταξε απροβλημάτιστος ως την καρό σημαία.

Ο δε Barcia έδειχνε πως θα είχε ένα εύκολο βράδυ στη δεύτερη θέση, όμως η άνοδος του Eli Tomac (Kawasaki) στο κλείσιμο του αγώνα πήγε να προσφέρει μια δόση δράματος στην εξέλιξή του. Τελικά ο Barcia υπερασπίστηκε της θέσης του επιτυχώς στις επιθέσεις του πρωταθλητή του 2020 και η τελική κατάταξη του βάθρου δεν άλλαξε ως το τέλος.

Η νέα νίκη του Roczen τον κρατά σταθερότατα πρώτο στη βαθμολογία με 112 βαθμούς, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Cooper Webb (KTM) με 99 βαθμούς από την τέταρτη θέση που πήρε στον τελικό των 450. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Tomac με 98 βαθμούς και από κοντά ο Barcia μετρά 92.

250SX Ανατολικής Περιφέρειας

Απόντος ο Jett Lawrence (Honda) που έπεσε δύο φορές σε δοκιμαστικά και προκριματικό αγώνα με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον ώμο του, ο μεγάλος τελικός της Indianapolis είχε ως αρχικό πρωταγωνιστή τον Michael Mosiman (Gas Gas) που έστριψε πρώτος στη Holeshot και άρχισε να ανοίγει τη διαφορά του.

Ο Nichols ακολουθούσε από απόσταση ασφαλείας, ωστόσο είχε προφανώς την τύχη με το μέρος του. Ένας αναβάτης που έτρωγε γύρο έπεσε μπροστά στον Mosiman, αναγκάζοντάς τον να χάσει πολλά δευτερόλεπτα, στα οποία ο Nichols πρόλαβε να τον περάσει και να οδηγήσει ως τη νίκη.

Στο μεταξύ, πίσω από τον Mosiman έφτασε λίγο αργότερα και ο Christian Craig (Yamaha), τον πέρασε περίπου 5 λεπτά πριν κλείσει ο χρόνος του τελικού και τον άφησε τρίτο στο βάθρο.

Ο Nichols πλέον οδηγεί σταθερά το πρωτάθλημα με 122 βαθμούς, έχοντας τον Craig δεύτερο με 111 και τον Mosiman τρίτο με 97.

Ο επόμενος, 6ος αγώνας του Monster Energy AMA Supercross 2021 είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, ξανά στο ίδιο στάδιο της Indianapolis, αλλά αυτή τη φορά με μια νέας σχεδίασης πίστα που θα δουν οι αναβάτες για πρώτη φορά στις δοκιμές.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 17:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon