.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 10:44

AMA SX 2021, 4ος αγώνας, Indianapolis (ΗΠΑ)

Πρώτη φετινή νίκη για τον πρτοπόρο της κατάταξης, Ken Roczen, στα 450, νέος θρίαμβος για τον Colt Nichols στα 250.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης τριάδας αγώνων στο Χιούστον, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΑ Supercross 2021 μεταφέρθηκε στην Αμερικανική Μέκκα των μηχανοκίνητων αθλημάτων, Indianapolis, για μια ακόμη εβδομάδα γεμισμένη με τρεις σερί μάχες σε διάστημα μιας εβδομάδας.

450SX

Με τους Ken Roczen (Honda) και Adam Cianciarulo (Kawasaki) να μοιράζονται τις νίκες στις δύο προκριματικές σειρές της μεγάλης κατηγορίας, ο μεγάλος τελικός του Σαββατόβραδου ξεκίνησε με έναν τρίτο πρωταγωνιστή.

Ο πρωταθήτής του 2020, Eli Tomac (Kawasaki), πήρε τη Holeshot και επιχείρησε να οδηγήσει τη μάχη, ωστόσο ένα πρώιμο λάθος τον άφησε πίσω από τον ομόσταυλό του, Cianciarulo.

Πίσω τους ο Roczen έδειχνε από νωρίς πως είχε τον ρυθμό να παλέψει για τη νίκη και οι τρεις τους έχτισαν μια διαφορά από όλους τους υπόλοιπους, ικανή να τους κρατήσει στο βάθρο ακόμη και μετά από μικρά λάθη. Και έκαναν κάμποσα και οι τρεις.

Ο Roczen δεν έμεινε για πολύ πίσω από τον Cianciarulo, πέρασε πρώτος και βάλθηκε να εξαφανιστεί με τις δύο Kawasaki στο κατόπι του, χτίζοντας μια διαφορά 3 δευτερολέπτων πριν κάνει με τη σειρά του το κάθος και βγει εκτός πίστας.

Επέστρεψε δεύτερος πίσω από τον Tomac, ο οποίος ωστόσο δεν είχε απάντηση στον πολύ δυνατό ρυθμό του Γερμανού της Honda. Οι δυο τους χάρισαν όμορφες στιγμές στη μεταξύ τους μονομαχία, ωστόσο τα αίματα δεν άναψαν ποτέ σε σημείο βρασμού, καθώς ο Roczen αποδείχθηκε άπιαστος για τον Tomac και στο τέλος πήρε την καρό σημαία – πρώτη του για φέτος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Tomac , ωστόσο η τρίτη θέση έγινε αντικείμενο διαμάχης από τον Cooper Webb (KTM) που ανέβηκε πολύ στο δεύτερο μισό του αγώνα, έπιασε τον Cianciarulo και στο τέλος τον άφησε εκτός βάθρου.

Πίσω από τους καταφανείς πρωταγωνιστές ωστόσο, έλαμψε το άστρο του Zach Osbourne (Husqvarna), ο οποίος έκανε ένα καταστροφικό λάθος στην εκκίνηση καθώς βιάστηκε και μπλέχτηκε ο μπροστινός του τροχός στη σχάρα, ήταν τελευταίος στην πρώτη στροφή, μα στο τέλος έγραψε απίστευτους γύρους για να καταφέρει να φτάσει ως την πέμπτη θέση, απειλώντας ως και τον Cianciarulo, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει.

Με τη νίκη του αυτή o Roczen στρογγυλοκάθησε στην κορυφή με 86 βαθμούς, ενώ πίσω του δεύτερος ακολουθεί από κοντά ο Webb με 80 και ο Tomac με 77.

250SX Ανατολικής Περιφέρειας

Στην κατηγορία των 250 κυβικών το δράμα δεν ήταν ανάλογο με αυτό της μεγάλης κλάσης. Εδώ ο Colt Nichols (Yamaha) έστριψε πρώτος στη Holeshot και απλά εξαφανίστηκε με αλάθητο ρυθμό ως την καρό σημαία.

Η απαραίτητη δόση απρόβλεπτου προσφέρθηκε από τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, για τις οποίες μάχονταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι νικητές των δύο πρώτων GP της χρονιάς, Christian Craig (Yamaha) και Jett Lawrence (Honda).

Η μονομαχία τους κορυφώθηκε άδοξα όταν είχαν μια επαφή που τους έβγαλε αμφότερους εκτός πίστας και, όταν ξαναμπήκαν, οι θέσεις του βάθρου είχαν χαθεί από τους Michael Mosiman (Gas Gas) και Jo Shimoda (Kawasaki).

Στη βαθμολογία αυτή η εξέλιξη ήταν βούτυρο στο ψωμί του Nichols που οδηγεί την Ανατολική Περιφέρεια των 250 με 96 βαθμούς. Στο κατόπι του ο Craig έχει 88 βαθμούς και ο Lawrence 83, συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα της κατάταξης.

Επόμενος αγώνας την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στο ίδιο μέρος, το Lucas Oil Stadium της Indianapolis.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ SX 2021

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τη συναρπαστική μάχη του μεγάλου τελικού των 450SX.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 10:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon