.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:00

AMA SX 2020, 5ος αγώνας, Oakland (ΗΠΑ)

Ο Eli Tomac πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη και έβαλε φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπροστά σε σχεδόν 47,000 θεατές στο Oakland Coliseum στην Καλιφόρνια, ο πέμπτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος AMA Supercross προσέφερε θέαμα και ανατροπές.

450SX

Μια εβδομάδα πριν ο Ken Roczen (Honda) είχε πάρει μια τριπλή νίκη στον πρώτο Triple Crown αγώνα της σεζόν και είχε εγκατασταθεί στην κεφαλή της κατάταξης. Στο Oakland ο Γερμανός αναβάτης της Honda είχε πάλι την ταχύτητα και έδειχνε ικανός να επαναλάβει το κατόρθωμά του.

Στον μεγάλο τελικό των 450 ο Roczen πήρε τη Holeshot και οδήγησε τη δράση για 11 γύρους, ακολουθούμενος από τους Adam Cianciarulo (Kawasaki), Eli Tomac (Kawasaki) και Cooper Webb (KTM). Αυτοί οι τέσσερεις σύντομα απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους αναβάτες και για αρκετή ώρα φαινόταν πως θα έχουμε μια πολύ δραματική μάχη.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση των πρώτων επτά λεπτών ο περσινός πρωταθλητής, Webb, άρχισε να υποχωρεί και να χάνει επαφή με τους πρωτοπόρους, ενώ σύντομα ο Tomac επιτέθηκε στον ομόσταυλό του, Cianciarulo, και αμέσως βάλθηκε να πιάσει τον Roczen.

Από τον 11ο γύρο και μετά άρχισαν οι επιθέσεις στον πρωτοπόρο, οι δυο τους άλλαξαν μερικές φορές θέσεις και τελικά ο πρωταθλητής ΑΜΑ ΜΧ 2019, Tomac, κατάφερε να περάσει οριστικά πρώτος στον 18ο γύρο.

Το βάθρο έδειχνε να έχει οριστικοποιηθεί με τον Webb πλέον τρίτο, αλλά ο Αμερικανός της ΚΤΜ κρατούσε κάτι σπέσιαλ για το τέλος. Στον τελευταίο γύρο επιτέθηκε στον Roczen και με μια αρκετά σφικτή προσπέραση οι δύο αναβάτες ακούμπησαν, παραλίγο να πέσουν και στο τέλος ο Webb πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Roczen να τερματίζει πονώντας στο δεξί του πόδι – προφανώς από τη μεταξύ τους σύγκρουση.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Roczen διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 113 βαθμούς, αλλά πλέον ο Tomac αναρριχήθηκε σε μια απόσταση μόλις 3 βαθμών πιο πίσω. Ακολουθεί ένα πολύ σφικτό τρένο αναβατών: Justin Barcia (Yamaha) με 98 βαθμούς, Jason Anderson (Husqvarna) με 96, Webb με 95 και Cianciarulo με 90.

250SX West

Ο πέμπτος αγώνας για τη Δυτική Περιφέρεια των 250 τα είχε όλα: θέαμα και ανατροπές. Αρχικά τον τελικό οδήγησε ο Alex Martin (Suzuki) ακολουθούμενος από τον Justin Cooper (Yamaha). Λίγο αργότερα ο Cooper είχε χάσει έδαφος και νέος διεκδικητής της νίκης ήταν ο Austin Forkner (Kawasaki).

Στον δεύτερο μόλις γύρο ο Forkner πέρασε πρώτος και ανέλαβε να οδηγήσει, ενώ από πίσω ερχόταν με φόρα ο Dylan Ferrandis (Yamaha) που έφτασε γρήγορα στη δεύτερη θέση.

Χρειάστηκαν περίπου άλλα δέκα λεπτά αγώνα μέχρις ότου ο Ferrandis να περάσει πρώτος, με τον Forkner στο κατόπι του, ωστόσο η διάταξη αυτή δεν άλλαξε ως το τέλος.

Μάχη ωστόσο είχαμε και για την τρίτη θέση, καθώς ο Cooper έπιασε και κατάφερε να περάσει τον Martin στον 15ο γύρο.

Αυτό το αποτέλεσμα έφερε την ανατροπή στη βαθμολογία, καθώς πλέον ο Ferrandis πέρασε πρώτος με 109 βαθμούς, ο Cooper ακολουθεί με 107 και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Forkner με 99.

Επόμενος αγώνας στις 8 Φεβρουαρίου στο San Diego.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon