.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:22

AMA SX 2020, 6ος αγώνας, San Diego (ΗΠΑ)

Θρίλερ στην κορυφή, καθώς ο Cooper Webb κερδίζει και χώνεται στη μονομαχία τίτλου των Ken Roczen και Eli Tomac.

Ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross συνεχίστηκε με τον αγώνα του San Diego, ξανά στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

450SX

Μετά από τους πρώτους αγώνες ο Ken Roczen της Honda μονομαχεί εκ του σύνεγγυς με τον Eli Tomac της Kawasaki, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε ο Cooper Webb με την πρώτη του φετινή νίκη που τον βάζει για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου.

Στον τελικό του San Diego αρχικά οδήγησε ο rookie Adam Cianciarulo (Kawasaki), με τον Cooper Webb (ΚΤΜ) στο κατόπι του και τον Aaron Plessinger (Yamaha) τρίτο.

Στον 6ο γύρο ο αναβάτης της Yamaha είχε μια πτώση που επέτρεψε στον Blake Baggett (KTM) να ανέβει σε θέση βάθρου, αλλά με άφθονη απόσταση από τους δύο πρωτοπόρους.

Η συνέχεια ήταν απλά μια μονομαχία των δύο πρώτων, η οποία εντάθηκε στο δεύτερο μισό του αγώνα καθώς ο Webb σταδιακά μάζευε τη διαφορά του από τον Cianciarulo. Μετά από μερικές αψιμαχίες και προσωρινές αλλαγές θέσεων μεταξύ τους, η τελική προσπέραση του Webb ήρθε περίπου 3 λεπτά πριν την καρό σημαία.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Webb απλά άνοιξε διαφορά κοντά στα 3 δευτερόλεπτα και οι τρεις πρώτοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με αυτή τη σειρά: Webb, Cianciarulo, Baggett.

Πίσω τους ο Tomac κατάφερε να πάρει την 4η θέση, μπροστά από τον 6ο Roczen και με τον Justin Barcia (Yamaha) ανάμεσά τους.

Αυτό απλά σήμαινε πως ο Roczen διατηρείται πρώτος στη βαθμολογία με 130 βαθμούς, αλλά πλέον ο Tomac τον έφτασε στους 129 και ο Webb ανέβηκε τρίτος με 121. Η συνέχεια προβλέπεται καυτή.

250SX West

Ο αγώνας των 250 κυβικών για τη Δυτική Περιφέρεια των ΗΠΑ ξεκίνησε με τον Michael Mosiman (Husqvarna) στην θέση οδηγού, με τους Austin Forkner (Kawasaki) και Dylan Ferrandis (Yamaha) πίσω του.

Η πίεση στον Mosiman ήταν ασφυκτική και ήδη από τον 5ο γύρο ο Forkner τον πέρασε, για να αρχίσει να τον πιέζει και ο Ferrandis.

Στο μεταξύ ο Mosiman προσπάθησε πολύ να ξαναπάρει την πρωτοκαθεδρία του αγώνα, γεγονός που τον οδήγησε σε λάθη, ένα εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Ferrandis για να περάσει δεύτερος και να βαλθεί στο κυνήγι του Forkner.

Η μονομαχία τους διήρκεσε σχεδόν για όλον τον αγώνα, ώσπου 3 λεπτά προ του τέλους ο Ferrandis καθάρισε με τον Forkner και πήρε την 3η νίκη του στους 4 τελευταίους αγώνες.

Στη βαθμολογία ο Ferrandis είναι αναμενόμενα πρώτος με 135 βαθμούς, ενώ δεύτερος με 128 ακολουθεί ο Justin Cooper (Yamaha) και τρίτος ο Forkner με 122.

Το Παγκόσμιο SX πλέον μεταφέρεται στην άλλη άκρη της Αμερικής και δη στην Ανατολική Ακτή για τον αγώνα της Tampa, Florida στις 15 Φεβρουαρίου 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon