.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 11:46

AMA SX 2020, 7ος αγώνας, Tampa (ΗΠΑ)

Ανατροπή σκηνικού σε πράσινο φόντο

Ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, ΑΜΑ, στο στάδιο Raymond James στην Τάμπα της πολιτείας της Φλόριντα ήρθε πάνω στην κορύθωση μιας μεγάλης μάχης στην κορυφή της κατάταξης των 450. Φεύγοντας από την Τάμπα, η κεφαλή του πρωταθλήματος είχε αλλάξει χέρια.

450SX

Μέχρι και τον προηγούμενο αγώνα ο Ken Roczen (Honda) κρατούσε την πρωτοκαθεδρία στον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ενώ ο Eli Tomac (Kawasaki) ακολουθούσε εκ του σύνεγγυς και έκλεινε διαρκώς τη διαφορά.

Μπαίνοντας στον 7ο γύρο του πρωταθλήματος αυτή είχε φτάσει στο ελάχιστο δυνατό: μόλις ένας βαθμός χώριζε τους δύο κατά τεκμήριο καλύτερους αναβάτες στο ως τώρα πρωτάθλημα.

Στον μεγάλο τελικό της Τάμπα καλύτερα ξεκίνησε ο Adam Cianciarulo (Kawasaki), αλλά από νωρίς ο ομόσταυλός του, Tomac, ήταν κολλημένος από πίσω του και έψαχνε πόρτα να περάσει.

Δεν άργησε να τη βρει και από εκεί και μετά δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από κανέναν, ενώ ο Cianciarulo έπεφτε και έμενε μακριά από τις θέσεις του βάθρου.

Δεύτερος ανέβηκε προσωρινά ο Malcolm Stewart (Honda), αλλά κι αυτός δεν κράτησε τη θέση του για πολύ. Ο λόγος εντοπίζεται στους κ.κ. Roczen και Cooper Webb (KTM), οι οποίοι μονομαχούσαν από πριν, αλλά περνώντας τον Stewart το ντουέτο πλέον πάλευε πάνω στο βάθρο, με τον πρωτοπόρο να μην ανησυχεί γι’ αυτούς ιδιαίτερα και οδηγώντας στον απαλό και συνάμα γρήγορο ρυθμό του.

Η δεύτερη θέση κρίθηκε από μια μικρή πτώση του Roczen, αφήνοντας τον πρωταθλητή SX του 2019 να τερματίσει δεύτερος, ενώ ο Γερμανός της Honda ήρθε τρίτος.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως πλέον ο Tomac πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με 155 βαθμούς, έχοντας τον Roczen δεύτερο με 151 και τον Webb τρίτο με 144.

250SX East

Ο αγώνας αυτός ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, έτσι λειτούργησε ως ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν για το πρωτάθλημα των 250 της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ξεκινώντας από λευκό χαρτί τη χρονιά λοιπόν, πρώτος και καλύτερος αναδείχθηκε ο νέος αναβάτης της Yamaha, Shane McElrath, ο οποίος απλά κυριάρχησε στον αγώνα από σημαία σε σημαία.

Πίσω του δόθηκε μια μάχη πέντε αναβατών καθώς οι Chase Sexton (Honda), Jeremy Martin (Honda), Jordon Smith (Kawasaki), Garrett Marchbanks (Kawasaki) και RJ Hampshire (Husqvarna) πάλεψαν για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, με τελικούς νικητές κατά σειρά τους Sexton και Martin.

Επόμενος αγώνας στην 22 Φεβρουαρίου στο Arlington του Τέξας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 16:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon