.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 10:13

AMA SX 2020, 8ος αγώνας, Arlington (ΗΠΑ)

Ο Eli Tomac έβαψε καταπράσινη την κεφαλή της παγκόσμιας κατάταξης.

Μπροστά σε 62,105 θεατές στο AT&T Stadium του Άρλινγκτον στο Τέξας, ο δεύτερος Triple Crown αγώνας για τη σεζόν του 2020 έφερε μια ευκαιρία για μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών απ’ ό,τι συνήθως.

Αυτό βέβαια δεν άλλαξε στο παραμικρό το βασικό σημείο ενδιαφέροντος του φετινού πρωταθλήματος, που δεν είναι άλλο από τη μεγάλη μονομαχία του Eli Tomac με Kawasaki εναντίον του Ken Roczen με Honda, και η οποία πήρε μιαν άλλη τροπή όταν στον προηγούμενο ακριβώς αγώνα ο Tomac προσπέρασε τον αντίπαλό του βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα.

450SX

Στον πρώτο από τους τρεις αγώνες του Triple Crown event ο Tomac ξεκίνησε άσχημα και στα πρώτα του στάδια βρισκόταν μπλεγμένος στη 13η θέση, την ώρα που ο Roczen καθάριζε με τον Jason Anderson (Husqvarna) και οδηγούσε προς την πρώτη νίκη της ημέρας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που μαίνεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το μόνο που κατάφερε ο Tomac ήταν να τα δώσει όλα για να φτάσει στο τέλος ως την 5η θέση, μειώνοντας όσο μπορούσε τις βαθμολογικές του απώλειες από τον αγώνα αυτόν.

Στη δεύτερη κούρσα της ημέρας ο αναβάτης της Kawasaki δεν άφησε κανένα εμπόδιο να τον κρατήσει από τη νίκη, έτσι επιτέθηκε από την αρχή, ρίσκαρε λίγο προσπερνώντας από την εσωτερική τον Blake Baggett (KTM) που είχε πάρει τη Holeshot και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω, οδηγώντας με ταχύτατο ρυθμό ως την καρό σημαία.

Τα καλά νέα για τον Tomac ήταν πως ο Roczen είχε περιοριστεί στην 7η θέση, άρα η πρωτοπορία στο πρωτάθλημα ήταν ξανά δική του. Μόνο που απέμενε μια μάχη ακόμη.

Τρίτη και φαρμακερή μάχη λοιπόν στο Τέξας και αυτή τη φορά το κοινό δεν απογοητεύτηκε. Ουδείς κατάφερε να ξεφύγει από την αρχή, ενώ αντιθέτως οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν να κονταροχτυπιούνται σε μια μάχη για την τρίτη θέση, από την οποία τελικά βγήκε κερδισμένος ο Tomac.

Μπροστά τους εκείνη τη στιγμή έτρεχαν οι δύο Husqvarna των Zach Osborne και Anderson, ωστόσο λίγο αργότερα ο Tomac θα τους περνούσε και τους δύο, ακολουθούμενος από τον Roczen που έφτασε κι αυτός στη δεύτερη θέση του αγώνα.

Με το αποτέλεσμα του Τέξας ο Tomac εδραίωσε περισσότερο τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης με 181 βαθμούς, αφήνοντας Roczen 7 βαθμούς πίσω (174), ενώ στην τρίτη θέση ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb (KTM) τους βλέπει με κιάλια σε απόσταση 19 βαθμών (155) από τον δεύτερο.

250SX East

Αν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα SX έχει ήδη τρέξει οκτώ αγώνες, αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος για την Ανατολική Περιφέρεια.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας το ενδιαφέρον εστίασε στη μονομαχία RJ Hampshire (Husqvarna) και Chase Sexton (Honda), με τελικό νικητή τον πρώτο μετά από ένα άκομψο προσπέρασμα που έστειλε τον αντίπαλό του στο έδαφος. Εν τέλει ο Sexton ξανασηκώθηκε και τερμάτισε δεύτερος.

Αυτό πιθανότατα πείσμωσε τον πρωταθλητή του 2019, Sexton, έτσι με την εκκίνηση του δεύτερου αγώνα έβαλε το κεφάλι κάτω και απλά εξαφανίστηκε προς τη νίκη, αφήνοντας τον Shane McElrath (Yamaha) δεύτερο και τον Jeremy Martin (Yamaha) τρίτο, ενώ ο Hampshire έχανε έδαφος στην 7η θέση.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της ημέρα, ωστόσο, η νίκη δεν πήγε σε κανέναν από τους δύο αρχικούς μονομάχους. Αντιθέτως, αυτή τη φορά ήταν ο McElrath αυτός που πήρε μια πειστικότατη νίκη μπροστά από τον Sexton και τον Hampshire.

Έτσι ο Sexton πήρε την νίκη στο σύνολο του αγώνα και συγκατοικεί στην κορυφή με τον McElrath, καθώς αμφότεροι έχουν από 49 βαθμούς. Ακολουθεί τρίτος ο Martin με 40 και τέταρτος ο Hampshire με δύο βαθμούς λιγότερους (38).

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΑΜΑ Supercross 2020 είναι στην Ατλάντα στις 29 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 17:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon