.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 05:18

AMA SX 2020, 9ος αγώνας, Atlanta (ΗΠΑ)

Θρίαμβος Roczen και φωτιά στην κατάταξη

Ο Ken Roczen (Honda) ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά αναλαμβάνοντας να οδηγήσει το πρωτάθλημα από την πρώτη θέση της κατάταξης, ωστόσο η αντεπίθεση του Eli Tomac (Kawasaki) έφερε την ανατροπή καθώς αυτός πέρασε πρώτος στη βαθμολογία μετά τον 7ο αγώνα.

Ο Γερμανός αναβάτης της Honda όμως είχε την απάντησή του έτοιμη στην Ατλάντα και με μια σπουδαία νίκη έπιασε ξανά κορυφή!

450SX

Μπροστά σε ένα θερμό κοινό σχεδόν 60,000 θεατών στο Mercedes Benz Stadium στην Ατλάντα της πολιτείας της Γεωργίας, ο τελικός της μεγάλης κατηγορίας είχε ήδη όλο το δράμα που χρειαζόταν με τη μονομαχία των πρωτοπόρων Tomac και Roczen, αλλά και τη διαφαινόμενη επιστροφή στα ψηλά σκαλιά του πρωταθλητή του 2019, Cooper Webb (KTM).

Στην Ατλάντα ο αγώνας για τον Roczen είχε διάρκεια μερικών μόλις λεπτών, αφού από τη στιγμή που πήρε τη Holeshot μετά την εκκίνηση απλά έβαλε κάτω το κεφάλι και εξαφανίστηκε.

Πίσω του ωστόσο άφησε μια σφαγή για όλες τις υπόλοιπες θέσεις, καθώς οι Tomac και Webb είχαν κάνει κάκιστη εκκίνηση και είχαν μπλέξει στην κίνηση μακριά από τον πρωτοπόρο.

Καθώς λοιπόν ο Roczen κάλπαζε προς μια σπουδαία νίκη, ο Tomac ανέβαινε διαρκώς θέσεις και έπιανε τον Webb, με τους δυο τους να μονομαχούν πλέον για την έκτη θέση.

Αυτή η μάχη τους έφερε αγκαζέ να προσπερνούν τους αναβάτες που βρέθηκαν μπροστά τους και σύντομα η πάλη τους είχε ως έπαθλο το τρίτο σκαλί του βάθρου. Αυτό τελικά πήγε στον Webb που άντεξε στις επιθέσεις του αντιπάλου του, αφήνοντας τον Tomac 4o στον αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε μπροστά τους ο Justin Barcia με Yamaha.

Κάπως έτσι Roczen και Tomac ισοβαθμούν τώρα στην κορυφή της κατάταξης με 200 βαθμούς, ενώ ακολουθεί από σχετική απόσταση ο Barcia (177 β.) και μια ανάσα πίσω του ο Webb (176 β.).

250SX East

Στην Ανατολική Περιφέρεια του πρωταθλήματος των 250 κυβικών ο μεγάλος θριαμβευτής της Ατλάντα ήταν ο Chase Sexton (Honda), καθώς μάζεψε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (σε τρεις αγώνες για την Ανατολή).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο RJ Hampshire (Husqvarna) και στην τρίτη ο Shane McElrath (Yamaha).

Με τη δεύτερη νίκη του ο Sexton κάθεται πλέον μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 75 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον McElrath με 70 και τον Hampshire με 61.

Επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AMA Supercross 2020 θα γίνει στις 7 Μαρτίου στη Daytona Beach της Florida.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA SX 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 16:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon