.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:38

Συνέντευξη – Paolo Gagliardo, CEO Quadro

 

“Ετοιμάζουμε νέα concept που θα προκαλέσουν αίσθηση!”

 

O Paolo Gagliardo (με θητεία ως στέλεχος και στην FIAT μεταξύ άλλων), είναι ο νέος γενικός διευθυντής της Ελβετικής Quadro, της εταιρείας που δραστηριοποιείται στα τρίτροχα και τετράτροχα scooter με δυνατότητα κλίσεων, μέσω του επαναστατικού συστήματος υδραυλικών αρθρώσεων, “HTS”.

H Quadro παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση στο Μιλάνο δύο νέα μοντέλα, το Edelweiss και στο Steinbock, τα οποία, με βάση τα Quadro 3 και Quadro 4 αντίστοιχα, ανιχνεύουν μια νέα, Adventure δυναμική.

Το ιταλικό inmoto, βρήκε στο περίπτερο της Quadro τον Paolo Gagliardo και μίλησε μαζί του για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας:

Πλέον, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δραστηριοποιούνται στα τρίτροχα, φέτος η Yamaha παρουσίασε μάλιστα την πρώτη τρίτροχη μοτοσυκλέτα παραγωγής. Να υποθέσουμε ότι είχατε προβλέψει το ότι η αγορά θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση;

Η Quadro ιδρύθηκε το 2010 και ο στόχος της από την πρώτη στιγμή, ήταν  η κατασκευή μοναδικών και καινοτόμων οχημάτων, πέρα από τα κλασικά σχεδιαστικά πρότυπα, με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της προσωπικής μετακίνησης. Θεμέλιο σε αυτή μας την προσπάθεια είναι το HTS (Hydraulic Tilting System), το επαναστατικό σύστημα διεύθυνσης – ανάρτησης που έχουμε εξελίξει, μέσω του οποίου μπορούμε να συνδυάσουμε δυο διαμετρικά αντίθετες οδηγικές ποιότητες, την σταθερότητα και την ευελιξία. Αυτή την στιγμή, το Quadro 4, αποτελεί την κορυφαία έκφραση της προσπάθειας μας, όντας το μοναδικό τετράτροχο μοντέλο στην αγορά με δυνατότητα κλίσεων.

quadro3 edelweiss 2018 bikeitgr 3

Ποιες είναι οι αγορές στις οποίες η Quadro έχει πετύχει την μεγαλύτερη διείσδυση και  ποια είναι τα πλάνα σας για την περεταίρω εμπορική διεύρυνση της εταιρείας;

Η Γαλλία είναι μια αγορά στην οποία έχουμε πολύ καλή παρουσία και μετά, η Ιταλία. Σε ότι αφορά στα πλάνα μας, έχουν ήδη καταλήξει στην στρατηγική μας για τα επόμενα έτη, η οποία μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει πολύ σημαντικές συνεργασίες (σσ: όπως αυτή με την SYM), που θα μας βοηθήσουν πολύ στην ανάπτυξη του δικτύου των πωλήσεων μας.

quadro4 steinbock 2018 2

Το Quadro 4, θα έλεγε κανείς ότι είναι ένα βήμα πιο πέρα σε σχέση με τα τρίτροχα μοντέλα του ανταγωνισμού, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Ποιο είναι όμως ειδικά το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;   

Το εύρος του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε, είναι πολύ μεγάλο. Μια από τις βασικές ιδιότητες που θελήσαμε εξαρχής να προσδώσουμε στο Quadro 4, ήταν αυτή της προσαρμοστικότητας, το να ικανοποιεί δηλαδή πληθώρα απαιτήσεων και αναγκών. Επί της ουσίας, το Quadro 4 απευθύνεται σε όλους όσους αποζητούν μια ασφαλή και ευέλικτη λύση για τις καθημερινές τους μετακινήσεις εντός πόλης αλλά και στον περιαστικό ιστό. Σε όλους όσους θέλουν να μην χάνουν χρόνο αναζητώντας θέση για στάθμευση και φυσικά σε αυτούς που αποζητούν ένα όχημα αναψυχής και ελεύθερου χρόνου το οποίο δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο.

Φέτος βλέπουμε ότι η γκάμα σας επεκτείνεται, με την παρουσίαση των Adventure εκδόσεων Edelweiss και Steinbock. Θα υπάρχουν μελλοντικά και άλλες, διαφορετικού τύπου κατευθύνσεις για τα μοντέλα σας;

Η απάντηση είναι ναι! Ήδη δείξαμε ότι η πλατφόρμα των μοντέλων μας είναι πολύ δεκτική σε διαφορετικές προσαρμογές. Τον Σεπτέμβριο, συμμετείχαμε με το Steinbock στο 24ώρο αντοχής HAT (Hard Alps Tour), μια απαιτητική διαδρομή 520 χιλιομέτρων με μεγάλες εναλλαγές σε υψόμετρο και ποιότητα δρόμων. Ολοκληρώσαμε την διαδρομή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το Steinbock είναι το πρώτο βήμα προς την adventure και ταξιδιωτική κατεύθυνση, ήδη εξελίσσουμε ένα νέο project, το οποίο θα προκαλέσει αίσθηση με την δυνατότητα του να οδηγείται πραγματικά 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς περιορισμούς από τον καιρό.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 12:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon