.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:45

Συνέντευξη – Kenji Morita, ο δημιουργός της CRF 1000L Africa Twin

 

"Eξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας έκδοσης μικροτερου κυβισμού"

 

 

“Africaνολογίας” το ανάγνωσμα στην συνέντευξη που ακολουθεί, με τον Kenji Morita, τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της αναβίωσης αυτού του θρυλικού μοντέλου, να μιλά στο bikesocial για το παρόν και το μέλλον των Adventure της Honda.

Πως τοποθετείται η νέα έκδοση Adventure Sport στην γκάμα σας, θα δώσει μια νέα ώθηση στις πωλήσεις;

Η έκδοση αυτή απευθύνεται σε όσους επιδίδονται σε τουρισμό μεγάλων αποστάσεων. Φυσικά και η “απλή” έκδοση μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάτι τέτοιο, όμως εδώ μιλάμε για το απόλυτο, την κάλυψη μεγάλων διαδρομών σε δύσκολα εδάφη. Πρόκειται για ένα μοντέλο ιδανικό για όσους έχουν ακραίες adventure βλέψεις.

Βασιστήκατε στις γνώμες και στις προτάσεις των αναβατών που οδηγούν Africa για την δημιουργία του νέου μοντέλου;

Φυσικά, λάβαμε αρκετά πράγματα υπόψιν αλλά ακολουθήσαμε και τις δικές μας ιδέες.

Εξετάζοντας την Adventure γκάμα της Honda, διαπιστώνει κανείς ένα μεγάλο κενό, μεταξύ του CRF 250 Rally και της Africa Twin 1000. Yπάρχει περίπτωση να “γεφυρωθεί” αυτή η απόσταση με ένα νέο μοντέλο;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει απαίτηση για κάτι τέτοιο, για ένα μοντέλο ανάμεσα στα 250 και στα 1000 κ.εκ., και το σκεφτόμαστε σοβαρά. Προς το παρόν, ας πούμε ότι είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε (η δήλωση αυτή έγινε με ένα μειδίαμα στο πρόσωπο του Morita...)

Υπάρχει περίπτωση να δούμε μια έκδοση της Africa με 19 ιντσών μπροστινό τροχό και περισσότερο ασφάλτινο προσανατολισμό;

Σχεδιάσαμε την νέα Africa Twin με σκοπό να πετύχουμε μια ιδανική ισορροπία μεταξύ των δυνατοτήτων της εντός και εκτός δρόμου, αυτό είναι κάτι που αποτελεί άλλωστε παραδοσιακά, την ταυτότητα του μοντέλου. Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αναβατών, δεν επιδίδεται σε off-road χρήση αλλά αν παρουσιάζαμε για παράδειγμα μια έκδοση S, με 19” τροχό, πολύ απλά αυτή η μοτοσυκλέτα δεν θα ήταν Africa...

Ποια είναι η τοποθέτηση σας σχετικά με τον ανταγωνισμό, ο οποίος κινείται στην συντριπτική του πλειοψηφία στα 1200 κ.εκ.;

Σε θέματα απόλυτης ισχύος, κάποιες μοτοσυκλέτες από αυτές που θεωρούμε ανταγωνιστικές, βγάζουν περισσότερη, αλλά εμείς ποτέ δεν εξετάσαμε την ισχύ μεμονωμένα, ως μια τιμή που απλά έπρεπε να είναι μεγάλη. Η προσέγγιση μας είναι η ισχύς να έχει την σωστή τιμή ώστε να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμη σε πραγματικές συνθήκες. Το να αυξήσεις την ιπποδύναμη είναι κάτι εύκολο αλλά θα χάσεις από κάπου άλλου, θα διαταραχθούν οι ισορροπίες. Όταν εξελίξαμε την Africa Twin, πειραματιστήκαμε με διάφορα επίπεδα απόδοσης και καταλήξαμε στο ότι οι 100 ίπποι, είναι η χρυσή τομή.

Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές τοποθετούν TFT οθόνες, Bluetooth, USB και γενικά επενδύουν στην διασύνδεση με smart συσκευές. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα ακολουθήσει η Africa;

Ναι, όντως υπάρχει αυτή η τάση, με τις τύπου multimedia τεχνολογικές εφαρμογές. Φυσικά και παρακολουθούμε τις εξελίξεις και κατόπιν αξιολόγησης, ορισμένα στοιχεία αυτού του τύπου θα εφαρμοσθούν μελλοντικά στην σειρά της Africa Twin.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 12:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon