.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 10:09

Ρεπορτάζ – 10 χρόνια Aurora Rally Equipment

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την στιγμή που η Aurora Rally Equipment ξεκίνησε να κατασκευάζει ειδικά αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες περιπέτειας. Το γιόρτασε στις εγκαταστάσεις της στα Σπάτα όπου και βρεθήκαμε.

Φίλοι και γνωστοί, συνεργάτες από τις αντιπροσωπείες αλλά και κατασκευαστές αξεσουάρ και περιφερειακών βρέθηκαν στα Σπάτα προκειμένου να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια λειτουργίας της Aurora Rally Equipment.

Η εταιρία που ιδρύθηκε το 2013 κατασκευάζοντας αρχικά μία μαγνητική βάση για road book εξελίχθηκε συμμετέχοντας στους κορυφαίους αγώνες Rally, με κορυφαίους αναβάτες, όπως ο Paul Anders Ullevålseter, ο οποίος μάλιστα τερμάτισε το 2010 2ος στο Rally Dakar. Συνεργαζόμενη με αναβάτες όπως ο παραπληγικός Nicola Dutto, αλλά και την Anastasiya Nifontova, την πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στο Rally Dakar στην κατηγορία Malle Moto, εξελίσσει τα προϊόντα της συλλέγοντας δεδομένα από μεγάλη λίστα αναβατών σε όλο τον κόσμο.

20240201_192901_-_web.jpg

Η γιορτή έγινε στα γραφεία της εταιρίας στα Σπάτα, όπου είδαμε από κοντά μοτοσυκλέτες τις οποίες έχουν εμπιστευθεί ελληνικές αντιπροσωπείες για εξέλιξη σε εξοπλισμό Rally, για τους αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν φέτος.

Συναντήσαμε ανθρώπους της μοτοσυκλέτας που βρέθηκαν εκεί να τιμήσουν εταιρία και απολαύσαμε μία ωραία βραδιά χωρίς αντιπαλότητες, σε φιλικό κλίμα, δείχνοντας πως ο χώρος της μοτοσυκλέτας δεν έχει να χωρίσει τίποτα, αντίθετα, να ενώσει δυνάμεις.

20240201_192843_-_web.jpg

Μία ακόμη ελληνική εταιρία που έχει ανοίξει τα φτερά της σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδιάζει και κατασκευάζει στην Αθήνα.

Σε ένα χώρο όπου συναντήσαμε έτοιμα ανταλλακτικά προς αποστολή ή συναρμολόγηση, ηλεκτρονικούς υπολογιστές για σχεδίαση, έκθεση με δείγματα με rally προσανατολισμό, στον κάτω χώρο όπου συγκεντρώθηκε ο κόσμος, με τον 1ο όροφο να περιλαμβάνει εν μέσω άλλων τις πρώτες ύλες και γραφεία.

20240201_192909_-_web.jpg

Οι Έλληνες πρωτοπορούν, τολμούν και παράγουν αξεσουάρ, και η Aurora είναι άλλη μία τρανταχτή απόδειξη που αποδεικνύει σε παγκόσμιο επίπεδο της ποιότητα των κατασκευών της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 10:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon