.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 10:30

Cake Motorcycles – Χρεοκοπεί η εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών

Άδοξο τέλος για την σουηδική εταιρεία, η οποία βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» πολλαπλών προβλήμάτων τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τα διεθνή κανάλια ενημέρωσης, η Cake Motorcycles από την Σουηδία, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, στο τέλος του μόλις παρελθόντα Ιανουαρίου. Οι ανάλογες πηγές αναφέρουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούν την αίτηση πτώχευσης έχουν ξεκινήσει ήδη από την 1η Φεβρουαρίου και, φυσικά, υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Cake Motorcycles ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2018, παρουσιάζοντας την μοτοσυκλέτα με το όνομα KALK – για την οποιά μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ εδώ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η μάρκα πράγματι πωλούσε αρκετές μοτοσυκλέτες (περίπου 6.000 κομμάτια μέσα στο 2023), αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να εξασφαλίσει την κερδοφορία και την βιωσιμότητα της επιχείρησης, η οποία χρειαζόταν πωλήσεις τουλάχιστον στο επίπεδο των 7.500 κομματιών το χρόνο, ώστε να αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η «χαριστική βολή» ήταν η αποτυχία διαπραγματεύσεων για χρηματοδότηση, κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, με την εταιρεία να βρίσκεται σε τόσο κακή οικονομική κατάσταση, ώστε να αδυνατεί να πληρώσει του υπαλλήλους της, περίπου 139 στον αριθμό. Πριν λίγο καιρό, επίσης, η εταιρεία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ανάκληση, καθώς κάποοιες μπαταρίες της κινδύνευαν με φωτιά, υποχρεούμενη έτσι να τις αντικαταστήσει. Παράλληλα, κατηγορείται και η πολιτική της εταιρείας να ζητά προκαταβολή ενός σεβαστού ποσού για να εξασφαλίσεις έστω την ηλεκτρική Cakes σου, χωρίς να έχεις καν την ευκαιρία να την οδηγήσεις σε test ride – αν και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το τελευταίο κομμάτι βελτιώθηκε οργανωτικά, προς το τέλος. Και φυσικά, δεν ήταν όλοι πρόθυμοι, να πληρώσουν μία μοτοσυκλέτα την οποία είχαν δει μόνο σε φωτογραφίες...

Δηλώσεις για τα τεκταινόμενα φέρεται να έκανε ο επικεφαλής της Cake, Stefan Ytterborn, λέγοντας: «(Διάφοροι) παράγοντες που μας έκαναν να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Τα θέματα κλίματος δεν είναι πια στο προσκήνιο, βρισκόμασε σε οικονομική ύφεση. Αφορά εμάς, αλλά και το οικοσύστημα του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Αυτή την στιγμή είναι εντελώς νεκρό, δεν υπάρχουν λήπτες στην φάση που βρίσκεται η Cake».

Περισσότερα νέα για τα γεγονότα αναμένονται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 10:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon