.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 13:34

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ρίχνει τις τιμές στα διόδια, αλλά... υπάρχει ένας όρος

Γενναίες εκπτώσεις ανακοινώθηκαν, αλλά όχι για όλους και σίγουρα... όχι για τους πολλούς.

Η Γέφυρα Α.Ε., η εταιρεία λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ανακοίνωσε την εφαρμογή έκπτωσης στις τιμές διοδίων της, όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επωφελούνται από μείωση στην τιμή διέλευσης κατά 34%, έτσι ώστε το νέο αντίτιμο να καθορίζεται κοντά στα 9,70 ευρώ, από 14,70 ευρώ αρχικής τιμής. Η έκπτωση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το νέο e-pass για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ως το πρώτο στοχευμένο πακέτο έκπτωσης και ένα ακόμα κίνητρο για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι η έκπτωση ισχύει μόνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για ηλεκτρικά δίκυκλα και μοτοσυκλέτες – έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με την Γέφυρα Α.Ε. για περισσότερες διευκρινίσεις σε αυτό.   

Διαβάστε παρακάτω και την ανάλογη δημοσίευση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: 

Για το νέο εκπτωτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει στο επίκεντρο τα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, ενημέρωσαν ο Διευθύνων  Σύμβουλος της «Γέφυρα Α.Ε.» Πάνος Λούκας και ο Τεχνικός Διευθυντής, Άρης Σταθόπουλος, μαζί με στελέχη της εταιρείας, την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κυρία Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ξενάγησής της στον Εκθεσιακό χώρο και στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, που ακολούθησε,  εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της, καθώς η «Γέφυρα Α.Ε.» «στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης». 

Το νέο e-pass  για τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα είναι  το πρώτο στοχευμένο εκπτωτικό πακέτο, το οποίο μειώνει την τιμή της διέλευσης ενός ηλεκτρικού οχήματος κατά 34%, ενώ η παραχωρησιούχος εταιρεία πρωτοπορεί σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δίνει πλέον και τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής σε συμβόλαια συνδρομητικών προγραμμάτων e-pass, εξαλείφοντας περίπου 10.000 ταχυδρομικές συναλλαγές. Ταυτόχρονα, έχει ήδη επιτύχει μείωση των άμεσων εκπομπών CO₂ κατά 78% από το 2018.

Σχετικά με την εξαγγελία του e-pass, από την «Γέφυρα Α.Ε.», μέλος του Δικτύου της VINCI Highways, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε τα εξής:

«H ‘‘Γέφυρα Α.Ε.’’ στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Πλέον, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απολαμβάνουν για το 2024 μια σημαντική έκπτωση για κάθε διέλευση, η οποία αγγίζει τα πέντε ευρώ. Αυτή η ενέργεια αφενός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου καταδεικνύει ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη μετάβαση προς βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Θα ήθελα από την πλευρά μου, να συγχαρώ την παραχωρησιούχο εταιρεία για την πρωτοβουλία της, η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες να επιλέξουν οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου περιβάλλοντος».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 13:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon