.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 16:49

CAKE KALK

 

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τη Σουηδία

Η CAKE είναι μια σουηδική εταιρεία, που στόχο έχει την κατασκευή ελαφριών, στιλάτων και απολαυστικών premium ηλεκτρικών off-road μοτοσυκλετών. Στις 25/1/2018, η CAKE παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα παραγωγής, με το όνομα KALK, με βάρος μόλις 70 κιλών και απόδοση 16 hp.

 MG 8626

Το KALK πήρε το όνομα του από τη σουηδική λέξη Kalksten, τον ασβεστόλιθο δηλαδή στα σουηδικά, το πέτρωμα που συνθέτει το βραχώδες υπόστρωμα του νησιού Gotland. Η CAKE αναφέρει πως ο ασβεστόλιθος είναι ελαφρύς, και τέλειος για να φτιάχνει κανείς πίστες, άλματα και μπερμ, ενώ μόλις του προσθέσεις νερό γίνεται ιδιαίτερα στιβαρός.

KALK front high

Το KALK ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο design του, αλλά και για το εξαιρετικά χαμηλό του βάρος, λίγο πιο κάτω από τα 70 κιλά. Θα λέγαμε πως το KALK είναι κάτι ανάμεσα σε e-μοτοσυκλέτα και e-bike, πιο στιβαρό από τα τελευταία, και πιο ελαφρύ από τις πρώτες.

KALK side view closeup high

Όλο το μινιμαλιστικό κοστούμι του KALK είναι από Carbon Fiber, ενώ η μοτοσυκλέτα μοιάζει λες και έχει δημιουργηθεί με CNC από ένα μόνο μπλοκ αλουμινίου –τόσο αλουμίνιο έχει πάνω της.

KALK ctrl high

Διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, 51,8 Volt, 50 Ah και 2,6 Kw/h, 3 Riding Modes, και οι επίσημα ανακοινώσιμες επιδόσεις κάνουν λόγο για 16 hp και 4,3 Kgm ροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως το φρένο κινητήρα είναι ρυθμιζόμενο!

 MG 7540

Η μέγιστη αυτονομία του KALK φτάνει τα 80 χιλιόμετρα, ενώ 80 χλμ/ώρα είναι η τελική ταχύτητα του.

 MG 8344

Το πρώτο μοντέλο της CAKE είναι επηρεασμένο από τα αγωνιστικά ποδήλατα Downhill και Enduro, ενώ τα περιφερειακά του είναι κορυφαίας ποιότητας.

KALK footpeg high

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 6061, ενώ όλα τα ρουλεμάν ανήκουν στην SKF.

KALK front susp high

Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, με το KALK να φοράει ένα ανάποδο πιρούνι 38mm μπροστά, με διαδρομή 204mm και πλήρως ρυθμιζόμενο!

KALK back view closeup

Πίσω βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ TTX της Ohlins με μοχλικό -η διαδρομή δεν αναφέρεται.

KALK front wheel high

Στα φρένα, το KALK φοράει δισκόφρενα 220mm εμπρός-πίσω, με τετραπίστονες (!) δαγκάνες.

KALK front rim high

Οι τροχοί τώρα είναι τεράστιοι και στενοί για μοτοσυκλέτα, αν και σχετικά μικροί για ποδήλατο. Μιλάμε για ζάντες 24 ιντσών, και ελαστικά ειδικά κατασκευασμένα για το KALK. 

KALK back high

Το KALK κοστίζει 14.000 δολάρια, ήτοι 11.240 ευρώ, ενώ οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν. Η έναρξη των παραδόσεων υπολογίζεται στα μέσα Ιουνίου 2018.

Φωτογραφίες Studio

Φωτογραφίες Action

Βίντεο

Το βίντεο της παρουσίασης από το κανάλι της CAKE στο Vimeo.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 17:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon