.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 12:22

Relync R1 – Hi-tech τρίτροχο ηλεκτρικό… “βαλιτσάκι”! (videox3)

 

To πιο “έξυπνο” αναδιπλούμενο scooter του κόσμου

 

«To πιο έξυπνο αναδιπλούμενο scooter στον κόσμο». Αυτό είναι το μεγάλο βραβείο που κέρδισε το R1, το τρίτροχο αναδιπλούμενο scooter της νεοσύστατης Relync, στην τελευταία έκθεση τεχνολογίας CES, στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών!

Το Relync (το ανορθρόγραφο "lync" είναι λογικά ένας "συνδυασμός" των μοδάτων λέξεων link και sync) R1 δεν είναι ένα ακόμη αναδιπλούμενο, scooter, όπως λένε και οι δημιουργοί του.

relync r1 bikeit 3

Όταν αναδιπλωθεί το R1 μοιάζει με βαλιτσάκι με ρόδες από εκείνα που χρησιμοποιούμε συνήθως στα αεροπορικά μας ταξίδια. To “χερούλι-λαιμός” μπορεί επίσης να κλείσει κάνοντας το R1 ακπομη πιο μικρό σε μέγεθος, ιδανικό για προτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου. Ζυγίζει 23 κιλά μαζί με την μπαταρία του και η τιμή του στις Η.Π.Α. βρίσκεται λίγο κάτω από τα 3.000 ευρώ. Η αυτονομία του είναι περίπου 30 χλμ. και η ταχύτητα με την οποία κινείται είναι περίπου αυτή του βαδίσματος όχι γιατί δεν μπορεί να πάει πιο γρήγορα αλλά γιατί η Relync στοχεύει παράλληλα και στους ηλικιωμένους, ακόμη και σε αυτούς που έχουν προβλήματα κινητικότητας. Όπως και να έχει το R1 παρουσιάζεται ως μία ενδιαφέρουσα βοηθητική λύση στη μετακίνηση που μπορείτε να πάρετε μαζί σας ακόμη και στα ταξίδια σας.

Ο τεχνολογίες που φέρει το Relync R1 είναι εκείνες που το κάνουν ξεχωριστό σε σχέση με άλλες αντίστοιχες προτάσεις και αυτές είναι που το έδωσαν και το βραβείο στην έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas.

Το R1 ελέγχεται από την εφαρμογή της εταιρίας που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας, που μετατρέπεται έτσι σε “κλειδί”. Η εφαρμογή, μέσω της οποίας συνδέετε το κινητό σας με το scooter, δίνει πρόσβαση στις λειτουργίες του R1 αλλά και στην αντικλεπτική προστασία που προσφέρει. Αν το scooter απομακρυνθεί από εσάς αλλά το κινητό είναι μαζί σας τότε ύστερα από λίγα μέτρα σταματάει και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Από το κινητό σας μπορείτε επίσης να δείτε που βρίσκεται το scooter σας, αν έχετε δώσει πρόσβαση σε άλλο άτομο.

Περιμετρικά του πίνακα πληροφοριών υπάρχουν LED φωτάκια που “ακολουθούν” τις εντολές του GPS και ανάβουν προς την κατεύθυνση που πρέπει να στρίψετε, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Τα hi-tech καλούδια του R1 δεν σταματούν εκεί. Φέρει γυροσκοπικό αισθητήρα τριών αξόνων που στέλνει δεδομένα στην κεντρική μονάδα και έτσι το R1 προσαρμόζει την ταχύτητά του ανάλογα με τις συνθήκες (ευθεία-στροφή), προφανώς για να μην υπάρξει ανατροπή, ενώ μειώνει-ελέγχει και την ταχύτητα του scooter στις κατηφόρες! Έχει και αμορτισεράκια και ελατήρια στους πίσω τροχούς για μεγαλύτερη άνεση στα πλακόστρωτρα!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάποιες από τις λειτουργίες του scooter της Relync

Και το δεύτερο επεξηγηματικό βίντεο της εταιρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν ακόμη υλοποιηθεί το R1.

Ακολουθείστε την Relync στη σελίδα της στο FB.

 

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 19:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alta Motors Redshift 2018 CAKE KALK »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon