.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 13:09

Kibb-Ημιαυτόνομο ηλεκτρικό ATV από την Cake για βιώσιμη γεωργία

 Το ηλεκτρικό ATV Kibb έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στη φάρμα, με ή χωρίς αναβάτη. Η σουηδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Cake στοχεύει να βοηθήσει στην ανάπτυξη γεωργικών εργασιών αντικαθιστώντας τα ρυπογόνα μηχανήματα με το Kibb, ένα ηλεκτρικό τετράτροχο που μπορεί να οδηγείται σαν όχημα παντός εδάφους ή να χρησιμεύσει ως αυτόνομος μεταφορέας φορτίου.

«Η αειφόρος και υπεύθυνη γεωργία είναι ζωτικής σημασίας για τα υγιή οικοσυστήματα και στοχεύουμε να κάνουμε το Kibb το νούμερο ένα εργαλείο για όλους τους μελλοντικούς αγρότες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Stefan Ytterborn.
 
 84a870cbb0e2b510cf2ad90d1c7dabde808808a0-3334x3334.jpg
 
Η ιδέα του Kibb είναι εμπνευσμένη από μια μεταπτυχιακή διατριβή της σχεδιάστρια μεταφορών Fanny Jonsson, η οποία έκανε πρακτική άσκηση με την Cake νωρίτερα αυτό το έτος και έκτοτε εντάχθηκε για να βοηθήσει στην παραγωγή του έργου. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη που σημαίνει βόδι στη Gutniska - μια αρχαία γλώσσα από το νησί Gotland στη Σουηδία - "που αντιπροσωπεύει τη δύναμη σε συνδυασμό με την ευγένεια και τον θετικό αντίκτυπο για τη βιοποικιλότητα".
 
e81360b45b12c05f0ba8011d0baf56a62a29995e-3230x3235.jpg
 
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει περισσότερο με μίνιμαλ τρακτέρ παρά με ATV. Η  μόνη διαφορά είναι το μοτοσυκλετιστικό τιμόνι.  Είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν οι πραγματικές προδιαγραφές, αλλά φαίνεται ότι το Kibb με κίνηση στους πίσω τροχούς μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία αφαιρούμενα πακέτα μπαταριών, υπάρχει ενσωματωμένος φωτισμός για 24ωρη λειτουργία, καθώς και ανάρτηση πηνίου εμπρός και πίσω για ομαλή εκτός εδάφους πορεία. Η ισχύς ακινητοποίησης προέρχεται από ένα δισκόφρενο σε κάθε τροχό και το πλαίσιο περιλαμβάνει μικρά συρτάρια σε κάθε πλευρά στο εμπρός μέρος του οχήματος.
 
6859885e4aa46fd8b3f98d642c00fa75fb8d2f6a-2374x2374.jpg
 
Η Cake δεν έχει ακόμη αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο και τους αισθητήρες που το καθιστούν αυτόνομο, αλλά λέει ότι θα είναι διαθέσιμη μια αυτόνομη λειτουργία για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο χωράφι, να μεταφέρει εξοπλισμό και φορτίο από το Α στο Β ή να ρυμουλκήσει εξοπλισμό. Το αρθρωτό σώμα διαθέτει διάφορα σημεία στερέωσης για την τοποθέτηση αξεσουάρ, όπως ένα επίπεδη καρότσα για τη φόρτωση  εξοπλισμού, κιβώτια προϊόντων κ.λπ. Το Kibb μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως κινητός σταθμός παραγωγής ενέργειας για ηλεκτρικά εργαλεία γύρω από το αγρόκτημα μέσω κρυφών θυρών τροφοδοσίας οι οποίες βρίσκονται στο πίσω τμήμα του οχήματος. Με στόχο την υποστήριξη εργασιών βιολογικής, περμακαλλιέργειας και αναγεννητικής γεωργίας, η Cake σχεδιάζει να βάλει σε παραγωγή το ημιαυτόνομο ηλεκτρικό ATV Kibb μέχρι το 2025.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 13:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon