.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 08:09

Cake Bukk E – Ηλεκτρικός, χωμάτινος σίφουνας

Η εκτός δρόμου ηλεκτροκίνηση σοβαρεύει, με το νέο τέκνο της Cake να έχει άφθονη ροπή και αξιοζήλευτο εξοπλισμό.

Η Cake παρουσίασε πρόσφατα το Bukk Limited Edition, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Τώρα, ο Σουηδός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών αποκάλυψε την πλήρη έκδοση παραγωγής του Bukk. Με το όνομα «Jante», ο κινητήρας IPM (Internal Permanent Magnet) διαθέτει περίβλημα αλουμινίου αεροπορικού τύπου και άξονα διπλών ρουλεμάν για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Ο «radial flux» κινητήρας λέγεται ότι προσφέρει βέλτιστη απόδοση και ισχύ, πιο ομαλή επιτάχυνση και περισσότερο έλεγχο σε χαμηλές ταχύτητες — συν το ότι το αερόψυκτο σύστημά του παρέχει υψηλότερη ροπή στις ψηλότερες στροφές ανά λεπτό.

 bkk2.jpg

«Χτισμένο» πάνω σε ένα σφυρήλατο πλαίσιο αλουμινίου, το Bukk διατίθεται σε δύο εκδόσεις: το Powerlight με μέγιστη ισχύ 16 kW (21,4 ίπποι) και το Superlight ονομαστικής ισχύος εφάμιλλης της κατηγορίας A1, παρέχοντας μέγιστη ισχύ 13 kW (17,4 ίπποι). Οι αριθμοί ροπής για την έκδοση Powerlight είναι στα 46 και πλέον (!) κιλά ροπής στον πίσω τροχό. Και όλα αυτά με βάρος λίγο κάτω από τα 90 κιλά. Το Bukk είναι εξοπλισμένο με έναν μπροστινό τροχό 19" και έναν πίσω 18" που μπορεί να συνδυαστεί με τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς ανάρτησης. Οι επιλογές ποικίλουν μεταξύ RB/Formula, Öhlins/WP XACT Pro ή WP XACT Pro, με όλες να προσφέρουν διαδρομή 30 εκ. στην πίσω ανάρτηση και 27-28 εμπρός, αναλόγως της επιλογής. Στα φρένα, έχουμε ένα δίσκο στα 240mm μπροστά και ένα στα 220mm πίσω.

 bkk3.jpg

Η τροφοδοσία έρχεται από μια μπαταρία 72V/40 Ah κατάλληλη για έως και τρεις ώρες οδήγησης enduro ή 90 χλμ. μικτής οδήγησης δρόμου/enduro. Αν θέλετε να συνεχίσετε τη… διαδρομή, η μπαταρία διαθέτει τεχνολογία γρήγορης εναλλαγής που επιτρέπει την εύκολη ανταλλαγή μπαταριών σε 30 δευτερόλεπτα χωρίς την ανάγκη εργαλείων, ένα σημαντικό όφελος για τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Όσον αφορά τη φόρτιση, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το μηδέν στο 80% σε μία ώρα και 55 λεπτά και στο 100% σε 2 ώρες και 45 λεπτά.

 bkk4.jpg

Το Bukk είναι επίσης εξοπλισμένο με λειτουργίες οδήγησης και άλλες προηγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας που επιτρέπουν αναβαθμίσεις, παγκόσμια απομακρυσμένη υποστήριξη και τη δυνατότητα παρακολούθησης και ανάλυσης της βόλτας σας μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής για κινητά. Με αυτήν την τεχνολογία, το Bukk μπορεί επίσης να εντοπιστεί ή ακόμα και να απενεργοποιηθεί εάν κλαπεί.

Τέλος, το Bukk είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην αρχική τιμή των € 10.270 Euro από τις 25 Απριλίου εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 08:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon