.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 12:21

Ultra Bike 2X2 – παντός νερού και εδάφους

Η Arsenal κατασκεύασε την Ultra Bike, ένα δίτροχο έτοιμο για την αποκάλυψη υπόσχεται ότι θα σας πάει εκεί που θέλετε ακόμη και αν ένας τεράστιος αστεροειδής πέσει και καταστρέψει όλες τις υποδομές. Αυτή η μοτοσυκλέτα με κίνηση στους δύο τροχούς με ελαστικά άμμου είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο μηχάνημα για αφιλόξενο τεραίν. 
Είναι 2X2 και τροφοδοτείται από δύο κινητήρες συνεχούς ρεύματος χωρίς ψήκτρες 1.000 watt, ο καθένας που βρίσκονται στους τροχούς. Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 48 volt LifePo4 που βρίσκεται σε αδιάβροχη θήκη, αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό βενζινοκινητήρα. Χρειάζεται μόνο μία ώρα για φόρτιση και η μπαταρία είναι αρκετά μεγάλη για να προσφέρει αυτονομία 50 km.
 
Shot_2.jpg
 
Μέχρι εδώ ας πούμε όλα καλά. Δεν έχουμε δει πρόσφατα κίνηση στους δύο  τροχούς αλλά ηλεκτροκίνηση έχουμε ξαναδεί. Όμως η μοτοσυκλέτα με τη βοήθεια των μεγάλων της ελαστικών μπορεί και να επιπλέει. Ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι μπορεί να οδηγηθεί στο νερό χωρίς να βουλιάξει ή να ανατραπεί. 
 
Shot_4.jpg
 
Η Arsenale προσδιορίζει την αυτονομία του ΣΤΑ  περίπου 50 χιλιόμετρα. Αλλά σε συνθήκες Αρμαγεδώνα, προφανώς και δεν θα είναι ότι πιο εύκολο να βρει κάποιος πρίζα. Υπάρχει λοιπόν και φορητή γεννήτρια βενζίνης στερεωμένη στο πλαίσιο. Ενώ λειτουργεί η γεννήτρια, ο ενσωματωμένος φορτιστής φορτίζει την μπαταρία, ώστε να έχετε πρακτικά απεριόριστη εμβέλεια - τουλάχιστον μέχρι να αδειάσουν τα δύο δοχεία βενζίνης.
 
Shot_6.jpg
 
Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το η The Arsenale μοιάζουν περισσότερο με σχεδιαστικές αποδόσεις - επομένως δεν είναι γνωστό αν έχει ήδη κατασκευαστεί το μοντέλο. Το φαινομενικά πανομοιότυπο μοντέλο της Robo Systems κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια ΗΠΑ, για να έχουμε μία τάξη μεγέθους. Ποιος το χρειάζεται αυτό; Καλή ερώτηση. Σίγουρα όμως θα σε προσέξουν.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 12:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon