.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 08:33

Daymak Combat – Από το χώμα στο χιόνι και τούμπαλιν

Μην κοιτάτε εδώ που δε λέει να χειμωνιάσει φέτος. Κανονικά θα είχε κρύα και χιόνια τώρα και η μοτοσυκλέτα μας θα ήταν παροπλισμένη. Ή μήπως όχι;

Κάπως διαφορετικά πρέπει να σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Daymak με το νέο Combat. Ο Καναδός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών «εξοπλίζει» το off-roader διπλής χρήσης του με μπαταρία λιθίου 4,8ΚWH και κινητήρα 5kW. Αυτός ο συνδυασμός δίνει στο Combat τελική ταχύτητα 70 χλμ/ώρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, το αφαιρούμενο τροφοδοτικό επαναφορτίζεται σε 3,5 ώρες.

Με την απόδοση στα 14 kW (19 ίππους), το μοντέλο μπορεί να ανέβει σε κλίσεις έως και 35 μοίρες. Ωστόσο, ο άσσος στο μανίκι του Combat είναι άλλος. Μόλις το χιόνι αρχίσει να πέφτει, το εν λόγω Ebike μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ηλεκτρικό snowmobile μέσα σε μία ώρα - σύμφωνα με τη Daymak πάντα.

«Το Combat έχει δοκιμαστεί εκτενώς στην έρημο του Καναδά τα τελευταία 3 χρόνια», αποκάλυψε ο πρόεδρος της Daymak, Aldo Baiocchi. «Σχεδιασμένο και δοκιμασμένο από τον Steven Foster στο Κεμπέκ, μπορεί να χειριστεί και να καταπολεμήσει οποιοδήποτε έδαφος ή κλίση. Μπορείτε να οδηγήσετε όλο το χρόνο, σε χιόνι ή χώμα!»

Η Daymak θα ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων 100 μονάδων Combat σε μια έκδοση λεγόμενη «Founders». Ξεκινώντας από 13.995 $, η έκδοση Founders συνοδεύεται από αυτό που η Daymak αποκαλεί «έξτρα μπόνους» και παραδίδεται τον Ιούνιο του 2023. Εάν είστε διατεθειμένοι να περιμένετε μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2023, ωστόσο, η Deluxe έκδοση θα πωλείται στα 14.999 $. Οι αντιπρόσωποι της Daymak θα προσφέρουν επιπλέον πακέτα μόλις το Combat φτάσει στους ορόφους των εκθεσιακών χώρων.

«Αυτό είναι μέρος της εξέλιξης της Daymak, για να γίνει ένας πλήρης σχεδιαστής και κατασκευαστής σπουδαίων προϊόντων», πρόσθεσε ο Baiocchi. «Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, έχουμε τώρα την τεχνογνωσία, τη διανομή, το μάρκετινγκ, το σέρβις και τα ανταλλακτικά για να κατασκευάσουμε και να δημιουργήσουμε ένα τόσο εκπληκτικό προϊόν όπως το Combat».

Πίσω στα δικά μας, η ιδέα ενός κιτ μετατροπής της μοτοσυκλέτας μας σε snowmobile ακούγεται ωραία. Από την άλλη βέβαια, εκεί που έχουν φτάσει οι τιμές του πετρελαίου, το χιόνι μπορεί να περιμένει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 07:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon