.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 11:09

Motofino Streetboy V-Maxter 300 - Μια Harley από την Κίνα

Η κινεζική εγχώρια αγορά είναι γεμάτη μοτοσυκλέτες που θα σας κάνουν να κοιτάξετε δύο φορές. Γιατί; Επειδή θα αναρωτιέστε γιατί μια μοτοσυκλέτα που κοιτάζετε μοιάζει με μια περίεργη καρικατούρα κάποιας άλλης πιο δημοφιλούς μοτοσυκλέτας από έναν πραγματικά γνωστό και αξιόπιστο κατασκευαστή. Δεν είναι όλες οι μοτοσυκλέτες που κατασκευάζονται στην Κίνα κατάφωρα αντίγραφα, υπάρχουν μάρκες όπως η Benelli και η CFMOTO, που επεκτείνουν γρήγορα τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά με πρωτότυπης σχεδίασης μοντέλα.
Όμως το  Motofino Streetboy V -Maxter 300 είναι σαν ένα παιδί που αντιγράφει την εργασία κάποιου άλλου. Αυτή τη φορά, ο κινέζος κατασκευαστής Motofino σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να μπει στην κατηγορία των σπορ cruiser. Τι καλύτερο για μίμηση από το Harley-Davidson Sportster S ; Το νεότερο μέλος της οικογένειας Sportster έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση λόγω του μοναδικού στυλ και των δολοφονικών επιδόσεων του. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Steetboy V-Maxter 300 χρησιμοποίησε το Sportster S ως… ας το ονομάσουμε απλώς έμπνευση. 
 
the-motofino-streetboy-v-maxter-300-from-china-looks-eerily-familiar_3.jpg
 
Μπροστά, το Streetboy έχει έναν φαρδύ οβάλ προβολέα όπως αυτός του Sportster. Αντιγράφει ακόμη και τις γραμμές του roadster του Milwaukee με το ρεζερβουάρ καυσίμου και το τμήμα του καθίσματος και της ουράς. Όπως και τη γραμματοσειρά «Streetboy Motofino» που είναι χαραγμένη στο ρεζερβουάρ καυσίμου. Ομολογουμένως, το Streetboy χάνει μερικά από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του Sportster S. Για παράδειγμα, δεν διαθέτει το τεράστιο και φαρδύ μπροστινό ελαστικό. Ούτε το υπερυψωμένο σύστημα εξάτμισης θυμίζει vintage flat trackers. Επίσης, δεν έχει τη χαμηλή στάση του Sportster S,.
 
the-motofino-streetboy-v-maxter-300-from-china-looks-eerily-familiar.jpg
 
Από άποψη απόδοσης, το Streetboy δεν συγκρίνεται καν με το Harley Sportster S. Εδώ και μερικά χρόνια, ο άλλος Κινέζος κατασκευαστής QJ Motor συνεργάζεται με τη Harley-Davidson για ένα μικρότερο μοντέλο V-twin powered ειδικά για την ασιατική αγορά. Όπως αποδεικνύεται, άλλοι κατασκευαστές έχουν βάλει στα χέρια τους αυτόν τον κινητήρα. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και στέλνει την ισχύ στον πίσω τροχό με ιμάντα. 
 
the-motofino-streetboy-v-maxter-300-from-china-looks-eerily-familiar_2.jpg
 
Στο τέλος της ημέρας, το Motofino Streetboy είναι μόνο ένα από τις εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, μοτοσυκλέτες που μιμούνται το στυλ δημοφιλών μοντέλων στην Κίνα. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα να φτάσει αυτή η μοτοσυκλέτα στη διεθνή αγορά είναι αρκετά μικρή. Τούτου λεχθέντος, τα μοντέλα μικρού κυβισμού της Harley-Davidson πρόκειται να φτάσουν σύντομα στις ασιατικές, ίσως και στις ευρωπαϊκές αγορές.
 
Πηγή: rideapart.com
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon