.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 12:17

Τα ποδήλατα Cake στον αγώνα της προστασίας των μελισσών

Η εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων Cake, έχει πάρει πολλά βραβεία όχι μόνο για την τεχνολογική της καινοτομία, αλλά και για την κοινωνική της ευθύνη. Έχει δώσει ποδήλατα στους θηροφύλακες στην Αφρική για την προστασία των λιονταριών από τους λαθροκυνηγούς για παράδειγμα, ανάμεσα σε άλλες δράσεις. 
Τώρα η Cake βγάζει στην αγορά μία ειδική έκδοση ποδηλάτου, με την οποία οι αγοραστές θα μπορούν να προστατεύσουν τις μέλισσες που όπως είναι γνωστό απειλούνται με αφανισμό, κάτι που θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις για το περιβάλλον του πλανήτη. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί πάρα πολύ τα τελευταία 30χρόνια λόγω των εντομοκτόνων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες. Η Cake αποφάσισε να βοηθήσει την World Bee Project με μία περιορισμένη έκδοση του ποδηλάτου της Kalk που θα λέγεται Flower Power Limited Edition. Αυτή η σειρά ποδηλάτων, λέει ο CEO της Cake Stefan Ytterborn, είναι μία μικρή συνεισφορά στο ευαίσθητο οικοσύστημά  μας, όπου όλοι έχουμε την υποχρέωση να αλλάξουμε και να αναλάβουμε δράση. 
Το μοντέλο θα παράγεται σε 7 διαφορετικά χρώματα. Κάθε ένα από αυτά θα αντιπροσωπεύει και ένα από τα λουλούδια που  είναι εύκολο να μεγαλώσουν και είναι σημαντικά για την επιβίωση των μελισσών. Το 5% των κερδών από κάθε ποδήλατο που θα πωληθεί, θα δοθεί στην World Bee Project
 cake-kalk-flower-power-hibiscus.jpg
Το  CAKE Kalk είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο παντός εδάφους και με τα flower power χρώματα θα είναι πολύ πιο όμορφο και επιπλέον ο ιδιοκτήτης του θα  γνωρίζει ότι έχει μία ελάχιστη συμβολή στην διάσωση των εντόμων που κατά κοινή παραδοχή των επιστημόνων διατηρούν το οικοσύστημα του πλανήτη, κάτι που χωρίς αυτά θα είναι αδύνατον. 
 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 12:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon