.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 09:52

«Κάμερες» ήχου στο Λονδίνο

Ήχος και φως «προσφέρεται απλόχερα» στους αγγλικούς δρόμους. Η κυβέρνηση αποφάσισε  να βάλει τέλος στα οχήματα που δημιουργούν ηχορύπανση. Γι’ αυτό έχει ξεκινήσει ο  εμπλουτισμός των σημείων όπου υπάρχουν κάμερες, με μικρόφωνα.
Το Τμήμα Μεταφορών του βρετανικού κράτους έχει επενδύσει 300.000 λίρες μέχρι στιγμής. Υποστηρίζει ότι έτσι θα εντοπιστούν τα οχήματα που κάνουν πολύ θόρυβο αλλά και οι οδηγοί που  μαρσάρουν χωρίς λόγο. Το Τμήμα Μεταφορών υποστηρίζει ακόμη ότι το σύστημα μπορεί να φέρει την αποφυγή καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών που συμβαίνουν από την διατάραξη καθώς και ότι μπορεί να βελτιωθεί η παραγωγικότητα του πληθυσμού λόγω καλύτερης ποιότητας ύπνου που θα επιτευχθεί. Το συνολικό κόστος όλων αυτών στο σύστημα υγείας υπολογίζεται στις 10 δισεκτομμύρια λίρες. 
Τα μικρόφωνα που συνοδεύουν τις κάμερες, ώστε να μπορούν οι αρχές να δουν την εικόνα του φασαριόζου, είναι ρυθμισμένα στα 85dB. Ακόμη όμως και αν κάποιος περνάει αυτό το όριο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα λαμβάνει κλήση. Τα μικρόφωνα θα συγκεντρώνουν τις πληροφορίες και η βεβαιωση προστίμου  θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των αρχών. Εξάλλου υπάρχουν μοτοσυκλέτες, ειδικά οι καινούριες superbikes, οι οποίες εκπέμπουν νόμιμα πάνω από 100dB, οι οποίες και δεν λαμβάνουν κλήση. Έτσι κι αλλιώς οι βρετανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η αυτόματη βεβαίωση κλήσεων για ήχο είναι πολύ πιο δύσκολη από για την υπερβολική ταχύτητα.
21paris-noise-02-mobileMasterAt3x.jpg
Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να εντοπιστούν και ως παράδειγμα δίνουν τις προσπάθειες που κάνουν εδώ και καιρό οι γαλλικές αρχές πάνω στο ίδιο ζήτημα, αναπτύσσοντας ένα σύστημα που ονομάζεται Hydra, αλλά ακόμη δεν έχουν καταφέρει να αυτοματοποιήσουν τον μηχανισμό χωρίς να υπάρχουν αδικίες για τους οδηγούς. Διότι τα οχήματα έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας και έχει μετρηθεί ο ήχος τους σε ελεγχόμενες συνθήκες και όχι σε συνθήκες δρόμου. Επίσης τα καινούρια αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες έχουν άλλα στάνταρ ήχου από τα παλιότερα που ακόμη κυκλοφορούν. Και βέβαια παραμένε το πρόβλημα του ποιος κάνει θόρυβο σε έναν μεγάλο δρόμο με πολλές λωρίδες. Γιατί μπορεί το μικρόφωνο να πιάνει την παράβαση αλλά η κάμερα δεν μπορεί να γνωρίζει από ποιο από όλα τα οχήματα που βλέπει προέρχεται. Το σύστημα ακόμη εξελίσσεται και όπως λένε οι ειδήμονες έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του ώστε να γίνει πλήρως αυτοματοποιημένο. 
 
Πηγή: MCN
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:01

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon