.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:27

Ινδονησία. Στόχος για 2 εκατομμύρια ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μέχρι το 2025

Η  τεχνολογία στα ηλεκτρικά οχήματα εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η Ινδονησία είναι ένα από τα κράτη που αποφάσισε να ακολουθήσει με γρήγορα βήματα. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας βλέπει την εγχώρια αναπτυσσόμενη βιομηχανία κατασκευής μοτοσυκλετών ως ευκαιρία και ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2025  στόχος είναι να κυκλοφορούν 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά δίτροχα τα οποία θα ανιτκαταστήσουν τα αντίστοιχα θερμικού κινητήρα. 
Μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι η υψηλή ακόμη τιμή απόκτησης ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Μην ξεχνάμε ότι στην Ινδονησία και στις περισσότερες γειτονικές της χώρες τα δίτροχα είναι τα κυριότερα μέσα μεταφοράς, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες που τον κύριο λόγο έχουν τα τετράτροχα. Παρά τις διαφορές όμως όλοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα των υποδομών φόρτισης για την μετάβαση στον ηλεκτρισμό. Και σε αυτό η Ινδονησία σκοπεύει να ανταπεξέλθει με την ανταλλαγή μπαταριών. Αυτό το σύστημα είναι πιο πρακτικό στις μοτοσυκλέτες, αφού ήδη πολλές παράγονται με αποσπώμενες μπαταρίες και το μικρό του βάρος κάνει πιο εύκολη την αφαίρεσή της και αντικατάσταση με άλλη που θα είναι φορτισμένη, κάτι που στα αυτοκίνητα είναι μάλλον αδύνατον. 
Evoke-6061.jpg
Αλλά και για τις μοτοσυκλέτες υπάρχει πρόβλημα, αφού πρέπει όλοι οι κατασκευαστές να συμφωνήσουν στον εφοδιασμό των οχημάτων τους με ίδιου τύπου, αν όχι χωρητικότητας, μπαταρίες. Το σύστημα της ανταλλαγής μπαταριών ήδη  δοκιμάζεται στη Νορβηγία από την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών δίτροχων, NIO, αλλά ακόμη σε πολύ περιορισμένο εύρος. 
Τα προβλήματα που μένει να λυθούν είναι έτσι κι αλλιώς πολλά. Το μέλλον θα δείξει. 
 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 10:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon