.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 12:52

R.I.P. Dietrich Mateschitz - Πέθανε στα 78 του ο ιδρυτής της Red Bull

Η Red Bull ανακοίνωσε τα νέα πριν τους προκριματικούς του United States Grand Prix, αφού ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, μάζεψε τα μέλη και τους ενημέρωσε. Ο Αυστριακός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, συνιδρυτής της Red Bull GmbH, μαζί με τον Chaleo Yoovidhya μετέτρεψε μία εταιρεία ενεργειακών  ποτών, σε παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη το 1987.
Ο Mateschitz πήρε την ομάδα της Jaguar το 2004 και την μετονόμασε σε Red Bull Racing. Επίσης αγόρασε την Minardi και την μετονόμασε σε Toro Rosso. Μέσα σε 6 σαιζόν κατάφερε να βάλει την ομάδα στην F1. Ο συνεταίρος του έγραψε στο Twitter: αισθανόμαστε θλίψη για τον θάνατο του Dietrich Mateschitz. Ο συνιδρυτής της Red Bull, η προσφορά του οποίου  στην F1 θα μείνει αξέχαστη, φεύγει αφήνοντας πίσω του μία ζωντανή κληρονομιά. Η Red Bull κέρδισε  έξι πρωταθλήματα οδηγών με τους  Sebastian Vettel και Max Verstappen. 
 SI201807011320_news_2022-01-26-114547_qldc.jpg
Η ομάδα του εμφανίστηκε σε πολλές κατηγορίες όπως στο MotoGP και στο Dakar Rally. Βοήθησε επίσης στην αναγέννηση του Austrian Grand Prix το 2014 αφού αγόρασε το  2004 την πίστα A1-Ring και την μετονόμασε σε Red Bull Ring. Η ομάδα του είχε συμμετοχές και σε άλλα σπορ όπως το ποδόσφαιρο και είχε την ιδιοκτησία των ομάδων Red Bull Salzburg, RB Leipzig and New York Red Bulls.  
 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 13:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon