.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 07:33

Wottan Storm-X – Σχεδόν «maxi» και σχεδόν «ευρωπαϊκό»

Έαν θέλατε ένα «maxi-scooter» στην όψη, μα μικρό στον κινητήρα, τότε το Storm- X της Wottan θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή σας.

Έχουμε ξαναδεί τη Wottan στο παρελθόν με την Ισπανικής καταγωγής εταιρεία, να έχει μια συνεργασία με την κινεζική μάρκα μοτοσυκλετών Taro, από την οποία η Wottan προμηθεύεται μοτοσυκλέτες και αφού πέσει το δέον rebranding, τις στέλνει στην Ευρώπη. Στην περίπτωση του Storm-X, προσφέρει μια στιβαρή και πρακτική επιλογή τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αναβάτες, καθώς ο κινητήρας των 125cc σημαίνει ότι τα πρακτικά του χαρακτηριστικά του μπορούν να εκτιμηθούν από όλους.

stx2.jpg

Από στυλιστικής σκοπιάς, το Wottan Storm-X ακολουθεί τα βήματα της αυξανόμενης κατηγορίας των σκούτερ «περιπέτειας» που περιλαμβάνει τα Honda ADV160, Peugeot XP400 κ.α. Αν και δεν περιγράφεται ρητά ως τέτοιο, το Storm-X διαθέτει στιβαρά σχεδιαστικά στοιχεία και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα παραδοσιακό σκούτερ. Το σπορ αμάξωμά του είναι επιθετικά διαμορφωμένο και διαθέτει πολλές γωνίες, δίνοντάς του μια σπορ αισθητική και την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μεγέθους.

stx3.jpg

Όσον αφορά τις επιδόσεις, συναντάμε ένα μονοκύλινδρο κινητήρα στα 125cc, υγρόψυκτο, με ψεκασμό καυσίμου και με ισχύ 14,6 ίππων, παραπάνω από αρκετό για τις εντός πόλης μετακινήσεις. Στα περιφερειακά του, το σκούτερ διαθέτει τηλεσκοπικά καλάμια μπροστά και ένα ζευγάρι αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Τα μπροστινά και πίσω δισκόφρενα υποδηλώνουν ισχυρή πέδηση, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν διαθέτει ABS ή σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) πιο εστιασμένο στο σκούτερ.

Μόλις λανσαριστεί, το Wottan Storm-X θα αποτελεί μια από τις πιο προσιτές επιλογές για αρχάριους στην ευρωπαϊκή αγορά. Με μόλις 2.900 ευρώ –στην Ισπανία έστω- καταλαβαίνετε ποιο είναι το πραγματικά δυνατό χαρτί του Storm-X.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon