.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 19:11

BMW Motorrad Customizing Championship 2023 – Διαγωνισμός εξατομίκευσης παγκόσμιας κλίμακας

Ένας διαγωνισμός custom μοτοσυκλετών με πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων BMW Motorrad, με 150 αντιπροσώπους από 18 χώρες να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή, είναι γεγονός.

Τέσσερα μοντέλα της σειράς R 18 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από customizers – τα R 18, R 18 Classic, R 18 B και R 18 Transcontinental- ως βάση, καθώς προσφέρουν μια αρχιτεκτονική φιλική προς τις μετατροπές, με εύκολη προσαρμογή αποσκοπώντας στη βέλτιστη εξατομίκευση. Αυτό ήταν άλλωστε και το σκεπτικό όταν σχεδιάστηκε αρχικά η σειρά R 18.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα custom μοτοσυκλετών της BMW Motorrad. Αυτός ο διαγωνισμός είναι μια γιορτή του πάθους και της δημιουργικότητας του δικτύου αντιπροσώπων της BMW Motorrad και των οπαδών της μοτοσυκλέτας και ανυπομονούμε να δούμε ποια νέα μέλη της οικογένειας R 18 θα βρουν οι συμμετέχοντες». Οι νικητές του BMW Motorrad Customizing Championship 2023 θα λάβουν μια σειρά από συναρπαστικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να παρουσιάσουν τις προσαρμοσμένες μοτοσυκλέτες τους σε μεγάλες εκδηλώσεις μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο.» δήλωσε ο Stephan Reiff, Επικεφαλής Πωλήσεων και εκπρόσωπος της BMW Motorrad.

bmwcus2.jpg

Το ιδιαίτερο αυτό Πρωτάθλημα για custom είναι ένας τρόπος για τους αντιπροσώπους και τους λάτρεις της φίρμας να δείξουν τη δημιουργικότητα τους σε μορφή ελεύθερου στυλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν τις μοτοσυκλέτες τους χρησιμοποιώντας τα δικά τους μοναδικά σχέδια και ιδέες, καθώς και την εκτενή γκάμα ανταλλακτικών και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας που προσφέρει η BMW Motorrad. Οι δύο καλύτερες custom μοτοσυκλέτες από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα επιλεγούν στους Εθνικούς Διαγωνισμούς, οι οποίες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διεθνείς ημιτελικούς. Σε αυτόν τον ημιτελικό, έξι μοτοσυκλέτες θα επιλεγούν τελικά από την κριτική επιτροπή των ειδικών και μία μέσω ψηφοφορίας του κοινού για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία των εγκαινίων της BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

bmwcus3.jpg

Οι αντιπρόσωποι BMW Motorrad από τις ακόλουθες χώρες έχουν επιβεβαιωθεί για το Πρωτάθλημα Customizing 2023: Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Οι εγγραφές έχουν ήδη κλείσει και οι συμμετέχοντες έχουν εγγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα της BMW Motorrad.

bmwcus4.jpg

Ο διαγωνισμός θα κριθεί από μια ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων customizers που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην κοινότητα της μοτοσυκλέτας, όπως οι Thor Drake, Michael Lichter και Roland Sands. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι τα εξής:

Ο Thor Drake είναι κατασκευαστής μοτοσυκλετών και επιχειρηματίας. Είναι ο ιδρυτής του See See Motorcycles, ενός καταστήματος μοτοσυκλετών και ενός cafe με βάση το Portland του Oregon. Ο Drake γεννήθηκε στη Montana το 1977 και μεγάλωσε με πάθος για τις μοτοσυκλέτες, μετατρέποντας τελικά το χόμπι του σε καριέρα.

Ο Michael Lichter είναι φωτογράφος περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στη βιομηχανία μοτοσυκλετών. Γεννήθηκε το 1951 στο Boulder του Colorado και ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος τη δεκαετία του 1970. Ο Lichter έχει γίνει από τότε ένας από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς φωτογράφους στην κοινότητα των μοτοσυκλετών.

Ο Roland Sands είναι αγωνιζόμενος αναβάτης και σχεδιαστής. Γεννήθηκε στο Long Beach της California το 1974 και μεγάλωσε στη βιομηχανία μοτοσυκλετών, με τον πατέρα του να είναι πρωταθλητής και κατασκευαστής after market ανταλλακτικών. Ο Sands ξεκίνησε τη δική του αγωνιστική καριέρα τη δεκαετία του 1990, αγωνιζόμενος σε αγώνες όπως το AMA 250GP και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

 

Η J. Shia είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη κατασκευάστρια και σχεδιάστρια μοτοσυκλετών. Είναι η ιδρύτρια του Madhouse Motors, ενός καταστήματος custom μοτοσυκλετών με έδρα τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Η Shia γεννήθηκε στην California το 1977 και μεγάλωσε με πάθος για τις μοτοσυκλέτες, μετατρέποντας τελικά και εκείνη το χόμπι της σε καριέρα.

Ο Giuseppe Roncen, είναι συντάκτης και συγγραφέας του περιοδικού Lowride της ιταλικής κουλτούρας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Γεννήθηκε το 1964 και το πάθος του για τις μοτοσυκλέτες ξεκίνησε στην Ιταλία όπου έφτιαξε την πρώτη του custom μοτοσυκλέτα αφού δούλεψε στο χώρο του κινηματογράφου. Από το 1994 εργάζεται ως δημοσιογράφος και έκτοτε γράφει για café racers, cruisers και πολλά άλλα θέματα για μοτοσυκλέτες.

Ο Yuichi Yoshizawa είναι ένας πολύ γνωστός κατασκευαστής custom από την Ιαπωνία που δημιουργεί μοτοσυκλέτες σε πολλά στυλ. Είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του Custom Works Zon, ενός διάσημου εργαστηρίου που έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία και έχει δημιουργήσει το «Departed» μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 20:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon