.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 11:27

Η TVS ετοιμάζει δικύλινδρη γκάμα 600-750 cc

Το αντίπαλον δέος των Royal Enfield 650 φέρεται να έχει στα σκαριά η αντίπαλος στην Ινδία, TVS, με αρκετά ενδιαφέροντα σενάρια να συνδέουν BMW και Norton στο παιχνίδι.

Η είδηση κάνει τον γύρο των ινδικών ΜΜΕ τις τελευταίες δύο μέρες, παρότι επίσημη επιβεβαίωση από την ίδια την εταιρεία δεν υπάρχει. Σύμφωνα με την επικαιρότητα λοιπόν, η TVS δουλεύει ήδη εδώ και καιρό πάνω στη νέα πλατφόρμα κινητήρων, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη σε κυβισμό στη γκάμα της – στην οποία αυτή τη στιγμή βασιλεύει το Apache RR310.

Κάπου εδώ αρχίζουν οι πολύ ενδιαφέρουσες φήμες, οι οποίες τροφοδοτούνται από τις διεθνείς προεκτάσεις της TVS. Κατ’ αρχήν έχουμε τη δεδομένη συνεργασία με τη BMW, για την οποία κατασκευάζει τον κινητήρα 312 cc των μικρών G310 – με το πιο νέο G310RR να είναι ουσιαστικά το alter ego Apache RR310.

Με βάση αυτή κάποιοι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ενδεχόμενη χρήση του κινητήρα της BMW από τα F750/F850 GS, αν και αυτός είναι μάλλον μεγάλος στα 853 cc για τα δεδομένα της TVS, η οποία σαφώς και θέλει κομμάτι της πίτας των μεσαίων κυβισμών στην ινδική αγορά, αλλά η συγκεκριμένη μονάδα ίσως να είναι πολύ ακριβή για τη δουλειά αυτή.

Από την άλλη δεν ξεχνάμε πως η TVS είναι εδώ και περίπου δύο χρόνια η νέα ιδιοκτήτρια της Norton. Πρόσφατα οι Ινδοί ανακοίνωσαν πως εγκαταλείπουν το πρόγραμμα των δικύλινδρων Atlas 650, ωστόσο τα σχέδια αυτού του κινητήρα είχαν προλάβει να πουληθούν στην κινέζικη Zongshen από την πρότερη διοίκηση της Norton (Stuart Garner), η οποία έχει ήδη παρουσιάσει στην Κίνα την adventure Cyclone RX6 με τη δικής της κατασκευής εκδοχή του δικύλινδρου αυτού.

Με δεδομένη την πάγια τάση των Κινέζων να διαθέτουν τους κινητήρες τους ακόμη και σε άμεσους ανταγωνιστές, δε θα ακουγόταν και τόσο απίθανο να πάρει η TVS αυτόν τον κινητήρα από τη Zongshen για να τροφοδοτήσει τη νέα της γκάμα, η οποία αναμένεται - όπως και με τη Royal Enfield - να απλωθεί σε διάφορες κατηγορίες μοτοσυκλετών.

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το σχέδιο του δικύλινδρου 650 της Norton ως είχε παρουσιαστεί με τα Norton Atlas 650.

Πηγές: Rushlane, The Times of India

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon