.
Κατηγορία Norton
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 10:53

Ακυρώνει την παραγωγή της Norton Atlas 650 η TVS

 
Η αναμενόμενη και χαμηλού κόστους  Norton 650 Atlas twin δεν θα προχωρήσει σε παραγωγή. Πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2019 ακριβώς μετά το τέλος της εποχής ιδιοκτησίας της φίρμας από τον Stuart Garner. Ήταν μία ρετρό γυμνή μοτοσυκλέτα με το λογότυπο της Norton στο ρεζερβουάρ και αναμενόταν σε τιμή 10-12 χιλιάδες λίρες Αγγλίας. 
Ο κινητήρας της ήταν 650cc υγρόψυκτος δικύλινδρος σε σειρά και εξελίχθηκε με την κινέζικη Zongshen και σχεδιαζόνταν δύο εκδόσεις. Μία φθηνότερη retro-roadster Nomad και μία στυλ scrambler Ranger.
 
Οι πρώτες εντυπώσεις από τη μοτοσυκλέτα ήταν θετικές και το καταναλωτικό ενδιαφέρον ήταν έντονο. Όμως το 2020 η εταιρεία μπήκε υπό επιτήρηση, αφού ο Garner δήλωσε ένοχος  για παράνομες επενδύσεις και επιχειρηματικές πρακτικές. Εντωμεταξύ κάποιοι είχαν δώσει προκαταβολή εν αναμονή των καινούριων μοντέλων και αναθάρρησαν όταν η Norton αγοράστηκε, τον Ιανουάριο του 2020 από την ινδική TVS  για 16 εκατομμύρια λίρες. Τότε ο προσωρινός Ceo John Russel ενημέρωσε με email τους πελάτες ότι η Norton θα προχωρήσει  στην κατασκευή  της Atlas, με πρόβλεψη για το  δεύτερο μισό του 2021. 
 
Έκτοτε δεν υπήρχαν νεώτερα και ο σημερινός CEO, Dr Robert Hentshel επιβεβαίωσε την ακύρωση της παραγωγής αφήνοντας τους  πελάτες που έδωσαν προκαταβολή «κρεμασμένους» να χάνουν τουλάχιστον από 500 λίρες ο καθένας και χωρίς ελπίδα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. 
Οι ελπίδες  εξανεμίστηκαν σε mail που έλαβαν οι πελάτες και τους επιβεβαίωνε ότι δεν υπάρχουν σχέδια παραγωγής της Atlas και τους συνιστούσαν να απευθυνθούν στην εταιρεία που ρευστοποίησε τη Norton και να διεκδικήσουν από αυτή  την επιστροφή των χρημάτων τους. 
norton-atlas-650-2_Αντιγραφή.jpg
Αυτή τη στιγμή  πωλείται στις 44.000  αγγλικές λίρες η V4SV καθώς και η γυμνή V4CR των 185 ίππων και αναμένεται σύντομα η Commando 961. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Norton γίνεται μία εταιρεία μπουτίκ, πώλησης ακριβών και πιο premium μοτοσυκλετών παρά ένας κατασκευαστής μαζικής παραγωγής. 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 14:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon