.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 13:22

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας προκαλεί στυτική δυσλειτουργία;

Γιατί εμείς μέχρι τώρα ξέραμε ότι… συμβαίνει το αντίθετο.

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι μία από τις πιο απολαυστικές δραστηριότητες –αυτό δεν χρειάζεται ανάλυση. Τόσο, που πολλοί αναβάτες αστειεύονται με γνωστά… σεξουαλικά σχόλια, σχετικά με το πόσο ευχαριστιούνται την οδήγηση! Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν κάποιες έρευνες, που επιχείρησαν να δείξουν ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να φέρνει έως και… ανικανότητα, στους άνδρες; Κι όμως!

Πως όμως μπορεί να προκληθούν τέτοια προβλήματα σε έναν άνδρα που οδηγεί μοτοσυκλέτα; Η απάντηση είναι, από τους κραδασμούς και την υπερβολική θέρμανση, σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Δύο αμφισβητούμενες έρευνες στην Ιαπωνία

Πιο συγκεκριμένα, δύο έρευνες στην Ιαπωνία έδειξαν, ότι μπορεί να υπάρχει ισχυρή σύνδεση της οδήγησης μοτοσυκλέτας, με τα προβλήματα λειτουργίας του ανδρολογικού συστήματος. Η μία από τις δύο έρευνες είχε ένα δείγμα ανδρών από 20 έως 60 ετών και έδειξε, ότι στο 70% των περιπτώσεων, εμφανίστηκε στυτική δυσλειτουργία. Από την άλλη, η δεύτερη έρευνα έδειξε πολύ μικρότερο ποσοστό, περίπου στο 30%, αλλά δείχνοντας και άλλα ζητήματα υγείας όπως ερεθισμό στην ουροδόχο κύστη. Τα πράγματα όμως ίσως δεν είναι σωστά εξετασμένα.

Fabrizio Palumbo – Επιστημονικές οι έρευνες, αλλά με προβλήματα

Ο Ιταλός γιατρός Fabrizio Palumbo, επιστημονικός διευθυντής του ιταλικού ινστιτούτου ανδρολογίας, δήλωσε σχετικά: «Οι έρευνες έχουν επιστημονική βάση και δεν μπορείς να τις θεωρήσεις άκυρες. Οι ανησυχίες μου αφορούν ότι στοιχεία όπως ο τρόπος ζωής και οι βλαβερές συνήθειες δεν αξιολογήθηκαν, σε αυτό το group μοτοσυκλετιστών. Με πιο απλά λόγια, δεν είναι ξεκάθαρο αν τα προβλήματα στην λειτουργία του γεννητικού συστήματος εξαρτώνται από την οδήγηση μοτοσυκλέτας, ή από το ότι το υποκείμενο καπνίζει, πίνει ή είναι υπέρβαρος».

Υπαρκτοί οι κίνδυνοι τραυματισμού και υπερθέρμανσης της περιοχής

Ο κ. Palumbo, ωστόσο, δεν παρέλειψε να θυμίσει δύο πραγματικούς κινδύνους για τους άνδρες, κατά την οδήγηση μοτοσυκλέτας: Την υπερβολική θέρμανση, αλλά και τα χτυπήματα στην ευαίσθητη ανδρική περιοχή. «Θα ήθελα κάποια στιγμή, να κάνουμε έρευνα με μοτοσυκλετιστές που έχουν διανύσει πολλή ώρα στην μοτοσυκλέτα τους, για να δοκιμάσουμε τα αποτελέσματα γονιμότητας που θα δείξει. Σίγουρα το να φοράς πολύ στενά και όχι διαπνέοντα ρούχα, όπως οι δερμάτινες φόρμες και τα τουριστικά παντελόνια, μπορεί να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στην γονιμότητα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, επίσης, ότι η οδήγηση μοτοσυκλέτας μπορεί να σε εκθέσει σε φυσικό τραυματισμό, ακόμα και κάταγμα όρχεων».

Τι συμβουλές θα έδινε στους μοτοσυκλετιστές

Ο Palumbo έκλεισε τις δηλώσεις του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ταξιδεύοντας με μοτοσυκλέτα, και σας το λέω ως αναβάτης και ο ίδιος, είναι καλύτερο να κάνετε συχνές στάσεις για αν αποφεύγετε την μεγάλη θέρμανση και την υπερβολική έκθεση σε κραδασμούς, στην περιοχή. Γενικά, συνιστώ την χρήση οχημάτων με μαλακή σέλα, που βοηθούν και στην απορρόφηση περισσότερων κραδασμών από την ανάρτηση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon