.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 17:29

Παρίσι-Ντακάρ με Piaggio Ciao!

Ένα ζευγάρι από την Ιταλία σκοπεύει να διατρέξει την αυθεντική διαδρομή του Rally Paris-Dakar με δύο μικρά δίχρονα μοτοποδήλατα.

Για τον Mirko και την Alice, το μοτοσυκλετιστικό ταξίδι είναι εμφανέστατα πρωταγωνιστικό στοιχείο στη ζωή τους και αρκεί μια ματιά στις περιπέτειες που έχουν ζήσει ως τώρα πάνω σε δίτροχα για να το αντιληφθεί ο καθένας.

Στη σελίδα που διατηρούν στο Facebook – Miral, από τα πρώτα γράμματα των ονομάτων τους – αποκαλύπτουν πως στις 31 Ιουλίου 2022 θα βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι, για να ξεκινήσουν ένα μεγάλο οδοιπορικό προς νότο, που θα τους οδηγήσει στο λιμάνι Sète και από κει ακτοπλοϊκώς στην Ταγγέρη του Μαρόκου.

ciao 1

Στη συνέχεια ακολουθεί το πραγματικά απαιτητικό σκέλος του ταξιδιού τους, καθώς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή του ράλι Ντακάρ διασχίζοντας τη Δυτική Σαχάρα και τη Μαυριτανία για να φτάσουν στη Σενεγάλη και δη την πρωτεύουσά της, Ντακάρ.

Επειδή, λέει, δεν τους αρέσουν τα εύκολα, το ταξίδι αυτό θα γίνει μέσα στη ντάλα του Καλοκαιριού, δηλαδή την πιο ζεστή και ξερή περίοδο για να κόβει κανείς βόλτες στις παρυφές της ερήμου Σαχάρα, με θερμοκρασίες που συχνά φτάνουν στους 50 βαθμούς και φυσικά άφθονη άμμο. Και, όταν με το καλό θα φτάνουν στη Σενεγάλη, θα πέσουν πάνω στην περίοδο των βροχών για να δροσιστούν.

Το καλύτερο δε είναι πως το ταξίδι θα το κάνουν καβάλα σε δύο μοτοποδήλατα Piaggio Ciao, με δίχρονους κινητήρες 50 cc και τελική μικρότερη από ο,τιδήποτε θα συναντήσουν στον διάβα τους.

caponord21

Αλλά τίποτε δεν τρομάζει το ιταλικό ζευγάρι, που έχει ήδη δοκιμάσει την αξία των Ciao τους ως υπερτουριστικά δίτροχα, οδηγώντας τα πέρυσι ως το Βόρειο Ακρωτήρι στη Νορβηγία, στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης. Στη δε βόρεια Αφρική έχουν ξαναταξιδέψει και στο παρελθόν, αλλά τότε ήταν δικάβαλοι σε ένα BMW R1200GS, δηλαδή “έκλεβαν εκκλησίες” συγκριτικά με το έπος που ετοιμάζουν τώρα.

Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι, να το ευχαριστηθούν με την καρδιά τους και καλή επάνοδο. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το οδοιπορικό τους, μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα τους στο Facebook, εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon