.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 18:20

Fantic – Επέκταση στα ποδήλατα μέσω Bottecchia

Μέσα από επίσημη ανακοίνωση της, η Fantic γνωστοποίησε την εξαγορά της Bottecchia, ενός –επίσης Ιταλού- ιστορικού κατασκευαστή ποδηλάτων.

Με τις σαφείς οικονομικές ευλογίες της Deutsche Bank, η οποία αναφέρεται πολλάκις στην ανακοίνωση των Ιταλών, πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση της Bottecchia Cicli – η οποία με τη σειρά της κατείχε και την επίσης ιστορική Graziella- στο δυναμικό της Fantic.

Η εν λόγω εξαγορά, έρχεται να διευρύνει τη γκάμα της Fantic, προσθέτοντας στη λίστα αγωνιστικά ποδήλατα για άσφαλτο, χώμα, ποδήλατα trekking, πόλης αλλά και e-bikes. Βέβαια, έχουμε και δει και άλλους μεγάλους κατασκευαστές να επενδύουν στην αστική μικροκινητικότητα αυτής της μορφής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεργασία Ducati και Thok, της οποίας τους πιο πρόσφατους καρπούς μπορείτε να δείτε εδώ.

Η κίνηση αυτή της Fantic, έρχεται σαν μια φυσική συνέχεια των προηγούμενων χρόνων, καθώς ήδη το 2019 είχε συνάψει συνεργασία με τη Yamaha, ενώ το 2020 εξαγόρασε και τη Minarelli. Όλα αυτά στο φόντο της «πράσινης» εποχής της ιταλικής εταιρείας, με στόχο την αστική μετακίνηση με οχήματα όπως το ISSIMO και το TX2. Οχήματα ηλεκτρικά και εξ' ολοκλήρου σχεδιασμένα και φτιαγμένα στην Ιταλία.

Τι εστί Bottecchia όμως;

Πρόκειται για ιστορική φίρμα που σε δυο χρόνια κλείνει τα 100 έτη ζωής. «Παιδί» ενός ιταλού οικοδόμου, του Ottavio Bottecchia, ο οποίος κέρδισε το 1926 τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, με την «ίδια κίτρινη μπλούζα όλες τις μέρες του αγώνα». Οι νίκες της φίρμας πια Bottecchia Cicli, συνεχίστηκαν στο γύρο της Ιταλίας, το 1966 και 1979 από τους Gianni Motta και Giuseppe, αντίστοιχα.

Το 1966 νικηφόρο ήταν το πέρασμα και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τίτλο δια χειρός –ποδός μάλλον- Rudi Altid. O Greg LeMond ήταν ο νικητής και πάλι στη Γαλλία το 1989, ενώ τέλος -μεταξύ άλλων διακρίσεων- και ο Stefano Garzelli αποτελεί πολυνίκη της ιταλικής εταιρείας, ποδηλατώντας τις χειροποίητες ανθρακονημάτινες δημιουργίες της.

«Η Bottecchia διακρίθηκε με την πάροδο του χρόνου για τη συνέπεια, τη σταθερότητα και την απόλυτη ποιότητα της», εξήγησε ο Mariano Roman, Διευθύνων Σύμβουλος της Fantic, συμπλήρώντας : «Και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετικά θετική τάση, βασισμένη στην εμπειρία της στην παραγωγή ποδηλάτων με μια σειρά προϊόντων απόλυτης ποιότητας. Η Bottecchia διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικά δομημένο δίκτυο πωλήσεων με περισσότερους από 1500 αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο. Δεδομένης της εκτίμησης που έχουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες και του μεγάλου επαγγελματισμού και σοβαρότητας που έχει επιδείξει, επιβεβαιώνεται ολόκληρη η ομάδα διαχείρισης καθώς και όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι στην εταιρεία. Πλήρης θα είναι η υποστήριξη και για το αγωνιστικό τμήμα, την Bottecchia Factory Team, η οποία θα επιβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί τις επόμενες σεζόν».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 09:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon