.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 22:58

MotoGP 2011, 16ος αγώνας, Phillip Island

 

Πρωταθλητές Stoner και Honda

 

 


Του Χρήστου Σώκου

Μία από τις καλύτερες ημέρες της ζωής του είχε ο Casey Stoner (Honda) στον αγώνα της πατρίδας του. Πήρε τον πολυπόθητο τίτλο δύο αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με μία άνετη νίκη μπροστά στο κοινό του, την ημέρα των γενεθλίων του και χάρισε στην Honda το πρωτάθλημα (αναβατών) για πρώτη φορά μετά το 2006!
Έτσι λοιπόν ο Αυστραλός αναβάτης έβαλε για τα καλά το ανεξίτηλο στίγμα του σε μία κυρίαρχη σαιζόν φέτος. Ήταν ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε το πρωτάθλημα στο ξεκίνημα της εποχής των 800κ.εκ. το 2007 και αυτός που κλείνει τον κύκλο ζωής τους φέτος.

Πλήρης απογοήτευση Rossi


Από την άλλη μεριά ο Valentino Rossi (Ducati) είναι πιο απογοητευμένος από κάθε άλλη φορά, μιας και αντί να βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα παρουσιάζεται πιο ασταθής. Ενώ είχε περάσει τον Alvaro Bautista για την πέμπτη θέση του αγώνα, έπεσε ξαφνικά από μπροστινό. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε ότι η τηλεμετρία έδειξε πως πήγαινε με την ίδια ταχύτητα όπως και στους προηγούμενους γύρους στην συγκεκριμένη στροφή. Με λύπη δήλωσε ότι θεωρεί αδύνατο να μπορέσει να νικήσει σε κάποιον από τους δύο επόμενους αγώνες, γεγονός που σπάει το απίστευτο ρεκόρ του από το 1996 που τον ήθελε να κερδίζει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε σαιζόν.
Πάντως το χιούμορ του δεν το έχασε και δήλωσε ότι εάν χιονίσει μπορεί και να πάρει μία νίκη!

Ο απόλυτος Stoner

Η πίστα του Phillip Island εκτός από τον πολύ δυνατό συνηθισμένο αέρα, είχε και απότομες καιρικές εναλλαγές, με ψιλόβροχο και τρεις γύρους πριν το τέλος κανονική βροχή.
Ο Jorge Lorenzo (Yamaha) στους γύρους προθέρμανσης την Κυριακή είχε μία άσχημη πτώση, η οποία τον άφησε με σπασμένο δάκτυλο χεριού. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και φαίνεται ότι θα είναι έτοιμος για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Valencia. Όμως έχασε παράλληλα το πρωτάθλημα δύο αγώνες πριν το φινάλε.
Άσχημα τα πράγματα γενικά για την Yamaha, αφού και ο Ben Spies έπεσε, χτύπησε στο κεφάλι και η ελαφριά διάσειση δεν του επέτρεψε επίσης να αγωνιστεί.

Τίποτα λοιπόν δεν μπορούσε να σταματήσει τον Stoner, ο οποίος έφυγε από την pole position μπροστά και έμεινε εκεί με απίστευτο ρυθμό μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.  
Για την δεύτερη θέση όμως έγιναν ωραίες μάχες μεταξύ του Marco Simoncelli και του Andrea Dovizioso. Ο Simoncelli κρατούσε την δεύτερη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μόλις όμως άρχισε η βροχή τον πέρασε ο  Dovizioso. Ο Simoncelli δεν το έβαλε κάτω κατόπιν και μάζεψε ξανά την διαφορά περνώντας τον Dovi στον τελευταίο γύρο!
Τέταρτος και μόνος ο Dani Pedrosa (Honda). Μετά τις πτώσεις του Rossi και του Bautista από την πέμπτη θέση, ο Colin Edwards (Yamaha) πήρε μάλλον ανέλπιστα αυτή την θέση.
Ακόμα πιο πίσω τερμάτισε έκτος ο Randy De Puniet (Ducati), ενώ ο Nicky Hayden (Ducati) στην έβδομη θέση ήταν ο τελευταίος αναβάτης που δεν έφαγε γύρο από τον Stoner!

Αποτελέσματα

 

Θέση Αναβάτης Ομάδα Χρόνος / διαφορά
1 Casey STONER Repsol Honda Team 42'02.425
2 Marco SIMONCELLI San Carlo Honda Gresini 2.210
3 Andrea DOVIZIOSO Repsol Honda Team 2.454
4 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 13.160
5 Colin EDWARDS Monster Yamaha Tech 3 30.886
6 Randy DE PUNIET Pramac Racing Team 48.800
7 Nicky HAYDEN Ducati Team +1'16.314
8 Toni ELIAS LCR Honda MotoGP 1 Lap
9 Loris CAPIROSSI Pramac Racing Team 1 Lap
10 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing 2 Laps

 

Βαθμολογία

 

Θέση Αναβάτης Βαθμολογία
1 Casey STONER 325
2 Jorge LORENZO 260
3 Andrea DOVIZIOSO 212
4 Dani PEDROSA 208
5 Ben SPIES 156
6 Marco SIMONCELLI 139
7 Valentino ROSSI 139
8 Nicky HAYDEN 132
9 Colin EDWARDS 109
10 Hiroshi AOYAMA 94
11 Hector BARBERA 77
12 Alvaro BAUTISTA 67
13 Cal CRUTCHLOW 57
14 Karel ABRAHAM 56
15 Toni ELIAS 55

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2011, 15ος αγώνας – Motegi MotoGP, 18ος αγώνας, Valencia »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon