.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 22:45

MotoGP 2011, 15ος αγώνας – Motegi

 

Εορτασμός Pedrosa

 


Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Dani Pedrosa (29 Σεπτεμβρίου), κατακτώντας την 3η νίκη του για φέτος, την 38η νίκη στα GP (ισοβάθμισε με τους Lorenzo και Stoner), και την 400η νίκη για Ισπανό αναβάτη στην κατηγορία MotoGP! Οι πτώσεις από την αρχή του αγώνα (Rossi), οι έξοδοι στις αμμοπαγίδες (Stoner, Hayden), το πέρασμα από τα Pits για ποινές εκκίνησης (Dovisiozo, Simonceli, Crutschlow) άλλαξαν τα προγνωστικά σε έναν αγώνα στον οποίο όλοι περιμέναμε ανατροπές.

Λάθος ο Stoner, μπροστά ο Pedrosa

Με την διαφορά των 44 βαθμών από τον Jorge Lorenzo, o Casey Stoner έφτασε στην Ιαπωνία προκειμένου να βάλει άλλο ένα λιθαράκι στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στην μεγάλη κατηγορία. Μία στρατιά από Honda εμφανίστηκαν ωστόσο στον αγώνα στο Motegi έτσι ώστε η εταιρία με σήμα το φτερό να κερδίσει στα σίγουρα στον συγκεκριμένο αγώνα, μιας και είχε να το καταφέρει από το 1992 με αναβάτη τον  Otawa, όταν η κατηγορία αφορούσε μόνο τα δίχρονα 500. Ο Stoner κατείχε την pole κι έτσι έκανε πολύ καλή εκκίνηση και ξεκίνησε από την αρχή δυνατά. Με τους Pedrosa, Lorenzo και Dovisiozo να ακολουθούν από κοντά, οι πρώτες στροφές όπως πάνετα ήταν και οι πιο κρίσιμες.

Ένα απότομο φρενάρισμα του Rossi, όπως τελικά απεδείχθη, έστειλε τον Ιταλό εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να σέρνεται στην άσφαλτο και έπειτα στην αμμοπαγίδα, όπου και τελείωσε άδοξα ο αγώνας του. Αν και τα αποτελέσματα των δοκιμών με το νέο πλαίσιο ήταν αισιόδοξα, και όλοι περιμέναμε να δούμε τον Rossi να εμπλέκεται σε μάχες, για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε πρώτιστα να είναι όρθιος και να συμμετέχει στον αγώνα, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Παράλληλα, ο Rossi, πήρε μαζί του τον Spies ο οποίος όμως επιβίωσε περνώντας ανώδυνα την αμμοπαγίδα και συνέχισε από τις πίσω θέσεις.

Ο Stoner ωστόσο είχε φύγει μπροστά και ανοίγει την διαφορά του από τους υπόλοιπους με τους πιο σταθερούς Lorenzo και Pedrosa να ακολουθούν κατά πόδας. Κοντά τους γίνεται μία μάχη με τους Dovisiozo, Simonceli, να παλεύουν για μία θέση στο βάθρο, ενώ οι Hayden, Bautista βρίσκονται πολύ κοντά.
Ωστόσο, στις μπροστινές θέσεις, ένα απότομο άνοιγμα του γκαζιού από τον Stoner, έφερε κουνήματα στην μοτοσυκλέτα του, τα οποία με τη σειρά τους ανάγκασαν τον Αυστραλό σε ένα δυνατό φρενάρισμα με το μπροστινό. Έχασε έτσι την γραμμή του σε μία δεξιά στροφή, έφυγε ευθεία στην αμμοπαγίδα, και μπήκε ξανά στην πίστα, χάνοντας πολλές θέσεις. Τη σκυτάλη πήρε απευθείας ο Pedrosa, ο οποίος έβαλε το κεφάλι κάτω για να πετύχει την πολυπόθητη νίκη.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με τους αγωνοδίκες αλλά και με την επιβεβαίωση της κάμερας, στην εκκίνηση οι Dovisiozo, Simonceli και Crutchlow έκαναν άκυρη εκκίνηση κι έτσι δέχτηκαν ποινή προσπέλασης μέσα από τα πιτς. Οι αναβάτες μετά από δύο γύρους κι αφού είδαν τις πινακίδες των ομάδων, βγήκαν στα πιτς κι έτσι έχασαν χρόνο.
Πρώτοι ο Dovisiozo με τον Simonceli έκαναν την έξοδό τους στα πιτς παρέα, κι έτσι βγήκαν να μάχονται κατευθείαν στην 6η θέση, μιας και ο Stoner είχε εντωμεταξύ περάσει μπροστά.

Μάχη για την 4η θέση

Hayden και Bautista βγαίνουν εκτός μάχης λίγο αργότερα με πτώσεις, ο πρώτος με χάσιμο γραμμής στα φρένα, και ο δεύτερος από γλίστρημα του μπροστινού, πάλι στα φρένα, αφού έχουν όμως ήδη δεχθεί προσπεράσεις από τους προαναφερθέντες, και στις πρώτες θέσεις, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Την ίδια τύχη είχε και ο Toni Elias ο οποίος βρισκόταν συνεχώς μέσα στους πρώτους έξι αναβάτες. Pedrosa, Lorenzo, στα δώδεκα δευτερόλεπτα βρίσκεται ο Stoner, και πολύ πιο πίσω οι Dovisiozo και Simonceli που μάχονται για την τέταρτη θέση. Καθώς ο Simonceli πίεζε ασφυκτικά, ο Dovi έκλεινε τις πόρτες αλλά ο Ιταλός τελικά επικράτησε και ήταν αυτός που πανηγύρισε την τέταρτη θέση του βάθρου.
Pedrosa, Lorenzo, Stoner, Simonceli και Dovisiozo, ήταν αυτοί που κράτησαν το ενδιαφέρον στους θεατές, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από πολλές πτώσεις από “μπροστινά”.

Άξιος συγχαρητηρίων ο Pedrosa ο οποίος απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι φέτος, αν δεν είχε πέσει στο Le mans, θα ήταν ίσως η χρονιά του, και επειδή έδωσε την πολυπόθητη νίκη στο Motegi, στην Honda, μετά από δύο δεκαετίες. Άξιος και ο Lorenzo που συγχάρηκε τον Pedrosa και την ομάδα του για την νίκη.
Κερδισμένος όμως είναι ο Stoner που, αν και τερμάτισε στην 3η θέση στεναχωρημένος, οδεύει με ακρίβεια στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

Αποτελέσματα

Θέση Αναβάτης Ομάδα Χρόνος / διαφορά
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 42'47.481
2 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 7.299
3 Casey STONER Repsol Honda Team 18.380
4 Marco SIMONCELLI San Carlo Honda Gresini 23.550
5 Andrea DOVIZIOSO Repsol Honda Team 23.691
6 Ben SPIES Yamaha Factory Racing 37.604
7 Nicky HAYDEN Ducati Team 39.167
8 Colin EDWARDS Monster Yamaha Tech 3 45.023
9 Hiroshi AOYAMA San Carlo Honda Gresini 49.074
10 Randy DE PUNIET Pramac Racing Team 59.022
11 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 +1'13.964
12 Kousuke AKIYOSHI LCR Honda MotoGP +1'21.709
13 Shinichi ITO Honda Racing Team +1'26.381
Not Classified


Toni ELIAS LCR Honda MotoGP 7 Laps

Alvaro BAUTISTA Rizla Suzuki MotoGP 11 Laps

Damian CUDLIN Pramac Racing Team 11 Laps

Hector BARBERA Mapfre Aspar Team MotoGP 23 Laps

Valentino ROSSI Ducati Team 0 Lap

 

Βαθμολογία

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Βαθμοί
1 Casey STONER Honda 300
2 Jorge LORENZO Yamaha 260
3 Andrea DOVIZIOSO Honda 196
4 Dani PEDROSA Honda 195
5 Ben SPIES Yamaha 156
6 Valentino ROSSI Ducati 139
7 Nicky HAYDEN Ducati 123
8 Marco SIMONCELLI Honda 119
9 Colin EDWARDS Yamaha 98
10 Hiroshi AOYAMA Honda 94
11 Hector BARBERA Ducati 77
12 Alvaro BAUTISTA Suzuki 67
13 Cal CRUTCHLOW Yamaha 57
14 Karel ABRAHAM Ducati 50
15 Toni ELIAS Honda 47
16 Randy DE PUNIET Ducati 39
17 Loris CAPIROSSI Ducati 29
18 Kousuke AKIYOSHI Honda 7
19 John HOPKINS Suzuki 6
20 Shinichi ITO Honda

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2011, 14ος γύρος, Aragon MotoGP 2011, 16ος αγώνας, Phillip Island »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon