.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 14:44

Test - KYMCO Xciting-S 400i ABS/TCS Noodoe E5 2022

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Το KYMCO Xciting-S 400i του 2022 πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 5, ενώ διαθέτει και σύστημα Traction Control, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επιδόσεις του scooter στην κακή ελληνική άσφαλτο. Έτσι, το sport GT scooter της KYMCO ανεβάζει τον πήχη στην ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα όλα τα ατού που το έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλές τα προηγούμενα χρόνια.

Το KYMCO Xciting-S 400i ABS/TCS Noodoe E5 -πιθανώς το πιο μακρύ όνομα scooter της ιστορίας- είναι το δεύτερο πιο δυνατό και σπορ scooter της εταιρείας, μετά το απόλυτο σπορ μηχάνημα, το δικύλινδρο ΑΚ 550.

Παρόλα αυτά δεν μιλάμε για έναν μικρό αδελφό του ΑΚ, καθώς το Xciting-S 400i διαθέτει παραδοσιακή αρχιτεκτονική scooter, με τον κινητήρα ως ψαλίδι και δυο αμορτισέρ πίσω. Πρόκειται δηλαδή για ένα GT scooter με σπορ χαρακτήρα μεν, που συνδυάζει ταυτόχρονα και τις παραδοσιακές αρετές άνεσης και χρηστικότητας της κατηγορίας.

Όμορφο, μεγάλο, πολυτελές, άνετοkymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00026

Μιλώντας για άνεση και χρηστικότητα, το Xciting-S 400i είναι πραγματικά αρχοντικό, με τεράστιες σέλες-θρόνους αναβάτη-συνεπιβάτη, με μεγάλη ζελατίνα ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος, με χαλαρή θέση οδήγησης και με αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που συμπληρώνεται από δυο ντουλαπάκια μπροστά -το ένα έχει και θύρα φόρτισης USB- που κλειδώνουν ηλεκτρομαγνητικά με το κλείδωμα του τιμονιού.

Κάθομαι δίπλα του και το χαζεύω. Είναι μεγάλο, σύγχρονο και αιχμηρό σε design. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά “καλοβαλμένο”, με αρμονικές διαστάσεις και τίποτα πάνω του δεν είναι παράταιρο. Οι επιβαίνοντες προστατεύονται σε μέγιστο βαθμό από τα νερά του δρόμου, με μεγάλα φτερά στους τροχούς, και με ικανή ποδιά, και όσον αφορά στην άνεση ο αναβάτης έχει και μαξιλαράκι μέσης στη σέλα του, ενώ ο συνεπιβάτης έχει και χειρολαβές στη διάθεση του.

Το sport design επεκτείνεται σε όλα τα μέρη του scooter, από το τελικό της εξάτμισης και τα μπράτσα των καθρεπτών, στα μεταλλικά αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη, και από τους αεραγωγούς κάτω από τα επιθετικά φωτιστικά σώματα μπροστά, στα ένθετα του κοστουμιού που θυμίζουν carbon. Όρεξη να έχετε να χαζεύετε λεπτομέρειες στο Xciting.

Τα LED φωτιστικά σώματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, και αποτελεσματικά στο να σας κρατούν ακόμα πιο ασφαλή, καθώς σας κάνουν ορατό από μακριά.

Οι αλλαγές για το 2022kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00015

Για το 2022 η KYMCO ανανέωσε συντηρητικά το Xciting-S 400i, φροντίζοντας εκείνο να πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές, και προικίζοντας το παράλληλα με σύστημα Traction Control, ένα σύστημα το οποίο ζητούσαμε από το τεστ του προηγούμενου μοντέλου που είχαμε δοκιμάσει το 2019.

Οι Euro 5 προδιαγραφές έκοψαν 2 αλογάκια από την ονομαστική ιπποδύναμη του scooter, κι έτσι αυτή τώρα βρίσκεται στους 33,4 hp / 7.250 rpm. Η μείωση αυτή έφερε και μια πτώση της τελικής ταχύτητας, τουλάχιστον στο κοντέρ, όπου το νέο μοντέλο πιάνει τα 160 χλμ/ώρα, ενώ το προηγούμενο έδειχνε 170-175. Δέκα και δεκαπέντε χιλιόμετρα για δυο ίππους δεν μας φαίνονται και λίγα, οπότε ίσως το κοντέρ να έχει και νέο καλιμπράρισμα. Παρόλα αυτά, τα 160 χλμ/ώρα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, μια ταχύτητα που υπερβαίνει τα νόμιμα όρια ταχύτητας, και που επιτρέπει άνετο ταξίδι με 120-140 χλμ/ώρα.

Το Traction Control τώρα κάνει άριστη δουλειά, ελέγχοντας διαρκώς τους τροχούς για πιθανή αύξηση της ταχύτητας του πίσω σε σχέση με τον μπροστά, και μειώνοντας την παροχή δύναμης μόλις αντιληφθεί γλίστρημα. Η μείωση της δύναμης είναι γλυκιά όταν το γλίστρημα είναι μικρό και προοδευτικό, και πιο έντονη όταν αυτό είναι μεγάλο και απότομο. Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιήσει το TCS από ένα κουμπί στο αριστερό γκριπ, το ίδιο κουμπί που στο προηγούμενο μοντέλο άνοιγε τη σέλα. Τώρα για ποιο λόγο να απενεργοποιήσει κανείς το Traction Control σε ένα scooter, δεν ξέρουμε. Για να κάνει burnout; Οκ, αν αυτό θέλετε.

Σπορ οδήγηση, commuting, ακόμα και ταξίδι. Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνειkymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00035

Όσο κι αν δεν του φαίνεται με την πρώτη ματιά, κυρίως λόγω όγκου, το Xciting-S 400i είναι ένα εκπληκτικό πασπαρτού, που μπορεί να εκπληρώσει πολλαπλούς ρόλους με επιτυχία, λύνοντας τα χέρια του αναβάτη, προσφέροντας του ταυτόχρονα ασφάλεια και διασκέδαση.

Λόγω του πολύ καλού ζυγίσματος του και λόγω του τιμονιού που κόβει πολύ, μπορεί να ελιχθεί ακόμα και στο μποτιλιάρισμα δίχως να κουράσει, ενώ με τις δυνατές επιταχύνσεις του από χαμηλά θα εκτιναχθεί πρώτο στο φανάρι, χαρίζοντας σας μεγάλη ενεργητική ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες.

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00031

Την ίδια ώρα, θα στρίψει (άριστη αίσθηση από αναρτήσεις και τα Maxxis λάστιχα), θα φρενάρει δυνατά και με κορυφαία πληροφόρηση και θα επιταχύνει με σιγουριά σε κάθε διαδρομή με στροφές ανεξαρτήτως του επιπέδου της ασφάλτου, με το καλό πλαίσιο, τις σφιχτές αναρτήσεις και τα TCS / ABS να αποδεικνύονται αξιόπιστοι σύμμαχοι στη διασκέδαση σας.

Τέλος, λόγω της μεγάλης τελικής του, των βασιλικών θέσεων αναβάτη και συνεπιβάτη, και της ζελατίνας του ρυθμισμένης στην ψηλή θέση (όπου προστατεύει και τα χέρια ενώ δεν ενοχλεί στο οπτικό πεδίο), θα ταξιδέψει στον αυτοκινητόδρομο, κρατώντας υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα, και κάνοντας παιχνιδάκι τις προσπεράσεις.

Οι παραχωρήσεις που θα κάνει ο αναβάτης είναι λίγες. Ας τις δούμε.

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00003

Στα μεγάλα κρύα του φετινού χειμώνα, οδηγήσαμε το scooter στη χιονισμένη Πάρνηθα, μέχρι εκεί που το χιόνι έφραζε τον δρόμο, κάνοντας τη διέλευση μας αδύνατη. Εκεί διαπιστώσαμε πως τα πόδια δεν προστατεύονται πολύ καλά από το κρύο, λόγω της στενής σπορ ποδιάς.

Μια ακόμα παραχώρηση, που αφορά και πάλι στη σπορ σχεδίαση του Xciting είναι στις σφιχτές αναρτήσεις, που ναι μεν διατηρούν το scooter σταθερό ακόμα και σε καμπές στην τελική του, όμως από την άλλη ο αναβάτης μαθαίνει να αποφεύγει τις λακκούβες και τα σαμάρια, για να μην ταλαιπωρεί τη μέση του. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όμως. Και σπορ κράτημα, και αναρτήσεις τουρισμού, σε κλασικό scooter πακέτο με τροχούς 15 και 14 ιντσών. Λογικό είναι.

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00016

Τέλος, ναι μεν ο χώρος κάτω από τη σέλα θα χωρέσει ένα full-face κράνος, όμως υπολείπεται από τα ακόμα πιο παραδοσιακά “καναπεδάτα” scooter. Όλες οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι απόρροια της σπορ σχεδίασης του Xciting, και συνήθως οι αγοραστές του δεν ενοχλούνται από αυτές, καθώς τους έλκουν τα δυνατά “αθλητικά” γονίδια του, με τις αρετές που αυτά πρεσβεύουν.

Αρετές όπως η δεμένη αίσθηση, η εμπιστοσύνη που δίνει το scooter σε κάθε οδόστρωμα, οι δυνατές επιταχύνσεις, ο γεμάτος όμορφος μπάσος ήχος της εξάτμισης και η τελική των 160 χλμ/ώρα.

Φυσικά μιλάμε πάντα για την κατηγορία των scooter, καθώς αν ξεπεράσεις δίχως σκέψη τα όρια, το Xciting θα σου υπενθυμίσει διακριτικά πως δεν είναι Superbike μοτοσυκλέτα, ειδικά αν θέλεις να οδηγείς με “σφαλιάρες” δεξιά-αριστερά με μεγάλες ταχύτητες. Η στρωτή οδήγηση με γραμμές είναι αυτή που θέλουμε, και αυτή που θα επιβραβεύσει και το Xciting.

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00002

Ο κινητήρας λάμπει σαν διαμάντι, και είναι από τα δυνατότερα σημεία του Xciting, με γεμάτη, ροπάτη, χορταστική επιτάχυνση από χαμηλά, που σε κάνει να θέλεις να επιταχύνεις ξανά και ξανά.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου που είδαμε κατά τη δοκιμή μας ήταν 6.1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, οδηγώντας γρήγορα, κατανάλωση που θα πέσει αρκετά με πιο συντηρητική οδήγηση. Ως έχει, η αυτονομία των 200 χιλιομέτρων είναι εύκολα επιτεύξιμη ακόμα και με οδήγηση τέρμα γκάζι.

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00008

Τα όργανα τώρα έχουν το υπέροχο Noodoe, το σύστημα συνδεσιμότητας και πολυμέσων της KYMCO, όπου ο αναβάτης συνδέει το smartphone του με το scooter μέσω Bluetooth, και κατόπιν βάζει το κινητό του είτε στην τσέπη του είτε στο ντουλαπάκι μπροστά για να το φορτίζει, καθώς δεν χρειάζεται να αγοράσει βάση και να το έχει τοποθετημένο στο τιμόνι. Αυτό καθώς η μεσαία εκ των τριών οθονών των οργάνων παρέχει δυνατότητα πλοήγησης με χάρτη, δυνατότητες τηλεφωνίας, εφαρμογές διαδικτύου, πρόβλεψη καιρού, κ.α.

Δείτε ΕΔΩ την πλήρη τεχνική ανάλυση του ΒΙΚΕΙΤ για το φανταστικό Noodoe.

Η μόνη μας ένσταση με τις 3 οθόνες των οργάνων είναι πως κάποιες ενδείξεις επαναλαμβάνονται σε δύο οθόνες, και ίσως στο μέλλον θα θέλαμε να δούμε μια ενοποιημένη οθόνη που να τα περιέχει όλα. Αλλά εδώ μάλλον κάνουμε την τρίχα τριχιά.

Στο μοντέλο του 2022 οι ενδείξεις των οργάνων είναι πλουσιοπάροχες, καθώς πέρα από ταχύμετρο και στροφόμετρο έχουμε ολικό και 2 μερικούς χιλιομετρητές, ενδείξεις κατανάλωσης σε λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και χιλιόμετρα ανά λίτρο, ρολόι, βολτόμετρο, και η οθόνη του Noodoe που προβάλλει πυξίδα για βενζινάδικα-service-άλλα σημεία ενδιαφέροντος (όχι πολύ εύχρηστη, προτιμήστε την πλοήγηση), οθόνες πλοήγησης, οθόνη πρόβλεψης καιρού, εισερχόμενες κλήσεις, κ.α.

Και φυσικά μην ξεχνάμε πως οι οθόνες του Noodoe είναι customisable, με τον χρήστη να μπορεί να κατεβάσει δεκάδες οθόνες από το app, ή ακόμα και να φτιάξει (εύκολα) τις δικές του! Μια λειτουργία που μέχρι σήμερα δεν μπορεί κανείς να βρει ούτε σε premium μοτοσυκλέτες των 30.000 ευρώ.

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00011

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει και φωτάκι, που ρυθμίζεται μάλιστα σε 2 θέσεις, ενώ ο κεντρικός διακόπτης του scooter κλειδώνει με ένα λαμάκι, για αντικλεπτική προστασία, ενώ ανοίγει με το πίσω μέρος του κλειδιού. Οι καθρέπτες προσφέρουν άριστο οπτικό πεδίο ενώ δεν θολώνουν σε καμία περιοχή στροφών του κινητήρα, και τα αλάρμ “κρύβονται” στο κουμπί της μίζας! Το χειρόφρενο είναι σωτήριο όταν αφήνετε το scooter σε ανηφόρες-κατηφόρες, ενώ το Xciting έρχεται στο βασικό εξοπλισμό τόσο με μονό όσο και με διπλό σταντ, στο οποίο στήνεται πανεύκολα.

Σπορ SUV με 2 τροχούς

kymco xciting 400i TCS 2022 test bikeitgr 00036

Το ανανεωμένο Xciting-s 400i είναι ένα πραγματικά απολαυστικό δίκυκλο SUV, που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία ανέσεις, σπορ επιδόσεις και έναν ολοκληρωμένο “τα κάνω όλα καλά” χαρακτήρα. Έχει τον όγκο και την εμφάνιση για να εντυπωσιάζει, έχει τις ανέσεις με τις οποίες θα πάει ακόμα και ταξίδι με δύο μεγαλόσωμα άτομα, έχει και αποθηκευτικούς χώρους για κράνος, smartphone και μικροπράγματα, έχει και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, έχει και το γκάζι αλλά και την ποιότητα σε πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, που συνηγορούν στον πραγματικό σπορ χαρακτήρα του, έχει και το φοβερό και τρομερό Noodoe, αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια που παρέχει τόσο το σωστό στήσιμο με τα κορυφαία εξαρτήματα, όσο και τα συστήματα ABS και TCS.

Κοινώς, έχει πολλά, μα πάρα πολλά δυνατά σημεία, που το κάνουν ένα από τα κορυφαία GT sport scooters της αγοράς σήμερα.

Εξοπλισμός αναβάτη: Μπουφάν Seventy Degrees SD-JR69, γάντια Seventy Degrees SD-C13, και κράνος Yohe 977 G09 από το Moto Pegasus.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατασκευαστής ΚΥΜCO
Μοντέλο Xciting-S 400i TCS / ABS Noodoe E5
Αντιπρόσωπος Moto Trend SA 
Τιμή 7.140 ευρώ
Εγγύση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος G5-SC Υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, μονοκύλινδρος, 1ΕΕΚ
Χωρητικότητα 400 κ.εκ.
Συμπίεση 12,5:1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός Ψεκασμός 
Ανάφλεξη Ψηφιακή 
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση CVT 
Τελική μετάδοση Ιμάντας 
   
Πλαίσιο Ατσάλινο από σωλήνες κυκλικής διατομής
Τύπος Τύπου διαμάντι
Μήκος  (mm) 2190
Πλάτος  (mm) 799
Ύψος  (mm) 1.344 - 1.433 (ανάλογα την θέση της ζελατίνας 
Μεταξόνιο (mm) 1570
Ύψος σέλας  (mm) 805
Βάρος  (kg) 195 (κενό)
Ρεζερβουάρ  (lt) 12,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, διάμετρος 41mm, διαδρομή 110mm
Πίσω Δύο μονά αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου 
   
Ελαστικα  
Μπροστά 120/70-15
Πίσω 150/70-14
   
Φρένα  
Μπροστά 2Δ 280 mm τύπου μαργαρίτα με ακτινικές δαγκάνες δύο εμβόλων και ABS 9.1 της Bosch
Πίσω Δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου και ABS 9.1 της Bosch
   
Επιδόσεις εργοστασίου  
Ιπποδύναμη (hp / rpm) 33,4/7.250
Ροπή (kgm / rpm) 3,82 / 5.750
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 11:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - KYMCO DT-X360 (2022) Test - KYMCO People-S 200i ABS G5 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon