.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 13:26

Τεχνική Ανάλυση: Μια εβδομάδα με το KYMCO Noodoe!

 

Επανάσταση σε πληροφόρηση και χρηστικότητα, από έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό βοηθό

 

Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το KYMCO Xciting-S 400i ABS, με τον απίθανο ψηφιακό προσωπικό βοηθό Noodoe, και έτσι μπορέσαμε να εκτιμήσουμε από πρώτο χέρι την χρηστική επανάσταση που φέρνει στην πληροφόρηση του αναβάτη και στην οδήγηση δικύκλου γενικότερα.

Εισαγωγή στην αξία της πληροφορίας

kymco noodoe afieroma 4

Η πληροφόρηση του αναβάτη από τον πίνακα οργάνων του δικύκλου του ήταν ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι της σχεδίασης του. Θυμηθείτε άλλωστε τη φράση «η γνώση είναι δύναμη». Στην αρχή, οι ενδείξεις ήταν οι απολύτως απαραίτητες: Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ένδειξη στάθμης βενζίνης, ένδειξη θερμοκρασίας κινητήρα, ολικός και μερικοί χιλιομετρητές, λυχνίες νεκράς, μεγάλης σκάλας, πίεσης λαδιού, φλας, κ.α. Πληροφορίες που αφορούσαν στην λειτουργική κατάσταση του δικύκλου, στις ανάγκες για καύσιμο και service, στο ταξίδι, και γενικά στην οδήγηση -τήρηση ορίων ταχύτητας, κλπ.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν να προστίθενται κι άλλες ενδείξεις, που έδιναν στο δίκυκλο προστιθέμενη αξία στον χρηστικό του ρόλο: ρολόι, ένδειξη κατανάλωσης, ρεζέρβα, υπολειπόμενα χιλιόμετρα μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, υπενθύμιση για το επόμενο service, μέση ωριαία ταχύτητα, μέγιστη τελική ταχύτητα, κ.α.

Αρκετοί αναβάτες συνήθιζαν να προσθέτουν δυνατότητα πλοήγησης στο δίκυκλο τους, αγοράζοντας μια εξωτερική μονάδα GPS, η οποία στερεωνόταν πάνω στο τιμόνι. 

Πρόσφατα είδαμε κάποιες ακριβές μοτοσυκλέτες να εφοδιάζονται με σύστημα Bluetooth, η οποία οδηγεί στη σύνδεση των οργάνων τους με το smartphone του αναβάτη. Αυτή είναι η εξαιρετικά σημαντική βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ψηφιακή επανάσταση στην πληροφόρηση μέσω των οργάνων.

Καθώς τα smartphone έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα παροχής πληροφόρησης, μέσω της σύνδεσης τους με το διαδίκτυο, και καθώς φέρουν παράλληλα πολλούς αισθητήρες (GPS, βαρόμετρα, υψόμετρα, αισθητήρες IMU, κ.α.), παίζουν με επιτυχία τον ρόλο του προσωπικού μας βοηθού, σε επαγγελματικό ή καθημερινό επίπεδο.

Συνδέοντας αυτόν τον προσωπικό μας βοηθό (smartphone) με το δίκυκλο μας, μέσω Bluetooth, και με τη βοήθεια ενός dedicated application που μπορεί να προβάλλει τον τεράστιο όγκο πληροφοριών του κινητού μας στην οθόνη των οργάνων, λύνονται τα χέρια του αναβάτη σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα, η συνεχής εξέλιξη του λογισμικού της εφαρμογής αλλά και του hardware των κινητών και των οργάνων, θα φέρνει συνεχώς νέες δυνατότητες (ηχοσύστημα, e-call, έλεγχος έξυπνου σπιτιού, κ.α.) στα χέρια του αναβάτη.

H KYMCO με το Noodoe φέρνει πραγματική επανάσταση στην πληροφόρηση, και μάλιστα φορώντας το όχι σε κάποια πανάκριβη μοτοσυκλέτα, αλλά σε ένα scooter -σημειώστε πως η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως πέρα από το XCiting, σύντομα θα δούμε το Noodoe να περνάει και σε άλλα scooter της.

Το Noodoe

kymco noodoe afieroma 9

Πρέπει να αναφέρουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε οδηγήσει ακριβές μοτοσυκλέτες με δυνατότητα Bluetooth σύνδεσης και εκμετάλλευσης του smartphone του αναβάτη, όμως είτε το σύστημα δεν ήταν προ-εγκατεστημένο στη μοτοσυκλέτα δοκιμής, ή δεν είχε δουλέψει όταν προσπαθήσαμε να το δοκιμάσουμε.

Με το Xciting-S 400i ABS της KYMCO, είχαμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουμε ένα ανάλογο σύστημα ψηφιακού βοηθού σε 2 τροχούς για μια εβδομάδα, και να διαπιστώσουμε την αξία του.

Καταρχάς όταν ο χρήστης παραλαμβάνει ένα δίκυκλο με Noodoe, πρέπει πρώτα να συνδέσει το smartphone του με αυτό, μέσω Bluetooth, ενώ για να απολαύσει όλες τις υπηρεσίες του Noodoe θα πρέπει να έχει πακέτο δεδομένων στο συμβόλαιο της κινητής τηλεφωνίας του.

Όπως διαπιστώσαμε και από πρώτο χέρι, το να έχεις ανοιχτά τα δεδομένα, το GPS, και το Bluetooth στο κινητό, αδειάζουν ταχύτατα την μπαταρία του smartphone σας, ενώ ευτυχώς το XCiting έχει ντουλαπάκι με USB φορτιστή, στο οποίο μπορείτε να το τοποθετήσετε. Σημειώστε πως καθώς το συγκεκριμένο ντουλαπάκι είναι μικρού μεγέθους, πρέπει να δείτε αν χωράει το κινητό σας μέσα, μαζί με τον φορτιστή, όταν το ντουλαπάκι είναι κλειστό -από ότι είδαμε δεν χωράει phablet. 

kymco noodoe afieroma 1

Επιστρέφουμε στην διαδικασία σύνδεσης κινητού με το δίκυκλο. Αν υποθέσουμε πως υπάρχει ήδη σύνδεση με άλλο κινητό, πρώτα θα πρέπει να κάνετε factory reset, κρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το πορτοκαλί κουμπί, με ένα άλλο γκρι στο ίδιο γκριπ. Έτσι γίνεται unpairing του δικύκλου, και σβήνονται από τη μνήμη του οι custom οθόνες (προσόψεις, skins ή watch faces) που έχει περάσει ο προηγούμενος αναβάτης.

Αν το scooter δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο smartphone, ο αναβάτης πιέζει το πορτοκαλί κουμπί για 5 δευτερόλεπτα, και κατόπιν ακολουθεί τις οδηγίες του πίνακα οργάνων του Noodoe -στο XCiting είναι η μεσαία οθόνη. Η σύνδεση γίνεται πανεύκολα και άμεσα.

Κατόπιν ο αναβάτης θα ερωτηθεί αν θέλει να γίνεται η σύνδεση αυτόματα, κάθε φορά που θα πλησιάζει το δίκυκλο! Αν απαντήσετε θετικά, τότε μόλις φτάνετε σε κοντινή απόσταση, η οθόνη του Noodoe θα αρχίζει να αναβοσβήνει καλωσορίζοντας σας -welcome light!

Εδώ τίθεται ένα ερώτημα, κατά πόσο ταλαιπωρείται η μπαταρία του δικύκλου όταν εκείνο ανιχνεύει συνεχώς μέσω Bluetooth, περιμένοντας να σας βρει για να συνδεθεί, οπότε ίσως αν είναι να αφήσετε το δίκυκλο σας στο γκαράζ για καιρό, καλύτερα να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση.

Μόλις συνδεθεί το smartphone με το δίκυκλο, αρχίζει το παιχνίδι. Ψέματα. Το παιχνίδι έχει αρχίσει νωρίτερα, όταν εσείς, στη θαλπωρή του σπιτιού σας, κατεβάζατε την εφαρμογή Noodoe από το App Store της Google (Android) ή από το iTunes (Apple).

Η εφαρμογή κατεβαίνει γρήγορα, και είναι αρκετά καλοσχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση. Σε αυτήν ο χρήστης έχει τρεις κύριες καρτέλες. Social, Scooter και User. 

Η πρώτη καρτέλα - Social

kymco noodoe afieroma 26

Στην πρώτη καρτέλα μπορείτε να κατεβάσετε ή να δημιουργήσετε custom watch faces. Εδώ η εφαρμογή θέλει ακόμα δουλειά, καθώς ναι μεν υπάρχουν πολλές προσόψεις, αλλά η κατηγοριοποίηση τους μπορεί να γίνει μόνο κατά Friends / Latest / Trending. Δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση πχ. κατά δημοτικότητα, ή κατά θέμα, κι έτσι για να διαλέξετε, θα περάσετε από πολλές προσόψεις, με ημίγυμνες ασιάτισσες να διαδέχονται ήρωες καρτούν, και πάει λέγοντας. Υπάρχει όμως δυνατότητα αναζήτησης, όπου μπορείτε να αναζητήσετε προσόψεις με λέξεις κλειδιά -πχ. Star Wars.

Στους φίλους, η εφαρμογή έχει βάλει αυτόματα την KYMCO ως πρώτο φίλο σας, και αξίζει να αναζητήσετε προσόψεις στο προφίλ της, καθώς εδώ έχει γίνει καλή δουλειά, με ποιοτικές, έξυπνες και μερικές φορές αστείες προσόψεις -πχ. δείτε το ρολόι όπου για δείκτες έχει ένα τηγανιτό αυγό και μια φέτα μπέικον.

Επιπλέον ατού της εφαρμογής, όταν διαλέγετε πρόσοψη, η δυνατότητα animation της πρόσοψης εάν πατήσετε πάνω της!

kymco noodoe afieroma 17

Ο δημιουργικός χρήστης μπορεί πέρα από την επιλογή προσόψεων να παραλλάξει τις ήδη υπάρχουσες αλλά και φτιάξει και τις δικές του, για τις 4 οθόνες του Noodoe: του ρολογιού, του καιρού, του ταχύμετρου και της «πυξίδας» -στην τελευταία εμφανίζονται σημεία ενδιαφέροντος στη θέση που εκείνα βρίσκονται χοντρικά αναφορικά με το δίκυκλο. Αυτές είναι οι 4 οθόνες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η εφαρμογή, ενώ αναμένουμε να τις δούμε να πολλαπλασιάζονται στο κοντινό μέλλον.

Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας οθόνη, μπορείτε να προχωρήσετε σε συντηρητικές αλλαγές κάποιας υπάρχουσας, αλλάζοντας για παράδειγμα το χρώμα του φόντου, τη γραμματοσειρά, κλπ. ή να στείλετε μια εικόνα από το smartphone σας στο δίκυκλο, και να τη χρησιμοποιήσετε ως φόντο.

kymco noodoe afieroma 2

Εμείς παίξαμε με εικόνες αγαπημένων μας προσώπων, θρησκευτικών εικονισμάτων (ελληνική παράδοση που συνηθίζεται στο αυτοκίνητο, αλλά και στα δίκυκλα), φαγητών, κ.α. Φαντασία και όρεξη να έχετε, και θα παίζετε μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

H δεύτερη καρτέλα - Scooter

kymco noodoe afieroma 21

Στη δεύτερη καρτέλα βλέπουμε τις οθόνες που έχετε περάσει στο δίκυκλο σας, ή αυτές που έχετε μεν περάσει στο smartphone σας στο σπίτι, αλλά δεν έχουν περαστεί ακόμα στο δίκυκλο. Όταν φτάσετε κοντά στο δίκυκλο και γυρίσετε το κλειδί στον διακόπτη, θα δείτε ένα εικονίδιο στην οθόνη του Noodoe που σας πληροφορεί πως κατεβάζει το περιεχόμενο του smartphone.

Στο κέντρο της καρτέλας βλέπετε τα watch faces, τα οποία διαθέτετε, και με το δάχτυλο σας πλοηγείστε σε αυτά. Στην Gallery μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 6 δικές σας φωτογραφίες. Στο Group μπορείτε να δημιουργήσετε Social Group, ή να γίνετε μέλος κάποιου άλλου. Εδώ θα βρείτε και το τρέχων skin της πυξίδας, του ταχύμετρου, του καιρού, του ρολογιού, του προεπιλεγμένου ταχύμετρου (δεν αλλάζει), και εδώ θα βρείτε και την οθόνη έναρξης πλοήγησης. Σημειώστε πως -τουλάχιστον για την ώρα- δεν μπορείτε να έχετε πάνω από ένα skin / watch face για κάθε οθόνη του Noodoe εγκατεστημένο. Όταν αλλάζετε skin, αυτόματα διαγράφεται το προηγούμενο -πλην του κοντέρ, που έχετε το προ-εγκατεστημένο και ένα ακόμα.

Στην οθόνη της πλοήγησης, στην καρτέλα Scooter του app, βλέπουμε ένα «+» στη μέση. Εκεί πιέζουμε -ή επιλέγουμε το «New Route» από κάτω της- για να προβληθεί ο χάρτης και να ξεκινήσουμε την πλοήγηση. 

kymco noodoe afieroma 28

Σημειώστε πως μπορείτε να επιλέξετε προορισμό την ώρα που βρίσκεστε σπίτι σας, και όταν φτάσετε κοντά στο scooter και γυρίσετε το κλειδί στον διακόπτη, το Noodoe θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ξεκινήσετε την πλοήγηση που έχετε επιλέξει.

Στην πλοήγηση μπορείτε να επιλέξετε προορισμό είτε γράφοντας τη διεύθυνση, είτε επιλέγοντας το σημείο πάνω στον χάρτη. Χάρτες υπάρχουν πολλοί, δωρεάν ή με πληρωμή, ενώ εμείς κατεβάσαμε εκείνον της Ελλάδας που διατίθεται δωρεάν. 

kymco noodoe afieroma 44

Πιέζοντας το εικονίδιο «POI», ήτοι Points of Interest, δηλαδή σημεία ενδιαφέροντος, μπορείτε να επιλέξετε ποια σημεία θα εμφανίζοντας στην οθόνη της πυξίδας. By default είναι προεπιλεγμένα τα σημεία service της KYMCO, ενώ εσείς μπορείτε να επιλέξετε να σας δείχνει βενζινάδικα, μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ, φαρμακεία, ATM, τράπεζες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, κυβερνητικά κτήρια, ναούς, ταχυδρομεία, συνοριακούς σταθμούς, κ.α.

Στα POI μπορείτε να βάλετε και τις διευθύνσεις δουλειάς και σπιτιού (όπως και στους Google Maps) και να προσθέσετε κι άλλες αγαπημένες διευθύνσεις για εύκολη πλοήγηση σε αυτές.

Η KYMCO αναφέρει πως ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μέχρι και 5 διευθύνσεις ταυτόχρονα, και το Noodoe θα δημιουργήσει μια διαδρομή που να περνάει και από τις 5, αν και αυτό το χαρακτηριστικό δεν καταφέραμε να το δοκιμάσουμε.

Όταν επιλέξετε που θέλετε να πάτε, η οθόνη του Noodoe θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ξεκινήσετε την πλοήγηση. Εσείς θα πιέσετε δυο φορές το πορτοκαλί κουμπί στο δεξί γκριπ (προσοχή το γκρι κουμπί που επιλέγει μεταξύ δεξιάς οθόνης πληροφοριών και οθόνης Noodoe να βρίσκεται στην επιλογή Noodoe, αλλιώς το πορτοκαλί κουμπί δεν θα λειτουργεί) και ξεκινάτε.

Η πλοήγηση γίνεται τόσο οπτικά, μέσω της οθόνης του Noodoe, όσο και με φωνητικές οδηγίες που θα ακούτε αν έχετε ακουστικά Bluetooth.

Κατά την πλοήγηση, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 οθόνες στο Noodoe, πιέζοντας το πορτοκαλί κουμπί. 

kymco noodoe afieroma 12

Η πρώτη είναι η κύρια οθόνη, στην οποία βλέπουμε την επόμενη στροφή / διασταύρωση, την απόσταση μέχρι αυτήν, το όνομα της αλλά και τον αριθμό των κάθετων δρόμων που θα προσπεράσουμε μέχρι εκεί!

kymco noodoe afieroma 13

Στη δεύτερη οθόνη, βλέπουμε πληροφορίες για HTA (Hour on Time of Arrival, δηλαδή την προβλεπόμενη ώρα τη στιγμή της άφιξης μας), την εκτιμώμενη ώρα της διαδρομής, την απόσταση μέχρι τον προορισμό μας, και το επίπεδο της μπαταρίας του τηλεφώνου!

kymco noodoe afieroma 14

Στην τρίτη βλέπουμε ολόκληρη τη διαδρομή στον χάρτη, και στην τέταρτη βλέπουμε ένα τμήμα της διαδρομής -πιο μεγάλο από την πλοήγηση στροφή ανά στροφή, πιο μικρό από όλη τη διαδρομή.

kymco noodoe afieroma 15

Σημειώστε πως στις ρυθμίσεις της πλοήγησης (οι ρυθμίσεις βρίσκονται στην τρίτη καρτέλα της εφαρμογής) μπορείτε να επιλέξετε γλώσσα πλοήγησης (ή mute), day / night / auto mode, προειδοποίηση για κάμερες (κάτι που ίσως είναι παράνομο για Ελλάδα, ενώ δεν λειτούργησε στην περίπτωση μας, ίσως ο συγκεκριμένος χάρτης να μην είχε τις κάμερες), μέθοδο επιλογής διαδρομής (ταχύτερη / μικρότερη απόσταση), και αποφυγή ή όχι των αυτοκινητόδρομων, των διοδίων και των ferry.

Πέρα από την πλοήγηση, στην δεύτερη καρτέλα του app (Scooter), μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο find my scooter, το οποίο ανιχνεύει την θέση του δικύκλου σας πάνω στον χάρτη, ενώ σας βγάζει και πόσο μακριά είναι, αλλά και πόσα λεπτά της ώρας θα χρειαστείτε για να φτάσετε στη θέση του.

kymco noodoe afieroma 3

Μάλιστα επιλέγοντας την πυξίδα, κρατάτε το κινητό στα χέρια σας, και η πυξίδα σας κατευθύνει με εύκολο τρόπο ώστε να βρείτε το scooter.

H τρίτη καρτέλα - User

kymco noodoe afieroma 22

Στην τρίτη καρτέλα βάζετε τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία χρειάζονται πρώτα από όλα για να χρησιμοποιήσετε το Noodoe -user name και password. Εδώ μπορείτε να κάνετε εγγραφή, και να βάλετε αν θέλετε φωτογραφία σας.

Εδώ βλέπετε τις δημιουργίες σας (watch faces), και τις ομάδες (groups) που ανήκετε, ενώ εδώ βρίσκονται και οι ρυθμίσεις της εφαρμογής: Notifications, Preferences, Scooter Info, Navigation Info, Storage, Report Issue & FAQ. Σημειώστε πως σύμφωνα με την KYMCO, μπορείτε να δείτε στην πυξίδα τις θέσεις των άλλων μελών του Group, αν αυτοί βρίσκονται κοντά σας -δεν δοκιμάσαμε την συγκεκριμένη δυνατότητα.

kymco noodoe afieroma 37

Τα Notifications είναι οι ειδοποιήσεις που μπορεί να προβάλλει το Noodoe, από to smartphone του αναβάτη αλλά και από τις εφαρμογές του: SMS, Incoming Call (εισερχόμενη κλήση - δείχνει ονοματεπώνυμο και αριθμό), Missed Call (Αναπάντητη κλήση - δείχνει ονοματεπώνυμο και αριθμό) αλλά και ειδοποιήσεις για Twitter, Facebook, Messenger, BBC News, Calendar, κ.α.

Στα preferences ρυθμίζετε αν θέλετε μετρικό ή αυτοκρατορικό σύστημα μονάδων (Km/ Mile, Celsius / Fahrenheit), την απεικόνιση του ρολογιού (12ωρο ή 24ωρο), το αν θέλετε Welcome Light, ενώ ρυθμίζετε και τη φωτεινότητα της οθόνης του Noodoe (Auto ή manual, με μεγάλο εύρος φωτεινότητας στο manual), τη γλώσσα, το Bluetooth Standby Time (Quick, 1 day, 2 days, 3 days), και τις 3 προεπιλεγμένες διευθύνσεις για την εύκολη πλοήγηση.

kymco noodoe afieroma 1

Στο scooter info βλέπετε τον αριθμό πλαισίου του δικύκλου σας, το μοντέλο του, τον κυβισμό του, την έκδοση hardware αλλά και firmware, ενώ από εδώ μπορείτε να κάνετε και firmware update!

Στο Navigation Info αναφερθήκαμε ήδη, στο Storage βλέπουμε τους αποθηκευμένους χάρτες, ενώ στο Report Issue ο αναβάτης μπορεί να αναφέρει κάποιο πρόβλημα του Noodoe, μέσω e-mail.

kymco noodoe afieroma 43

Τέλος στο FAQ (Frequently Asked Questions, ήτοι οι πιο κοινές ερωτήσεις), θα μεταφερθείτε στη σελίδα του Noodoe στο διαδίκτυο, για να διαβάσετε αναλυτικά για αυτό.

Η δοκιμή μας σε πραγματικές συνθήκες

kymco noodoe afieroma 50

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνύπαρξης μας με το Noodoe στις μετακινήσεις μας στην Αθήνα, διαπιστώσαμε την εύρυθμη λειτουργία του, που βρίσκεται υπεράνω πάσης κριτικής. Ναι, όλα δουλεύουν και δουλεύουν καλά, δεν μιλάμε για Beta stage, η εξέλιξη της εφαρμογής είναι σε αψεγάδιαστο τελικό στάδιο! 

Η πλοήγηση θέλει προσοχή από τον χρήση, ώστε να έχει σετάρει σωστά το κινητό του. Στις ρυθμίσεις τοποθεσίας (location) βάλετε «υψηλής ακρίβειας», ενώ μην αμελήσετε να βγάλετε το Battery Saver από το Noodoe App, αλλιώς δεν θα λειτουργεί η πλοήγηση.

Όταν το smartphone ρυθμιστεί, τότε η πλοήγηση μέσω Noodoe γίνεται απροβλημάτιστα και ταχύτητα, ενώ αν αλλάξετε διαδρομή, γίνεται αυτόματα επανυπολογισμός της διαδρομής, με χάραξη νέας.

Η προβολή των ορίων ταχύτητας σε πραγματικό χρόνο ίσως θέλει κάποια δουλειά -αυτό αφορά στην επιλογή του χάρτη- καθώς στην Αττική Οδό για παράδειγμα τα όρια ήταν μεν παραπλήσια αλλά όχι αυτά που βλέπαμε στις πινακίδες.

Μια-δυο φορές ο χάρτης σα να μπερδεύτηκε στιγμιαία, σε δρόμους που διασταυρώνονται (πχ. στην Αττική Οδό όταν διασταυρώνεται με άλλους δρόμους) αλλά αμέσως ξαναμπήκε στον… σωστό δρόμο.

Μικρή ένσταση στο ότι ο αναβάτης δεν μπορεί να έχει ένδειξη ρολογιού κατά την πλοήγηση, και πρέπει να αλλάξει οθόνη στο Noodoe για να τη δει -καλά, δεν είναι δα και κουραστικό, ένα κλικ στο δεξί γκρι κουμπί είναι, ενώ μετά μπορεί να μεταβεί ξανά στην οθόνη της πλοήγησης η οποία συνεχίζεται.

kymco noodoe afieroma 2

Η οθόνη του καιρού είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς σε αυτή βλέπεις τις θερμοκρασίες και την πρόβλεψη για βροχή για τις τρεις επόμενες ώρες. Το αν είναι ακριβής η πρόβλεψη έχει να κάνει με τον πάροχο του καιρού.

kymco noodoe afieroma 5

Στις υπόλοιπες οθόνες του Noodoe, το ρολόι δείχνει όμορφο και λέει την ώρα, ενώ το κοντέρ έχει και ένδειξη ρολογιού. Σημειώστε επίσης πως μπορείτε να προβάλλετε και μια φωτογραφία δίχως ρολόι / καιρό, στην οθόνη του Noodoe.

Κι αν αναρωτιέστε, όχι, για την ώρα τουλάχιστον το Noodoe δεν έχει υποστήριξη για μουσική (ηχοσύστημα).

Το Noodoe είναι λοιπόν ένα προηγμένο σύστημα που μας παρέχει GPS πλοήγηση μέσω των οργάνων του δικύκλου, πληροφορίες για τον καιρό, πληροφορίες από όλα τα application του smartphone μας, πληροφορίες κλήσεων (εισερχόμενη και αναπάντητη κλήση), αλλά και έξτρα πληροφορίες για το scooter μας (αριθμό πλαισίου, κ.α.) και παρέχει μεταξύ άλλων ακόμα και δυνατότητα αναβάθμισης του firmware του δικύκλου μας! Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

kymco noodoe afieroma 10

Για την ώρα η KYMCO διαθέτει εκδόσεις εξοπλισμένες με Noodoe στα εξής δίκυκλα: Downtown 350i ABS, Xciting-S 400i ABS, ΑΚ 550i ABS. To Noodoe ανεβάζει την τιμή κατά 300 ευρώ στο 350, ενώ Xciting-S 400i ABS & ΑΚ 550i ABS έχουν το Noodoe στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ναι, η επιβάρυνση του Noodoe ίσως βάλει κάποιους σε σκέψεις, καθώς μπορείς να ζήσεις και χωρίς τις έξτρα πληροφορίες που παρέχει το σύστημα. Όταν όμως ζήσεις το Noodoe από κοντά, αναγνωρίζεις την αξία του, και όταν γυρίσεις σε συμβατικά όργανα… το αναζητάς.

Φωτογραφίες οργάνων

Φωτογραφίες app

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 13:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon