.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 21:38

Ρεπορτάζ - KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM 2015

 

Στόχος η κορυφή

 

 Η KOSMOCAR Α.Ε. Επίσημος Διανομέας της Ducati για την Ελλάδα και την Κύπρο, εδώ και τρία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της αγωνιστική ομάδα με την οποία και συμμετέχει στους Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (ΠΠΤ), με μοτοσυκλέτα την πανέμορφη Panigale στην κορυφαία κατηγορία Superstock του πρωταθλήματος, με οδηγό τον τρις Πρωταθλητή Λευτέρη Πίππο και στόχο την κατάκτηση του Τίτλου.

Πορεία για την κορυφή


“Χρυσός” χορηγός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΕΚΟ, που εμφανίζεται και στην ονομασία της ομάδας. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαιτέρως θετική και από άλλες μεγάλες εταιρείες και έτσι η SAP συνεχίζει την υποστήριξη επίσης για 3η συνεχόμενη χρονιά, ενώ η Ducati Financial Services και η SIKKENS ανανέωσαν την υποστήριξη τους και για εφέτος . Νέο λογότυπο πάνω στην μοτοσυκλέτα, τη φόρμα του οδηγού, τα ρούχα των μηχανικών και το φορτηγό της ομάδας, είναι αυτό της infoassist που προστέθηκε για το 2015 στη δυνατή ομάδα, με την ισχυρότερη παρουσία στο paddock του ΠΠΤ.
Επιπλέον τεχνικοί υποστηρικτές είναι τα ελαστικά Dunlop και τα αυτοκίνητα της Audi, που φροντίζουν για τις μετακινήσεις.

Η φετινή πορεία
Η ομάδα της KOSMOKAR EKO DUCATI φέτος έχει ακολουθήσει μία σταθερή πορεία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ξεκινώντας από τον 1ο αγώνα της χρονιάς στην Τρίπολη, ο Λευτέρης Πίππος οδηγούσε αρχικά τον αγώνα και τερμάτισε τελικά 2ος, κάτι που επαναλήφτηκε και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στα Μέγαρα. Στις Σέρρες, ο Λευτέρης Πίππος τερμάτισε 3ος και αυτή του η θέση τον έφερε 2ο στην βαθμολογία με 52 βαθμούς και 4 βαθμούς διαφορά από την κορυφή.

Δηλώσεις

Λευτέρης Πίππος (ΟΔΗΓΟΣ-KOSMOCAR EKO DUCATI TEAM) :

"Εφέτος το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ανταγωνιστικό. Κάποιοι περυσινοί τραυματισμοί με ταλαιπώρησαν αρχικά αλλά τώρα και λόγω της προετοιμασίας που έκανα στην διακοπή νιώθω έτοιμος για την συνέχεια.
Ψαχτήκαμε αρκετά με την μοτοσυκλέτα και καταλήξαμε σε ρυθμίσεις και στήσιμο που μου αρέσει και ταιριάζει και στην οδήγηση μου. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος, θέλω πάντα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε κάθε αγώνα και στόχος παραμένει το πρωτάθλημα."

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗΣ (TEAM MANAGER – KOSMOCAR EKO DUCATI TEAM) :
Το πρωτάθλημα εφέτος είναι πολύ δυνατό με τουλάχιστον 4 οδηγούς να διεκδικούν την νίκη και τις θέσεις στο βάθρο σε κάθε αγώνα και αυτό είναι πολύ καλό και για τους αγώνες και για το θέαμα.
Κάνοντας απολογισμό του 1ου μισού του πρωταθλήματος είδαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες και ότι έχουμε καταφέρει να προσαρμόσουμε την μοτοσυκλέτα μας στο στυλ οδήγησης του Λευτέρη ο οποίος και κατάφερε να εκμεταλλευτεί μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Panigale. Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και εμείς απέχοντας μόλις 4 βαθμούς από την κορυφή, παραμένουμε προσηλωμένοι στον αρχικό μας στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την υψηλότατου επιπέδου δουλειά που κάνει κατά την διάρκεια των αγώνων αλλά και κατά την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας.

Σύνθεση ομάδας
Η σύνθεση της ομάδας είναι η εξής:
Οδηγός: Λευτέρης Πίππος
Team Manager: Γιάννης Μυτιληνάκης

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 21:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ - RedBull X-Fighters Athens - The story! Mission Impossible - Roque Nation »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon