.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 01:38

Ρεπορτάζ - RedBull X-Fighters Athens - The story!

 

Behind the scenes!;

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Απολαύσαμε για πρώτη φορά στην χώρα μας το RedBull X-Fighters, μία παγκόσμια διοργάνωση, η οποία... σε παγκόσμιο επίπεδο, άφησε άπαντες άφωνους. Προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα, περάσαμε πίσω από τις "κάμερες" και μάθαμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το τεράστιο εγχείρημα!

Οκτώ χρόνια "ζύμωσης"


Οκτώ χρόνια πριν, κάπου στο 2007, έπεσε μία ιδέα στο τραπέζι, από την ελληνική ομάδα της RedBull: ''Να διοργανώσουμε έναν τέτοιο αγώνα", αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το σωστό location - το κατάλληλο μέρος για την διεξαγωγή του αγώνα. Βλέπετε ότι το X-Fighters, κάθε φορά φροντίζει να εντυπωσιάζει, όχι μόνο μέσω των τρικ που πραγματοποιούν οι αναβάτες, αλλά και μέσω του μέρους διεξαγωγής, που τις περισσότερες φορές, είναι διαφορετικό. Αρχικός στόχος δεν ήταν το λατομείο Διονύσου, αλλά μία από τις ιδέες, αφορούσε στην χρήση του Καλλιμάρμαρου - του Παναθηναϊκού σταδίου, όπου έγιναν για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 1896. Οι όροι της συμφωνίας όμως, δεν ικανοποιούσαν καθόλου την διοργάνωση, κι έτσι, η ομάδα έψαξε για άλλους χώρους.

Ψάχνοντας πάντα για ιδιαίτερα σημεία, η ομάδα έπεσε τυχαία στο λατομείο μαρμάρων του Διονύσου έχοντας στο μυαλό ένα άλλο μικρότερο project, και τελικά, κατάλαβαν ότι θα μπορούσε να φιλοξενήσει το Red Bull X-Fighters.
Αφού το μέρος εξετάστηκε από εδάφους, η ελληνική ομάδα sports/communication έστειλε έξω την απαραίτητη παρουσίαση με φωτογραφίες και video, κι έτσι πήρε μια προέγκριση ώστε να ξεκινήσει την διαδικασία αδειών. Όταν οι εξελίξεις συνεχίστηκαν θετικά, έφτασε στην Ελλάδα ομάδα από το εξωτερικό team, για να επιβεβαιώσει την διαδικασία της κατασκευή πίστας. Πέρσι το καλοκαίρι λοιπόν, αρχές καλοκαιριού 2014, ξεκίνησε η δουλειά στο λατομείο, έπεσαν οι υπογραφές, και η ομάδα άρχισε να εργάζεται στο συγκεκριμένο project.

Ένας χρόνος προετοιμασίας


Οι δυσκολίες φυσικά ήταν πολλές, αφού αυτό ήταν ένα event που στήθηκε από το μηδέν: Ο χώρος δεν είχε έτοιμες παροχές κι έτσι, στήθηκαν από την αρχή, από τα πιο απλά (τουαλέτες, γραφεία, σήμα κινητού, internet κλπ), μέχρι το πιο σύνθετο (κερδίκες, πίστα, υπηρεσίες θεατών, security κλπ). Όλα από το μηδέν. Ένα λατομείο, μετατράπηκε σε έναν μοναδικό χώρο ώστε να φιλοξενήσει θεατές και αγωνιζόμενους, ώστε να μην λείψει τίποτα και όλα να καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που έπρεπε. Οι δυσκολίες ήταν άπειρες φυσικά και κάθε μέρα έβγαινε και κάτι καινούριο. Τα περισσότερα προβλήματα ήταν συνδεδεμένα με το ότι ο χώρος ήταν ένα Λατομείο που έπρεπε να το μετατρέψεις σε event. Ωστόσο ποτέ η ομάδα δεν έφτασε σε σημείο να συναντήσει " τοίχο" και όλες οι δυσκολίες προσπεράστηκαν άμεσα.

Όλοι συνεργάστηκαν άψογα, άμεσοι και έμμεσοι συνεργάτες, έτσι ώστε να υποστηρίξει ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθεια της RedBull.
Από την λήψη της άδειας για τον αγώνα, φτάσαμε στους 6 μήνες, πριν ανακοινωθεί επίσημα στα μέσα ενημέρωσης και μπει στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος X-Fighters. Μετά, ξεκίνησε η προβολή του αγώνα, απ' όλα τα ελληνικά μέσα, με ρεπορτάζ σε όλα τα κανάλια, σε πάνω από 800 websites, και πολλά έντυπα. Η μεγάλη "φασαρία" έγινε στα social media με το #xfighters να είναι νούμερο 1 trending topic στην Ελλάδα στις 12 Ιουνίου. Ο αγώνας προβλήθηκε διαδικτυακά μέσω του redbull.tv και τηλεοπτικά σε περίπου 20 κανάλια ανά τον κόσμο: Για την Ελλάδα, ήταν ο ΣΚΑΙ & Nova Sports 1.

Η πίστα


Λόγω της θέσης και ιστορίας του λατομείου - εξήγαγαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αρχαία Ελλάδα, ο αγώνας συνδέθηκε με αυτό το πολύ σπουδαίο γεγονός, το οποίο χρησίμευσε στην προώθηση του. Αλλά δεν υπήρχε καμία συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού, και ούτε ζητήθηκε άλλωστε από την RedBull.

Η σχεδίαση της πίστας ξεκίνησε ένα χρόνο πριν τον αγώνα, από την εξειδικευμένη ομάδα, Dane Herron Industries, που έχει αναλάβει πολλά Red Bull X-Fighters και γενικά τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως.
Οι αναβάτες, είχαν ποικίλες αντιδράσεις όταν έμαθαν για την διαφορετικότητα της σε σχέση με τις άλλες πίστες που έχουν τρέξει. Είχαν αγωνία και ήταν η πρώτη φορά που ζητούσαν σχέδια πίστας ακόμα και δύο μήνες πριν τον αγώνα. Ακούσαμε μάλιστα, πως κάποιοι αναβάτες επιστράτευσαν μηχανικούς για να δουν τα σχέδια και να τους αναλύσουν τις υψομετρικές διαφορές μεταξύ των αλμάτων!

Το αποτέλεσμα βέβαια, ήταν ότι όλοι οι αναβάτες εντυπωσιάστηκαν, και δήλωσαν ότι είναι μια από τις καλύτερες –αν όχι η καλύτερη- που έχουν "καβαλήσει" ποτέ. Και αυτό, παρά το ότι την δοκίμασαν πρώτη φορά τρεις ημέρες πριν το event και μάλιστα έχασαν τελείως τις δυο σημαντικότερες και τελευταίες προπονήσεις της Παρασκευής, λόγω αέρα.

Τα νούμερα


Η κατασκευή της πίστας χρειάστηκε τρεις εβδομάδες, και σε αυτό συνέβαλλε το ότι όλες οι προεργασίες είχαν ήδη γίνει: Οι παραγγελίες των υλικών, το εργατικό εργατικό δυναμικό ήταν ήδη συνεννοημένο, είχε γίνει η ανάθεση ρόλων κλπ. Μόνο οι ξύλινες ράμπες ήρθαν από το εξωτερικό και "πάτησαν" στα 12.500 κυβικά χώματος που μετέφεραν εκεί τα 620 φορτηγά και μπουλντόζες που δούλεψαν συνολικά!
Σε τρεις ημέρες, η πίστα ξεστήθηκε και παραδόθηκε ξανά το λατομείο άδειο στην ιδιοκτήτρια εταιρία, βάση συμβολαίου.
Συνολικά δούλεψαν περίπου 500 άτομα για την πίστα, τα media, την οργάνωση, τις μεταφορές, security, κλπ, αλλά η βασική διοργανωτική ομάδα μετράει περίπου 10 άτομα.
100 ήταν τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για μεταφορές VIP προσώπων, δημοσιογράφων, θεατών

Υπήρχαν και χορηγοί που βοήθησαν στην υλοποίηση του project, αλλά το budget του event ήταν πολύ - πολύ μεγαλύτερο από την συνεισφορά των χορηγών ή το κέρδος των εισιτήριων. Είναι μία πάρα πολύ ακριβή
ακριβή διοργάνωση, σίγουρα η μεγαλύτερη που έχει γίνει από την Red Bull Ελλάς.

Παγκόσμια εντύπωση!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αίσθηση που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν μοναδική, με όσους παρακολούθησαν τον αγώνα, ή συμμετείχαν με κάποιο τρόπο, ως θεατές, οργανωτές, media ή αναβάτες, να είναι ενθουσιασμένοι.

Το πιο σημαντικό όμως, που πραγματικά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε, ήταν ο κόσμος. Το sold out των εισιτηρίων τόσες ημέρες πριν, η αναζήτηση εισιτηρίων και ο τρόπος που αντιδρούσε το κοινό στο event είναι κάτι που δεν το περίμενε κανείς. Τέτοια αποδοχή και εκστασιασμό αλλά και πόρωση, έχουμε δει μόνο σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Το γεγονός ότι οι αθλητές ήταν ξένοι, ανεβάζει και άλλο την σημασία της συμμετοχής του κόσμου.
Όλοι μίλησαν για μία τεράστια επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, τέτοια που είναι πολύ πιθανόν να ξαναδούμε την επόμενη χρονιά!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ρεπορτάζ - BMW Motorrad Days 2015 Ρεπορτάζ - KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon