.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 14:51

Ρεπορτάζ - BMW Motorrad Days 2015

 

Πάνω από 40.000 επισκέπτες!

 

 

Το καθιερωμένο ραντεβού των ιδιοκτητών μοτοσυκλετών BMW δόθηκε για άλλη μία χρονιά στο Garmisch-Partenkirchen, όπου πάνω από 40.000 μοτοσυκλετιστές απόλαυσαν τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η "μαμά" BMW.

Δεξιοτεχνίες και εκδηλώσεις

To Classic Boxer Sprint και το Action Lifestyle Show ήταν μόνο μερικά από τα highlights των τριών ημερών που διήρκησαν οι Motorrad Days του 2015, με την συμφωνία για διοργάνωση στο συγκεκριμένο μέρος, να επεκτείνεται έως και το 2018.

Το 2014, το Classic Boxer Sprint δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί για λογιστικούς λόγους, αλλά φέτος, όλες οι μοτοσυκλέτες ήταν εκεί. Διβάλβιδα και τετραβάλβιδα μοντέλα classic με κινητήρες boxer ήταν εκεί, και διαγωνίστηκαν σε αγώνα τύπου dragster, δίπλα - δίπλα, σε διαδρομή απόστασης περίπου 200 μέτρων.
Ο Chris Pfeiffer ήταν εκεί και πραγματοποίησε stunt show, έπειτα από την απουσία του το 2014, λόγω τραυματισμού. Ο Chris Pfeiffer οδήγησε την BMW F 800 R σαν να ήταν 2ο ετών, παρά το ότι έκλεισε ήδη τα 45, αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο του παραμένει μοναδικό.
To Motodrome είναι ο παλαιότερος ξύλινος τοίχος σε μορφή βαρελιού στον κόσμο, και έκανε την παρουσία του και στα BMW Motorrad Days, όπου οι ειδικευμένοι αναβάτες οδηγούσαν δίπλα - δίπλα οριζόντια! Υπήρχε επίσης και μέρος στο οποίο παρουσιάζονταν μετασκευές μοτοσυκλετών σε custom όπου ο καθένας μπορούσε να πάρει ιδέες για την δική του μοτοσυκλέτα.

Δεν έλειψαν φυσικά τα test rides των νέων μοτοσυκλετών BMW στους επαρχιακούς δρόμους του Garmisch-Partenkirchen, τα οποία παρά την υψηλή θερμοκρασία, ήταν γεμάτα συνεχώς.
Αναβάτες όπως οι Ayrton Badovini, Lance Isaac, Sabine Holbrook, Rico Penzkofer, Maria Costello, Valerie Thompson και ο Guy Martin, έκαναν την εμφάνιση του και μοίραζαν αυτόγραφα.

Διαγωνισμός 100.000 χιλιομέτρων!

Στον διαγωνισμό των 100.000+ χιλιομέτρων στο... κοντέρ, νικήτρια αναδείχθηκε μία R 1150 GS του 2001 με το απίστευτο νούμερο των 419.261χιλιομέτρων στο κοντέρ, με μία R 1000 GS του 1988 να ακολουθεί με 370.000 χιλιόμετρα, και μία R 1200 GS Adventure του 2006, με 320.100 χιλιόμετρα - ένα τετρακύλινδρο K 1200 S είχε περάσει και αυτό τα 300.000 χιλιόμετρα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν στην διάθεση τους το BMW Social Media Lounge για να φορτίζουν κινητά, με δωρεάν δίκτυο internet, ένα ''studio'' Green Box όπου μπορούσαν να βγάλουν φωτογραφίες πάνω στην S 1000RR σαν πράκτορες του Mission Impossible, και φυσικά αναψυκτικά και νερά, αλλά και κλιματισμό..
Το επόμενο BMW Motorrad Days θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος, 1 έως 3 Ιουλίου του 2016.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 14:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon