.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 13:42

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Honda Supra-X 125 Helmin

 

You meet the nicest people on a Honda!

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Το βιντεάκι με την ιστορία του "παπιού" της Honda, μας γύρισε δεκαετίες πίσω. Όταν πάνω σε ένα "παπί", γνώριζες κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας - εξ ου και το σλόγκαν "You meet the nicest people on a Honda!". Όλοι μας περάσαμε από την σέλα του, και το νέο Supra X Helmin, σκοπεύει να μας περάσει για ακόμη μία φορά!

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda, ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, παρουσίασε επίσημα στους δημοσιογράφους το νέο παπί με την ονομασία Supra X 125 Helmin - είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό η αντίστοιχη παρουσίαση για το δίκτυο της εταιρίας. Στην παρουσίαση που έλαβε χώρα σε παραλιακό εστιατόριο των νοτίων προαστίων, υπήρχαν συγκεντρωμένα τα νέα παπιά κάτω από τις κόκκινες τέντες της εταιρίας, έτοιμα για μία σύντομη δοκιμή από τους δημοσιογράφους. Πρώτα όμως, έγινε η παρουσίαση του μοντέλου στα χαρτιά, με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, την ιστορία του από το 1958, και την απήχηση που είχε και συνεχίζει να έχει στο κοινό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρκούν λίγα νούμερα για να πειστεί κανείς ότι το παπί της Honda, δεν είναι καθόλου τυχαίο: 4.500.000 παπιά Honda πωλούνται κάθε χρόνο στην Ινδονησία, με την Honda να κατέχει το 60% του όγκου των πωλήσεων. Επίσης, κατασκευάζεται σε 15 εργοστάσια σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο, και ποτέ, δεν έχει σταματήσει η παραγωγή του, από το 1958 που ξεκίνησε!

Θυμάστε τον εαυτό σας σε ένα super Cub 50άρι, 90άρι, GLX 50 ή 70/90, αργότερα σε ένα Dream ή Innova; Οι παλαιότεροι θυμούνται τα παλαιότερα μοντέλα, οι νεότεροι, τα πιο νέα. Σημασία έχει, ότι και η επόμενη γενιά, πάνω σε ένα τέτοιο παπί θα γαλουχηθεί!
Το νέο Supra X Helmin αντικαθιστά το Innova που σταματάει να παράγεται, και ως νέο, έχει χαρακτηριστικά που εκπλήσσουν: Δισκόφρενα μπροστά και πίσω, δύο φανάρια μπροστά, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που χωράει full face κράνος (!!) και ρεζερβουάρ χωρητικότητας 5,6 λίτρων!

Αν σε όλα αυτά προσθέσεις την άνετη διπλή σέλα, τον ανανεωμένο ψεκασμό FI, την απόδοση 9,5 ίππων, η συνέχεια της επιτυχίας θεωρείται δεδομένη.
Για να αντιμετωπίσει η Honda όσους την αντιγράφουν, προχώρησε το 2014 σε καταχώρηση τρισδιάστατης πατέντας στην Ιαπωνία, για το σχήμα του Super Cub - όπως ονομαζόταν το αρχικό σχέδιο.
Μικρό κόστος χρήσης, φτηνά ανταλλακτικά, αξιόπιστο και ευκολοσυντήρητο, μικρή κατανάλωση, πλεονεκτήματα παπιού και scooter, αλλά και μεγάλη αυτονομία, είναι μερικά από τα θετικά του.
Τα υπόλοιπα, σύντομα στην... οθόνη σας!
Η τιμή του νέου Honda Supra X 125 Helmin βρίσκεται στα 2.390euro.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 13:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon