.
Κατηγορία Rieju
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 11:23

Rieju Aventura 500 - Έτοιμο για πανελλήνια πρεμιέρα

Η πρώτη παρουσίαση της ισπανικής adventure μοτοσυκλέτας αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, στην Ελλάδα, παράλληλα με το άνοιγμα των παραγγελιών.

Η Rieju Aventura 500 είναι μία μεσαίου κυβισμού Adventure, που παρουσιάστηκε από την ισπανική εταιρεία το 2022 με ένα πολύ σημαντικό ατού: Κολοσσιαίο ρεζερβουάρ 39 λίτρων (!) που υπόσχεται ατελείωτη αυτονομία. Τώρα, η μοτοσυκλέτα ετοιμάζεται να κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα της, όπως μας ενημερώνει ανάλογα η MotoworkZ, επίσημη αντιπρόσωπος της Rieju στην Ελλάδα.

Το Rieju Aventura 500 θα εμφανιστεί στο Enduro Festival, που θα λάβει χώρα στην Σπερχειάδα, από 15 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, όπου και θα διατεθεί για test ride για πρώτη φορά, στους ενδιαφερόμενους.

Ο κινητήρας της είναι δικύλινδρος σε  σειρά με 500cc, υγρόψυκτος και η ιπποδύναμή του, η οποία   όπως και η ροπή δεν έχουν ανακοινωθεί, αναμένεται γύρω στους 47 ίππους. Οι τροχοί είναι με ακτίνες, 21 ιντσών  εμπρός και 18 πίσω, διαθέτει δύο δισκόφρενα 298mm εμπρός και ένα πίσω και όλη της η αισθητική  θυμίζει Africa Twin.

Το ύψος της σέλας από το έδαφος είναι 820mm και το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 190kg. Το εμπρός πιρούνι είναι αντεστραμμένο και η πίσω ανάρτηση αποτελείται από μονό αμορτισέρ, το πλαίσιο είναι ατσάλινο. Στον στάνταρ εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται ηλεκτρονικά όργανα ελέγχου με ένδειξη πίεσης ελαστικών στον εξτρά εξοπλισμό μέχρι στιγμής για την Aventura Legend 500 προβλέπονται δύο κάμερες εμπρός και μία πίσω, καθώς και χωμάτινο κουστούμι με προστατευτική ποδιά, «χούφτες. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κυκλοφορήσει με τιμή περίπου €8.000. 

Περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία και από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά όσο και για την τελική τιμή διάθεσης του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 11:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon