.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 12:06

Yamaha E01 - Δοκιμάζεται στον δρόμο

Το ηλεκτρικό scooter Yamaha E01 εθεάθη να δοκιμάζεται στην Ιαπωνία, με τις πρώτες φωτογραφίες να βρίσκουν τον δρόμο τους στον ασιατικό τύπο.

Θυμίζουμε πως το Ε01 είχε παρουσιαστεί το 2019 ως concept, ενώ πριν από κάποιο καιρό είχαν διαρρεύσει οι πατέντες του αλλά και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά που έδειχναν πως η Yamaha προετοιμαζόταν να βγάλει το ηλεκτρικό scooter της στην παραγωγή.

Το E01 στοχεύει να αποτελέσει τον διάδοχο των βενζινοκίνητων scooter 125 κ.εκ. της φίρμας, ενώ μέσα στο 2021 η Yamaha κατοχύρωσε και το όνομα του.

Στις πατέντες είχαμε διαπιστώσει πως στο κέντρο του μπροστινού μέρους του Ε01, εκεί που συνήθως θα βρίσκαμε τον προβολέα, βρίσκεται στην πραγματικότητα η θύρα φόρτισης του scooter, ενώ για προβολείς το e-scooter θα έχει 2 LED στρογγυλά σώματα κάτω από τη μάσκα, στο στιλ του YZF-R1!

Η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου βρίσκεται στο κέντρο του scooter, και από ότι φαίνεται δυστυχώς δεν θα αφαιρείται για να φορτιστεί στο σπίτι του κατόχου, ή να ανταλλαχθεί με μια γεμάτη, όπως είθισται στα δίκτυα ανταλλάξιμων μπαταριών που αποτελούν πλέον κοινό τόπο στην Ασία.

Επιπλέον, η μπαταρία καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος κάτω από τη σέλα, κάτι που μεταφράζεται σε εξαιρετικό μικρές αποθηκευτικές δυνατότητες στο συγκεκριμένο σημείο.

Στις πατέντες είδαμε και τον κινητήρα του Ε01 που βρίσκεται πίσω από τη μπαταρία, ενώ το πλαίσιο του e-scooter θυμίζει πλαίσιο συμβατικού scooter με θερμικό κινητήρα.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, η εκκίνηση είναι keyless, ενώ στα φρένα έχουμε έναν δίσκο σε κάθε τροχό, και ABS.

Για πρώτη φορά στις “κατασκοπικές” φωτογραφίες βλέπουμε και τον LCD ψηφιακό πίνακα οργάνων, που μεταξύ άλλων διαθέτει ταχύμετρο, ρολόι, ένδειξη φόρτισης μπαταρίας, και Modes.

Αλλαγμένη είναι η σέλα, σε σχέση με το concept μοντέλο, με μια πιο συμβατική, 2 επιπέδων.

Η δύναμη του Ε01 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στους 15 hp, ενώ η αυτονομία του θα φτάνει τα 70-80 χιλιόμετρα.

Η Yamaha σκοπεύει να ξεκινήσει να πουλά το E01 τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη, αλλά και στις Η.Π.Α., ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα το δούμε στους dealer. Τέλη 2022; Αρχές 2023;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon