.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 12:00

Suzuki – Κατοχύρωσε τα GSX-S1000X και GSX-8R στην Ελβετία

Η άνθηση της Suzuki στην μοτοσυκλέτα τα τελευταία έτη, συνεχίζεται με δύο νέα ονόματα μοντέλων να λαμβάνουν δημοσιότητα.

Σύμφωνα με διεθνείς πηγές, η Suzuki προχώρησε στην κατοχύρωση τουλάχιστον δύο νέων ονομάτων μοτοσυκλέτας, που προφανώς συνδέονται με επερχόμενα νέα μοντέλα. Αυτά είναι τα GSX-S1000X και GSX-8R, με τα ονόματα να μας δίνουν ήδη μια ιδέα για το τι θα ακολουθήσει. Να σημειώσουμε εδώ, ότι εμείς σας έχουμε γράψει και για τα δύο φημολογούμενα μοντέλα, που συνδέονται με τις νέες ονομασίες.

Πάμε στην πρώτη εξ αυτών, το Suzuki GSX-S 1000X. Προφανώς η ονομασία συνδέεται με την χρήση του κινητήρα του GSX-S 1000GT, κάτι που η κατοχύρωση τύπου επιβεβαιώνει, με την ισχύ να ορίζεται στους 150 ίππους και 10,8 kgm ροπής. Το «X» στο όνομα του μοντέλου υποδηλώνει πιθανότατα «Adventure» στοιχείο ή, έστω, μια ψηλή τουριστική μοτοσυκλέτα δρόμου, που είναι (πολύ) της μόδας τελευταίως. Το νέο μοντέλο αναφέρεται επίσης ως ελαφρώς μακρύτερο στο μεταξόνιο, αλλά και ψηλότερο από το GSX-S 1000GT, με την τελική του ταχύτητα να δηλώνεται στα 215 χλμ/ώρα και το βάρος στα 232 κιλά. Όπως λοιπόν σας είχαμε γράψει και εμείς, από τον Ιούλιο, μια μοτοσυκλέτα Suzuki τύπου «ψηλή sport touring» ήδη εθεάθη σε δοκιμές στο δρόμο, άρα το νέο όνομα μοντέλου είναι πάρα πολύ πιθανόν, να συνδέεται με αυτό το πρωτότυπο.

Στην συνέχεια, το όνομα GSX-8R, που συνδέεται εύκολα με μία «ντυμένη» εκδοχή του GSX-8S. Και αυτό είναι ένα φημολογούμενο μοντέλο, για το οποίο σας έχουμε ήδη γράψει. Σχετικά με το R, λοιπόν, ο κινητήρας παραμένει ουσιαστικά πανομοιότυπος με αυτόν του S μοντέλου, με την ισχύ στους 82 ίππους και τα 8 kgm ροπής, ενώ το GSX-8R κατοχυρώνεται με τελική ταχύτητα αυξημένη κατά 5 χλμ/ώρα, από το γυμνό μοντέλο (215, έναντι 210). Εξετάζοντας τις διαστάσεις και το βάρος του νέου μοντέλου (205 κιλά, γεμάτο), είναι δυνατή μια σύνδεση με τοποθέτηση κλιπ-ον στη θέση του τιμονιού (λόγω του μικρότερου πλάτους), αλλά και των fairing (3 κιλά μεγαλύτερο βάρος από το GSX-8S). Έτσι, η Suzuki φέρνει ένα μοντέλο ανταγωνιστικό για το Yamaha R7, αλλά και το Aprilia RS660, στην νεοσύστατη κατηγορία των μεσαίων, δικύλινδρων sportbikes.

Από ότι φαίνεται, η Suzuki «μαγειρεύει» κάτι καλό, οπότε περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε αν, πότε, και τι θα μάθουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 12:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon