.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 14:28

Suzuki GSX-8R 2024 - Το «αντι-R7» και «αντι-RS660» που ακόμα δεν υπάρχει

Η αλλαγή του status quo στις μεσαίες μοτοσυκλέτες δρόμου και η εγκατάλειψη των τετρακύλινδρων κινητήρων, θα μπορούσαν να σημάνουν την αυγή του «νέου Gixxer».

Στα μεσαία κυβικά, η πραγματικότητα στις street μοτοσυκλέτες έχει αλλάξει άρδην. Από τα τετρακύλινδρα και 3κύλινδρα «τερατάκια» του παρελθόντος, σήμερα ο κανόνας είναι οι 2 κύλινδροι εν σειρά, που έκαναν τις μοτοσυκλέτες ευκολότερες για όλους και πιο καθαρές, όσον αφορά τους ρύπους. Η Suzuki παρουσίασε και επίσημα, την GSX-8S στα πλαίσια της EICMA 2022 -μια νέα άποψη naked street, που θυμίζει κάτι από Honda Hornet 750, Yamaha R7 και... λοιπά.

Η φαντασία, όμως, των μοτοσυκλετιστών οργιάζει, πόσο μάλλον όταν μπορούν να χειριστούν και λογισμικό επεξεργασίας εικόνας. Το έργο που βλέπετε εδώ, είναι του γραφίστα Mich Superbike, ο οποίος «έντυσε» ένα GSX-8S με πλήρες φέρινγκ, δημιουργώντας το GSX-8R. Τα στοιχεία από Yamaha R7 είναι... φανερά, θα λέγαμε, στο εμπρός μέρος, όπως επίσης και η χρήση του κεντρικού προβολέα του GSX-8S στη μάσκα. Το κοστούμι δεν καλύπτει εξολοκλήρου τον κινητήρα επιτρέποντας μια ματιά στην μηχανική καρδιά του μοντέλου, ενώ όπως είναι φυσικό, το όλο σχεδιαστικό ύφος μας θυμίζει κάτι από το «αείμνηστο» GSX-R 1000.

Θα το δούμε ως νέο μοντέλο; Δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να το επιβεβαιώνει, ούτε ανεπίσημα και εννοείται ούτε επίσημα. Προς το παρόν, το GSX-8R βρίσκεται μόνο στην φαντασία του Mich Superbike. Ε, ίσως και σε αυτή μερικών αναβατών που είδαν το νέο GSX-8S και θέλησαν να το ντύσουν με το «καλημέρα σας», με πλαστικά...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 14:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon