.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 12:08

Suzuki e-Burgman – Αποκαλυπτήρια την Ιαπωνία

Το ηλεκτρικό σκούτερ της Suzuki είναι πλέον ένα βήμα από την παραγωγή, καθώς ανακοινώθηκαν βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το ηλεκτρικό αδελφάκι του Suzuki Burgman 125 Street βρίσκεται υπό εξέλιξη τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς διαβάζουμε γι’ αυτό και συναντάμε εικόνες από πρωτότυπα σε δοκιμές ήδη από το 2020.

Τώρα η Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα μερικά βασικά τεχνικά στοιχεία του νέου της σκούτερ, το οποίο ως αναμενόταν είναι σχεδιαστικά ολόιδιο με το Burgman 125EX, πλην της μηχανικής του βάσης βεβαίως.

Εδώ οι Ιάπωνες έχουν τοποθετήσει κεντρικά έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 5.4 hp (4 kW) και ροπή 1.8 kgm, για ένα σύνολο που ζυγίζει 147 κιλά. Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς μιλάμε για τρία άλογα λιγότερα και 35 ολόκληρα κιλά παραπάνω στο ίδιο κορμί με το βενζινοκίνητο Burgman.

Η αυτονομία του δεν ορίζεται σαφώς, αλλά η Suzuki μας δίνει μια γεύση περιγράφοντας 44 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και με μέση ταχύτητα 60 km/h. Προφανώς λοιπόν μιλάμε για ένα σκούτερ προδιαγραφών Α1, αφού η ταχύτητα του παραδείγματος ξεπερνά τα 45 km/h, ωστόσο με την ισχύ που διαθέτει το πιθανότερο είναι πως η τελική του (που δεν αποκαλύπτεται) θα παραμένει στο διψήφιο φάσμα.

Suzuki e Burgman 2

Ένα τελευταίο στοιχείο που αποκαλύπτει η Suzuki είναι το ύψος σέλας, το οποίο στα 780 mm θα είναι φιλικότατο για όλες και όλους – και ολόιδιο, αναμενόμενα, με του Burgman 125 Street, όπως και οι 12ιντσοι τροχοί.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ωστόσο που πρέπει να κρατήσουμε από το e-Burgman είναι η αφαιρούμενη μπαταρία του. Αυτή εντάσσεται πλέον στην αρχιτεκτονική που συμφωνήθηκε μεταξύ των Ιαπώνων κατασκευαστών και υλοποιείται με τη σύσταση από κοινού της εταιρείας Gachaco – το όνομα της οποίας φιγουράρει και στο σκούτερ της Suzuki, ακριβώς κάτω από το λογότυπο του μοντέλου.

Αυτό σημαίνει πως το e-Burgman θα μπορεί να φορτίζει τη μπαταρία του ή να την ανταλλάσσει με μια ήδη φορτισμένη από το υπό δημιουργία δίκτυο της Gachaco, δηλαδή φορά μπαταρία απολύτως συμβατή με το Honda Mobile Power Pack e: και προφανώς το ίδιο θα συμβεί με τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα έρθουν στο μέλλον από όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Κοινώς, η νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει.

Για τη Suzuki και το e-Burgman απομένει ένα τρίμηνο δοκιμών σε δημόσιους δρόμους στην Ιαπωνία, από τον Απρίλιο ως και τον Ιούνιο 2023, μετά το οποίο το ηλεκτρικό σκούτερ θα είναι έτοιμο για να συναντήσει τους μελλοντικούς του ιδιοκτήτες στο δίκτυο της Suzuki.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon