.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 14:01

Suzuki SUI 125 – Νέο σκούτερ παρουσιάστηκε στην Ταϊβάν

Ένα καινούργιο μοντέλο εστιασμένο στην οικονομία και βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με τα Address 125 και Avenis 125.

Με μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 12 Μαρτίου 2023 στην Ταϊβάν η Suzuki αποκάλυψε ένα νέο σκούτερ, το SUI 125, με αρχικά που σημαίνουν Suzuki Urban Icon. Αυτό πρακτικά υπογραμμίζει τον προορισμό του νέου σκούτερ: την πόλη. Η αισθητική του ταυτότητα εμπνέεται από την ιαπωνική αυτοκινητάδικη σχολή των K-Cars με την τετραγωνισμένη σιλουέτα, με ρετρό στοιχεία και πολύ απλό εξοπλισμό.

Το SUI 125 κυλά σε πολύ μικρούς τροχούς 10 ιντσών μπροστά και πίσω, φρενάρει με δισκόφρενο και διπίστονη δαγκάνα μπροστά, ταμπούρο πίσω, διαθέτει αναλογικό πίνακα οργάνων (είδος υπό εξαφάνιση!), ενώ η φιλικότητά του περιγράφεται από νούμερα όπως το χαμηλό ύψος σέλας στα 750 mm και το υγρό βάρος των μόλις 113 κιλών με γεμάτο το 5.5 λίτρων ρεζερβουάρ.

Κάτω από τα πλαστικά του βρίσκουμε τον ίδιο κινητήρα που έχουμε ήδη γνωρίσει στην Ελλάδα με τα Address 125 και Avenis 125, δηλαδή μια υποτετράγωνη (52.5 x 57.4 mm) αερόψυκτη μονοκύλινδρη μονάδα με μέγιστη απόδοση 8.7 hp στις 7,000 rpm και 1 kgm στις 6,000 rpm. Ο κινητήρας αυτός είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με την αρχιτεκτονική Suzuki Eco Performance – που είναι εξελιγμένη για καθαρή και οικονομική λειτουργία, υποσχόμενη στη συγκεκριμένη περίπτωση μια μέση κατανάλωση καυσίμου που ελάχιστα ξεπερνά τα 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα ονομαστικά.

Το SUI 125 θα διατεθεί σε πέντε χρώματα – λευκό, μαύρο, γκρι, πορτοκαλί και μπλε – σε πρώτη φάση για τις ασιατικές αγορές. Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν προορίζεται και για εξαγωγές προς δυσμάς, πάντως θεωρητικά οι προδιαγραφές δεν πρέπει να είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς τα δύο προαναφερθέντα νέα 125άρια σκούτερ που έχει ήδη ανακοινώσει η Suzuki και στην Ελλάδα φορούν πάνω-κάτω την ίδια μηχανική βάση.

Πηγές: Moto7, MotoBuy

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 14:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon